Zimski sportovi

Veličanstveni preokret Medveščaka: Nadoknadili 0:4 protiv Slovana za zlata vrijednu pobjedu!

Borna Rupnik • nedjelja, 04.01.2015.
Veličanstveni preokret Medveščaka: Nadoknadili 0:4 protiv Slovana za zlata vrijednu pobjedu!
Foto: Dea Sajko

Po povratku iz Švicarske, Medveščak se vratio obvezama u KHL-u, a prvu utakmicu u 2015. godinu obilježio je velikim preokretom za pobjedu, nadoknadivši čak četiri gola zaostatka.

Sjajnu su predstavu svojim navijačima zagrebački Medvjedi pružili u vrlo važnom dvoboju protiv Slovana iz Bratislave. Gosti su vodili 4:0, ali momčad Douga Sheddena nije se predala i naposljetku je osvojila bodove.

Slovan je poveo iz "slovenske" akcije asistenta Tičara i strijelca Jegliča, a prednost Slovaka udvostručio je Štastny. S tih 2:0 otišlo se na prvi odmor, a u 24. i 26. minuti mrežu Medveščaka zatresao je bivši stanovnik Ledene dvorane, Murley.

Nakon toga, Medveščakov vratar Owuya svoje je mjesto prepustio Heeteru, a Zagrepčani su počeli svoj povratak u utakmicu.

U 30. minuti prvi zagrebački strijelac bio je Thomas, a već u sljedećoj akciji precizan je bio i Glumac. Prije isteka druge trećine Murray je smanjio na 3:4 i posljednja je dionica ipak mogla biti neizvjesna.

Hedberg je u 45. minuti poravnao rezultat, a veliko slavlje Medveščaka osigurao je Pelletier u 51. minuti.

Hrvatski je predstavnik s 49 bodova još uvijek posljednji u Zapadnoj konferenciji, no zaostatak za Slovanom je prepolovio, a od pretposljednjeg Dinama iz Rige dijeli ga tek jedan bod. Osmo mjesto Medveščaku zasad bježi osam bodova.

KHL:
Medveščak Zagreb - Slovan Bratislava 5:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.01.2015. u 21:56
    Bravo medvijedi, ovo im je jedna od najvecih pobijeda zadnjih godina. Jedino sto slici ovome je ona utakmica kad su dobili onu stoku iz Salzburga sa igracem manje u produzetku.
    Obrisan korisnik