Košarka

Video: Cleveland nemoćan bez Jamesa, Bogdanović dobio minute, Rudež bez nastupa

Davor Kovačević • ponedjeljak, 05.01.2015.
Video: Cleveland nemoćan bez Jamesa, Bogdanović dobio minute, Rudež bez nastupa
Foto: EPA

Nedjelja je u NBA ligi donijela šest utakmica, ali i nastup tek jednog hrvatskog reprezentativca. Bojan Bogdanović dobio je nekoliko minuta u porazu Brooklyna kod Miamija, dok je Damjan Rudež s klupe odgledao kako Kobe Bryant postaje junak Lakersa. Cleveland je bez Jamesa stradao još jednom.

Wade i Bosh pogurali Miami

Na krilima razigranog dvojca, Chrisa Bosha i Dwaynea Wadea, Miami je na svom parketu prekinuo manju krizu od četiri poraza zaredom, a isto tako i zaustavio manju pobjedničku seriju Brooklyn Netsa. Miami je cijelu utakmicu proveo u vodstvu i zasluženo odnio pobjedu s 88:84.

“Nismo mogli zaustaviti Bosha. Nismo mogli zaustaviti Wadea. To je razlog što se nismo mogli približiti“, pronašao je razlog poraza trener Brooklyna Lionel Hollins.

Od samog starta Miami je djelovao bolje na parketu, brzo stigao do 22:12 i kroz tri četvrtine držao sličnu prednost. Dvije minute prije kraja Netsi su stigli na 80:83 i potpuno otvorili utakmicu, no u posljednjim trenucima Bosh je bio miran na slobodnim bacanjima za potvrdu pobjede domaćina.

Bosh i Wade kombinirano su postigli gotovo dvije trećine koševa Miamija. Bosh je zabio 26, a kapetan Miamija jedan manje. Bojan Bogdanović dobio je sedam minuta za kojih je ostao bez ikakvog učinka, dok su njegovu momčad predvodili Johnson s 19 poena i Lopez sa 16.

Dallas projurio Clevelandom

Cleveland Cavaliersi upisali su novi težak i razočaravajući poraz. Bez LeBrona Jamesa, koji je propustio i četvrtu utakmicu, nisu mogli parirati Dallas Mavericksima koji su tijekom treće četvrtine riješili pitanje pobjednika. Završilo je sa 109:90 u korist Dallasa.

Kevin Love je u prvoj četvrtini bio iznimno raspoložen i to je držalo Cavse u egalu. Već pred kraj poluvremena Dallas je stigao i do 57:42, a u 36. minuti i do najvećih 89:69. Nade u nekakav preokret domaćina nestale su kada je igru napustio i Kyrie Irving zbog bolnih leđa i propustit će utakmicu s Philadelphijom.

“Trenutno bol nije jaka, ali moram riješiti to. Nije lako kada imate dvije ozljede u isto vrijeme“, rekao je Irving koji je ostao na tek šest poena što su njegove najslabije brojke u sezoni.

Love je odigrao najbolju utakmicu sezone i završio s 30 poena i deset skokova, no nije imao dovoljan broj raspoloženih suigrača kao što je slučaj bio kod Dallasa koji je imao šestoricu dvoznamenkastih od kojih se najviše istaknuo Ellis s 20 poena, dok je Nowitzki ubacio 15.

Lakersi preokrenuli Indianu, Rudež na klupi

Iako su gotovo cijelu utakmicu bili u dvoznamenkastom zaostatku, Los Angeles Lakersi uspjeli su u svom Staples centru svladati Indiana Pacerse. Junak je bio Kobe Bryant čiji se koš 12 sekundi prije kraja pokazao odlučujućim.

“Imam mnogo mana, ali jedna od mojih vrlina je da sam realan i da se oslanjam na to. Moram razumjeti svoje slabosti, ono što ne mogu, prihvatiti to i potom pokušati dominirati“, izjavio je Bryant.

Već nakon uvodnih 12 minuta Indiana je imala 13 koševa prednosti (28:15), bila preko deset i pred kraj treće četvrtine, a u posljednjih sedam minuta Lakersi su potpuno uhvatili priključak (74:74). Pri vodstvu Pacersa 87:86, Bryant je već spomenutih 12 sekundi prije kraja lijepo pogodio, što na samom kraju nije uspjelo Hibbertu.

Iako je imao slab šut iz igre (4-12), najefikasniji igrač Lakersa bio je Young s 22 poena zahvaljujući mirnoj ruci na slobodnim bacanjima (12/12), dok je Bryant došao do 20. Damjan Rudež ponovno nije bio u kadru za utakmicu, a Pacerse su predvodili Miles 19 poena i Sloan sa 16.

Toronto Raptorsi trenutno se na zapadu SAD-a ne osjećaju najugodnije. Nakon stradanja u Oaklandu, stradali su i u Arizoni kod Phoenixa sa 109:125. Do poluvremena su Sunsi zabili čak 70 poena i ostatak utakmice učinili potpuno jednosmjernim. Bledsoe je bio prvo ime domaćina s 20 poena, a po 18 su dodali Thomas i Dragić. Kod Raptorsa je kvalitetno odigrao Valančiunas s 21 poenom i deset skokova, Lowry je postigao 19, a Johnson i Williams po 17.

New York Knicksi polako se približavaju punih mjesec dana otkako su posljednji put pobijedili. Novu tešku noć imali su na svom parketu gdje je Milwaukee nakon izjednačene prve četvrtine preuzeo konrolu utakmice i mirno upisao pobjedu s 95:82 u koju je 17 poena ugradio Knight, dok su uz realizacijski dio Pačulia i Antetokounmpo obavili i skakački dio. Gruzijac je prikupio 16 poena i 14 skokova, a Grk 16 poena i 12 skokova. Hardaway je bio najbolji kod Knicksa sa 17 poena, a 15 je postigao Smith.

Poslije neugodnih 13 uzastopnih poraza, Detroit Pistonsi pronašli su kemiju i ostvarili petu uzastopnu pobjedu. Najnovija je kod kuće stigla protiv Sacramenta sa 114:95 i to zahvaljujući furiozno odigranih posljednjih sedam minuta. Veliku utakmicu odigrao je Jennings koji je ubacio 35 poena, dok je Drummond uz 15 poena uhvatio i 14 skokova. Cousins je s 18 poena i 15 skokova bio prvo ime Kingsa, a Collison je pratio sa 17 poena.

NBA rezultati:
Cleveland – Dallas 90:109
Miami – Brooklyn 88:84
LA Lakers – Indiana 88:87
Phoenix – Toronto 125:109
New York – Milwaukee 82:95
Detroit – Sacramento 114:95

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.01.2015. u 20:34
    kako mi je drago da je detroit procvao nakon sto su se rjesili losha smitha jaooo
    Obrisan korisnik
  • twiti05.01.2015. u 10:53
    Bogdanović se mora hitno probudit, što su dobro napisali neki dan, nije ti ovo europa pa da smiješ uzimat šuteve, a ne krvarit u obrani. Činjenica je da Karašev igra bolju obranu, a Bojana šut ne ide, tako da je raspored minuta primjeren. Jučer dobiješ priliku i šta napraviš, u obrani lutaš, a uzet... [više na forumu]
    twiti
  • Obrisan korisnik05.01.2015. u 10:50
    vidi Kobea poceo trositi manje lopti nego inace,uz to jos i zabio za pobjedu...ajde nek smo i takva cuda docekali
    Obrisan korisnik