Zimski sportovi

Povratak KHL obavezama, Glumac: "Želimo novu godinu početi sa stilom"

Sportnet • petak, 02.01.2015.
Povratak KHL obavezama, Glumac: "Želimo novu godinu početi sa stilom"
Foto: Ivana Stančin

Nakon kraćeg odmora od KHL-a, tijekom kojeg su po prvi put nastupili na prestižnom Spengler kupu, Medvjedi se ponovo okreću ligaškom dijelu natjecanja. Prvi suparnik s kojim će zakoračiti u 2015. godinu bit će im u nedjelju (18:00) u Ledenoj dvorani Doma sportova stari rival, Slovan iz Bratislave...

"Igrati na Spengler kupu, na jednom takvom turniru bilo je nešto nevjerojatno i neprocjenjivo iskustvo. Cijela momčad je nekoliko dana provela zajedno u jednom sasvim drukčijem okruženju zbog čega smo se još više povezali i upravo nam je to trebalo sada za ovu završnicu osnovnog dijela KHL-a. Ispred nas su dva teška mjeseca u kojima moramo dokazati da smo momčad za doigravanje, a da bismo ispunili naš cilj s početka sezone, ne smijemo više propuštati pobjede, posebice ne na našem ledu. Moramo ići na sve ili ništa, počevši od utakmice sa Slovanom, jer ništa ne možemo izgubiti, ali svakom pobjedom jako puno možemo dobiti'', rekao je Mike Glumac.

S obzirom da je ove sezone sustav natjecanja drukčiji od prošle, Medvjedi će najviše utakmica odigrati upravo sa Slovanom i to šest njih. Prvih pet su već odradili i zasad je omjer pobjeda na strani Medveščaka 3:2, a uz to, Orli u Brlog stižu s tri poraza u nizu.

''Slovan smo ove sezone jako dobro upoznali. Znamo što od njih možemo očekivati i to će nam svakako biti jedna od olakotnih okolnosti. Trenutno nam bježe za šest bodova i ne smijemo im dopustiti da ta razlika nakon nedjelje bude veća, već moramo učiniti sve da im se primaknemo na tri boda. Iskreno, već smo se zaželjeli susreta sa Slovanom jer su te utakmice uvijek nabijene tenzijama, a takva atmosfera na ledu neće izostati ni u nedjelju'', zaključio je Glumac dodavši:

''Želimo novu godinu početi sa stilom – pobjedom nad Slovanom.''

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!