Košarka

Video: Portlandu dovoljno jedno ozbiljno poluvrijeme za pobjedu, Hornetsi iznenadili Raptorse

Branimir Korać • petak, 09.01.2015.
Video: Portlandu dovoljno jedno ozbiljno poluvrijeme za pobjedu, Hornetsi iznenadili Raptorse
Foto: EPA

U tri noćas odigrana NBA susreta ubilježeno je iznenađenje u Torontu te očekivano glatke pobjede Portlanda i Houstona. Sa sramoćenjem su nastavili New York Knicksi koji su postali glavni kandidati za titulu najgore momčadi lige...

Blazersi u drugom poluvremenu otpuhali Miami

Dvije ozbiljne četvrtine bile su dovoljne Portland Trail Blazersima za pobjedu protiv Miamija. Blazersi su na kraju bili uvjerljivi s 99:83 iako je Miami na poluvremenu imao prednost od pet poena.

Treća četvrtina često je ove sezone predstavljala problem Miamiju, a protivnik kvalitete Portlanda takvo otvaranje drugog poluvremena jednostavno koristi za prelamanje utakmice na svoju stranu. Tako je bilo u ovom susretu, gosti su to razdoblje izgubili s 33:16 i utakmica je brzo riješena.

LaMarcus Aldridge u ranijim dvobojima protiv Miamija imao je dosta problema s Chrisom Boshom koji se izvlačio na šut i koristio slabiji izlazak Aldridgea van reketa, no ovaj put šut ga baš i nije služio, a osim toga Aldridge je napadački bio dosta raspoloženiji.

"Jednostavno ne igramo dovoljno dobro. Potrebno nam je nešto malo više na početku drugog dijela, u trenucima kada su stvarali seriju nismo bili dovoljno čvrsti. Vidjeli smo to već, možemo igrati protiv svih u bilo kojoj dvorani 42 minute, a to nije dovoljno", rekao je Erick Spoelstra.

Aldridge je bio prvo ime utakmice s 24 poena (11/20) i 12 skokova, a Wesley Matthews pratio ga je s 18 poena (6/10) i pet asistencija. Kod gostiju Dwyane Wade ubacio je 23 poena (7/18) uz sedam skokova, a Bosh je bio na 18 poena (5/16) te po pet skokova i asistencija.

Hornetsi iznenadili u Torontu

Toronto Raptorsi nisu imali posebno dobru večer protiv Charlotte Hornetsa i odmah su kažnjeni. Iako igraju bez Ala Jeffersona, Hornetsi su podigli formu i stigli su do četvrte uzastopne pobjede još jednom zahvaljujući Kembi Walkeru.

Walker i Henderson potpuno su uzeli konce igre Hornetsa u ovom susretu, a trica Walkera 20 sekundi prije kraja susreta otklonila je svaku dvojbu i osigurala Hornetsima ovu vrijednu pobjedu.

"Nedostajalo nam je intenziteta, koncentracije i volje u ovom susretu i zato smo poraženi. Kao što se to odnosi na svakog u momčadi, odnosi se i na mene", samokritičan je bio Patrick Patterson.

Gerald Henderson odigrao je odlično s 31 poenom (13/20) i pet skokova, Walker je dodao 29 poena (12/25), osam asistencija i sedam skokova, a Michael Kidd-Gilchrist deset poena (4/11) i 12 skokova. Na drugoj strani Kyle Lowry ubacio je 24 poena (7/22) uz po sedam skokova i asistencija, a Louis Williams dodao je 15 poena (4/15) i pet asistencija.

Navijači s vrećicama na glavi rekli sve

Epsko sramoćenje Knicksa nastavlja se. I pod krinkom tankiranja ove sezone, Knicksi čine sve da svojim navijačima unište volju za košarkom. U Madison Square Gardenu nisu pobijedili od studenog prošle godine, sada imaju ukupno 14 poraza u nizu, a momčad koja se noćas našla na parketu teško može ikoga pobijediti.

Rocketsi su se prošetali i visoko slavili sa 120:96 i to ispred dijela navijača Knicksa koji su stavljanjem papirnatih vrećica na glave lijepo pokazali što misle o ovoj momčadi. Kako je New York igrao pokazuje i podatak da startna petorka domaćina nije uputila niti jedan jedini šut s linije slobodnih bacanja.

Derek Fisher u drugom poluvremenu većinom je koristio klince koji su igrali Ljetnu ligu i imao je obrazloženje za to. "Oni koji su ušli u drugo poluvrijeme, dopustili su protivniku 12 poena za tri minute i nisu zaslužili biti više u igri stoga smo se okrenuli mladim igračima."

Najbolji pojedinci Houstona bili su James Harden s 25 poena (8/17) i devet asistencija, Trevor Ariza s 18 poena (6/10) te Dwight Howard s 13 poena (4/6) i deset skokova. Kod New Yorka Travis Wear ubacio je 21 poen (9/16) i uhvatio pet skokova dok je Langston Galloway dodao 19 poena (6/10).

NBA:
Portland Trail Blazers - Miami Heat 99:83
Toronto Raptors - Charlotte Hornets 95:103
New York Knicks - Houston Rockets 96:120

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.01.2015. u 16:32
    cavaliersi doveli mozgova,grade momčad za naslov, nigdi ni slova o tome..
    Obrisan korisnik