Košarka

Video: Sunsima pobjeda u Milwaukeeju, Jennings sa sirenom nastavio niz Pistonsa

Branimir Korać • srijeda, 07.01.2015.
Video: Sunsima pobjeda u Milwaukeeju, Jennings sa sirenom nastavio niz Pistonsa

Svega dva susreta odigrana su noćas u NBA ligi i u oba su slavili gosti. Pistonsi su upisali šestu uzastopnu pobjedu u drami u San Antoniju dok su Sunsi slavili kod Bucksa...

Odlični Markieff Morris predvodio Sunse

Phoenix Sunsi upisali su gostujuću pobjedu u Milwaukeeju 102:96 u zanimljivom susretu u kojem je domaćin do samog kraja prijetio, ali u završnim minutama napad Sunsa funkcionirao je odlično.

Momčad Jeffa Hornaceka raznovrsnim napadima stvarala je dosta problema i Bucksima te je na kraju slavila. Imao je Milwaukee priliku u završnici, no trebao je nešto i obraniti što mu baš i nije polazilo za rukom.

Sunsi su realizirali posljednjih šest napada na utakmici, Milwaukee je manje od dvije minute prije kraja tricom Middletona smanjio na 94:92, ali nakon toga nije realizirao naredna dva napada i Goran Dragić, Markieff Morris i Isaiah Thomas odvojili su Phoenix.

"Nije to bila baš najljepša utakmica. Bilo je puno izgubljenih lopti i promašaja, ali u drugom poluvremenu uspjeli smo malo uhvatiti ritam i ubaciti 59 poena. Počeli smo tada pokazivati za što smo sposobni i na kraju smo pogodili neke teške šuteve", rekao je Hornacek.

Markieff Morris bio je prvi pojedinac susreta s 26 poena (10/17) i deset skokova, Isaiah Thomas dodao je 19 poena (5/8), a Eric Bledsoe deset poena (3/10), deset asistencija i šest skokova. Kod Bucksa Brandon Knight upisao je 26 poena (10/20), a Giannis Antetokounmpo dodao je 16 poena (7/13) i 12 skokova.

Jennings sa sirenom srušio Spurse

Slučajno ili ne, otkako su otpustili Josha Smitha, Pistonsi igraju vrlo dobro i što je najvažnije - pobjeđuju. Od njegovog odlaska imaju šest pobjeda i ne znaju za poraz, a veliku pobjedu upisali su kod San Antonija koji je imao sve u svojim rukama i na kraju nije izdržao.

Deset sekundi prije kraja Patty Mills ubacio je jedno slobodno bacanje za 104:101 nakon čega je vrlo brzo na drugoj strani Jodie Meeks ubacio oba i smanjio. Ostalo je Spursima sedam sekundi, ali kod izvođenja su izgubili loptu i Brandon Jennings je na drugoj strani ubacio sa sirenom za pobjedu Pistonsa.

Spursima se vratio Tony Parker, krenuo je u petorci, ali odigrao samo 13 minuta bez da je imao problema s ozljedom. Gregg Popovich jednostavno nije htio riskirati.

"Htio je igrati, ali sam malo konzervativan. Imao je 13 minuta što je već dobro u odnosu na broj utakmica koje je propustio, najvažnije je da nije zaradio nikakvu novu ozljedu."

Prvo ime utakmice bio je Andre Drummond s 20 poena (8/10) i 17 skokova, DJ Augustin ubacio je 19 poena (8/18) uz pet asistencija, a Greg Monroe 17 poena (7/10) uz 11 skokova. Kod Spursa Jeff Ayres upisao je 16 poena (5/8), a Tim Duncan 15 poena (7/12) uz sedam skokova.

NBA:
Milwaukee Bucks - Phoenix Suns 96:102
San Antonio Spurs - Detroit Pistons 104:105

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.01.2015. u 19:49
    Broj Gm-ova koji su odma izgradili momčadi za osvajanje naslova prvaka u NBA ligi je tolikida ih možeš nabrojati na prste jedne ruke:Buford (koji je zapravo samo preuzeo momčad koju je Pop izgradio) Mitch (koji je uzeo momčad kojuje Jerry West stvarao). Pat Riley (koji ima zavodljivost tople klime... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.01.2015. u 14:58
    Dobro, to za Westbrooka i Smitha stoji, ali Scottie baš i nije trenerski veleum.
    Obrisan korisnik
  • orangecrush07.01.2015. u 14:37
    Ne govorim o amerima ovdje, nego o ljudima koji "prate" Nba u Hrvatskoj i obožavaju napadati jednog igrača bez objektivnog promišljanja. Još jedan primjer toga su konstantni napadi na Westbrooka i Brooksa, a manjak razumijevanja kakvu katastrofu radi uprava Oklahome iako imaju vjerojatno najbolje... [više na forumu]
    orangecrush
  • Obrisan korisnik07.01.2015. u 14:31
    O čemu ti pričaš, pa svi ga krive. Čovjek je sprdnja lige još od ugovora Villanuevi i Gordonu. Ovo s Smithom je samo pojačalo dojam.
    Obrisan korisnik
  • orangecrush07.01.2015. u 14:24
    Zanimljivo kako svi krive Smitha za loše rezultate, a nitko ne napada Dumarsa što ga je doveo da igra na poziciji trice i nitko ne krivi Dumarsa za trenersku katastrofu prošle godine, a nije zanemarivo i s kakvim "playmakerom" je morao igrati. Smith je nevjerojatno iritantan igrač bio za... [više na forumu]
    orangecrush