Košarka

Video: Bogdanović iskoristio veću minutažu i pokazao naznake buđenja, Rudež ponovno u dresu

Davor Kovačević • nedjelja, 11.01.2015.
Video: Bogdanović iskoristio veću minutažu i pokazao naznake buđenja, Rudež ponovno u dresu
Foto: EPA

Među osam utakmica koliko ih je odigrano u subotu na parketima NBA lige treba izdvojiti pobjedu Clippersa u najjačoj utakmici dana protiv Dallasa, ali i veliku utakmicu Paua Gasola. Bojan Bogdanović nakon dužeg vremena ponovno je odigrao utakmicu u kojoj je podsjetio na prvotna izdanja, dok je Rudež upisao nešto minuta.

Bogdanovićeve naznake buđenja, ne i Brooklynove

Loša serija u kojoj su se našli košarkaši Brooklyna sugerirala je treneru Hollinsu da bi nešto valjalo promijeniti u momčadi, pa je tako nakon vrlo teškog razdoblja ukazao i puno više povjerenja Bojanu Bogdanoviću, ali nije djelovalo previše za Brooklyn. Hrvatski reprezetativac bio je drugi strijelac svoje momčadi, ali na drugoj strani previše raspoložen je bio Jennings koji je vukao sve konce Detroita u drugom poluvremenu.

Sve do posljednjih minuta trajala je neizvjesnost oko konačnog pobjednika, a onda su ključnu seriju napravili domaćini. Brooklyn je pet minuta prije kraja bio na 82:84 i dopustio seriju 12-2 Detroitu koji je time prelomio susret.

Jennings u prvom poluvremenu nije ubacio ni poena, u trećoj četvrtini je zabio 13, u posljednjoj sedam i s 20 poena postao prvi strijelac svoje momčadi uz 11 asistencija, a Monroe je pratio sa 16 poena i 17 skokova. Johnson je sa 17 predvodio Netse, Bogdanović je za 26 minuta stigao do 14 poena, jednako kao i Plumlee.

Carter-Williams srušio Indianu, Rudež bez koša

Čak treću pobjedu u posljednja četiri nastupa ostvarili su košarkaši Philadelphije čime su prestali nositi titulu najgore momčadi lige. U novog junaka se prometnuo Carter-Williams čiji je koš deset sekundi prije kraja odlučio pobjednika i s 93:92 nanio Indiani 24. poraz u sezoni.

Indiana je kontrolirala rezultat u prvom dijelu, a potom su većinu drugog poluvremena u vodstvu provodili 76ersi, no ne značajnom da bi se izbjegla neizvjesna završnica. 18 sekundi prije kraja West je pogodio za vodstvo Indiane 92:91, svega osam sekundi kasnije Carter-Williams je pogodio na drugoj strani, a Westov posljednji pokušaj nije prošao.

S 28 koševa West je bio uvjerljivo najraspoloženiji pojedinac svoje momčadi u kojoj je još 13 poena postigao Stuckey, a 12 Hill. Wroten je bio najefikasniji kod 76ersa s 20 poena, Convington je ubacio 16, a Carter-Williams 15 uz devet asistencija.

Clippersima derbi Zapada

Najzvučnija utakmica dana odigrana je u Staples centru gdje su Clippersi odigrali čak osmu utakmicu zaredom i u tom razdoblju upisali šestu pobjedu. S uvjerljivih 120:100 ostavili su goste iz Dallasa bez ikakve šanse.

Utakmicu je prelomila velika serija Clippersa s kraja prvog i početkom drugog poluvremena. Mavericksi su vodili s 45:42 da bi u svega sedam minuta Clippersi napravili 28-5 za 70:50. Dallas do kraja više nije uspio učiniti utakmicu zanimljivom.

Cijela prva petorka Clippersa bila je dvoznamenkasta,a prednjačio je Griffin s 22 poena, Crawford je zabio 19, Barnes 18, a Paul 17 uz 13 asistencija. Kod Dallasa su jedini na razini bili Nowitzki s 25 poena te Ellis s 23.

Gasolu rekord karijere

S 34. godine na leđima Pau Gasol je odigrao najbolju utakmicu karijere. Ubacio je 46 poena i uhvatio 18 skokova i postao prvi igrač s tako visokim brojkama još otkako je Michael Jordan 1990. Clevelandu ubacio 68 poena i 18 skokova. Jasno, uz briljantnog Španjolca Chicago nije mogao izgubiti protiv Milwaukeeja.

Bullsi su zagospodarili terenom već od samog starta, početkom druge četvrtine imali i 32:19, a onda je 27. minuta donijela prvo i jedino vodstvo Bucksa (51:50). Bullsi su ponovno vratili prednost na svoju stranu, u posljednjoj četvrtinu održavali dvoznamenkastu razliku za konačnih 95:87.

Uz rekordnog Gasola u redovima Bullsa samo je još Hirnich bio dvocifren sa 16 koševa. S 20 poena goste je predvodio Knight, dok je Dudley dodao 15 poena.

Nakon podužeg vremena San Antonio Spursi odigrali su jednu utakmicu u kojoj nisu do posljednjih trenutaka morali strahovati za pobjedu. Protivnik za to bio je pogodan, Minnesota koja je s 93:108 upisala 15. poraz za redom. Iz teksaške momčadi ovog se puta izdigao Daye koji je ostvario najbolju utakmicu sezone s 22 poena i deset skokova, a pratio ga je Mills s 19. S 19 poena Buckse je predvodio LaVine, dok su Dieng i Wiggins završili s 18, a Senegalac je dodao i 12 skokova.

Dvije odlične četvrtine bile su dovoljne Houstonu da svlada otpor Utah Jazza i da upiše svoju treću pobjedu u nizu. Houston je bez većih problema odnio pobjedu s 97:82, a odličan je ponovno bio Harden s 30 poena, dok je Motiejunas sudjelovao s 14 poena i deset skokova. Kanter i Burke s po 16 poena su bili najbolji strijelci Ute, a jedan manje je ubacio Favors.

Iako je tijekom druge četvrtine imao i 19 koševa viška, Portlandu su trebale završne četiri minute u kojima je Orlando bio u egalu (85:85) da upiše očekivanu pobjedu sa 103:92. Aldridge je bio najbolji strijelac Portlanda s 25 poena, Matthews je dodao 18, a Lillard 16. Kod Orlanda je veliku večer imao Vučević ubacivši čak 34 poena i uhvativši 16 skokova, a samo je još Oladipo bio dvocifren s 18 poena.

New York Knicksi nisu posustali u natjecanju s Milwaukee Bucksima. I oni su stigli do 15. poraza zaredom, a Charlotte je u Madison Square Gardenu u jednom trenutku bila i na 81:36, a u posljednjoj četvrtini Knicksi su to samo kozmetički ublažili na 82:110. S 28 poena Hornetse je predvodio Walker, Hairston je ubacio 15, dok je kod Knicksa najvećih 18 poena ubacio Acy.

NBA rezultati:
Detroit – Brooklyn 98:93
Philadelphia – Indiana 93:92
LA Clippers – Dallas 120:100
Chicago – Milwaukee 95:87
Minnesota – San Antonio 93:108
Houston – Utah 97:82
Portland – Orlando 103:92
New York – Charlotte 82:110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!