Košarka

Video: Sjajni Hawksi potopili Wizardse, Memphisu pobjeda u dva produžetka

Branimir Korać • ponedjeljak, 12.01.2015.
Video: Sjajni Hawksi potopili Wizardse, Memphisu pobjeda u dva produžetka
Foto: EPA

Pet NBA susreta bilo je noćas na rasporedu, a svaki je bio zanimljiv na svoj način. Domaće pobjede upisali su Atlanta, Memphis i Sacramento dok su klubovi iz Los Angelesa ostali poraženi na svom parketu...

Hawksi pregazili Wizardse i nanijeli im najteži poraz u sezoni

Atlanta Hawksi igraju fantastično. Vodeća momčad Istoka pregazila je dobre Washington Wizardse s čak 120:89 i nanijela im prvi poraz s više od 30 poena razlike još od 2012. godine kada su ih pregazili Pistonsi.

Bila je to jedna od onih utakmica u kojoj jednoj momčadi polazi baš sve za rukom, susret u kojem su Hawksi imali širinu, osam igrača s dvoznamenkastim brojem poena i nisu mogli izgubiti. Potpuni raspad Wizardsa uslijedio je u posljednjoj četvrtini koju su Hawksi dobili s 33:12 i nanijeli gostima katastrofalan poraz.

"Tjerali su nas u pogreške, ostajali pri svojoj igri i natjerali nas na trčanje. Napadački su nam stvorili velike probleme, imali su sjajan protok lopte, otvorene šuteve i bili puno discipliniraniji od nas", komentirao je Paul Pierce.

Istaknuli su se Kyle Korver s 19 poena (6/8, trica 5/7), DeMarre Carroll sa 16 (5/9) i Jeff Teague s 11 poena (4/12) i deset asistencija. Kod Wizardsa John Wall ubacio je 15 poena (6/11) uz osam asistencija, a Nene Hilario 14 poena (6/8) uz šest skokova.

Memphis slavio nakon dva produžetka

Memphis je trebao dva produžetka za pobjedu protiv Phoenix Sunsa. Iako je nastupio bez Tayshauna Princea i Quincyja Pondextera koji očekuju dovršetak razmjene između tri momčadi, Grizzliesi su uspjeli izvući pobjedu.

"Uvijek se osjeti utjecaj kada vas napusti igrač u razmjeni s drugom momčadi ili kada krenu priče o razmjenama. To je ljudski, to su naši prijatelji. Ali uspjeli smo ne misliti toliko o tome", rekao je Zach Randolph.

Prvi produžetak izborio je PJ Tucker koji je pet sekundi prije kraja poravnao na 101:101 da bi Memphis promašio zadnji napad preko Mikea Conleya, a zatim su priskočili Marc Gasol i Zach Randolph, no niti oni nisu provukli loptu kroz obruč. U prvom produžetku posljednji napad imali su Sunsi, ali neprecizan je bio Eric Bledsoe i kasnije je sve bilo na strani domaćina. Sunsi su ušli u probleme s osobnim pogreškama, ostali bez Gorana Dragića, Markieffa Morrisa i Alexa Lena te u drugom produžetku izgubili s čak 14:2.

Randolph je bio prvo ime utakmice s 27 poena (11/16) i 17 skokova, Mike Conley je upisao 25 poena (9/18) uz osam asistencija i sedam skokova. Kod Sunsa Isaiah Thomas bio je na 20 poena (7716), Markieff Morris na 17 poena (7/15) i šest skokova dok je Alex Len dodao 14 poena (5/9) i 13 skokova.

Blazersi prvi do 30 pobjeda u sezoni

Portland Trail Blazersi nastavljaju s odličnim igrama i prva su momčad lige koja je stigla do 30 pobjeda u sezoni. Četvrtu uzastopnu upisali su na gostovanju kod Los Angeles Lakersa kod kojih je Kobe Bryant još jednom - odmarao.

Lakersi su se još dobro držali dok Portland nije prebacio u brzinu više u zadnjoj četvrtini kada je Damien Lillard još jednom pokazao zbog čega je jedan od najboljih igrača današnjice kada je riječ o završavanju utakmice, ubacio je u tom razdoblju čak 17 poena i odveo Blazerse do visoke pobjede.

"Veliko je ostvarenje doći do 30 pobjeda u 38 utakmica. Moramo zadržati ovakav mentalitet i shvatiti da smo sada elitna momčad te to dokazivati svaku večer. Počeli smo u pravo vrijeme odigravati neke akcije, naši visoki igrači odrađivali su odličan posao u tranziciji, a u postavljenim napadima bili su čvrsti u blokovima. Upravo zato sam mogao dolaziti do tih velikih šuteva jer su mi otvarali prostor", komentirao je Lillard.

Utakmicu je završio s 34 poena (13/23) i sedam asistencija, Wesley Matthews dodao je 16 poena (6/11) i pet asistencija. Kod Lakersa Wesley Johnson ubacio je 17 poena (7/14), a Jordan Hill 14 poena (6/11) uz pet skokova.

Utakmica karijere Hassana Whitesidea

Miami je iznenadio u Los Angelesu Clipperse, a utakmicu života odigrao je Hassan Whiteside. Centar koji je ove sezone odigrao već nekoliko solidnih utakmica, bio je ključni faktor u pobjedi Heata u Los Angelesu. On i Chris Bosh odigrali su svoje najbolje utakmice ove sezone i odveli Miami do pobjede.

Iako su Clippersi otvorili utakmicu s 19:6, Miami je ostao miran i odveo je utakmicu na svoj mlin. U domaćim redovima bilo je puno nervoze, više vremena proveli su domaći igrači u raspravi sa sucima nego što su pokušavali okrenuti utakmicu na svoju stranu. Na kraju im se to osvetilo i upisali su poraz.

"Dopustili smo im previše laganih poena. Whiteside je odigrao jako dobro, njegova efikasnost bila je vrlo visoka i on je bio ta razlika u ovom susretu", komentirao je Blake Griffin.

Chris Bosh bio je najefikasniji s 34 poena (13/20) i sedam skokova, Hassan Whiteside je s klupe dodao 23 poena (10/13) i 16 skokova, a Dwyane Wade upisao je 17 poena (5/15) i deset asistencija. Kod Clippersa Blake Griffin ubacio je 26 poena (10/19) uz šest skokova, a Chris Paul 23 poena (9/17) uz devet asistencija.

Cavaliersi bez šanse u Sacramentu

LeBron James propustio je i osmu utakmicu u ovoj sezoni, a Cavsi su bez njega na parketu upisali sedmi poraz. Ukupno ih imaju 19, na 50-postotnom su omjeru, a na gostovanju kod Sacramenta nisu imali šanse.

Domaćin je odigrao vrlo kvalitetnu utakmicu i snažnim završetkom prvog poluvremena stvorio je visoku prednost koju je u nastavku susreta samo povećao i nanio Cavsima visok poraz.

"Kada igramo obranu kako možemo, onda i u napadu ide sve glatko. Ako želimo biti bolja i konstantnija momčad, moramo ovako igrati puno češće", smatra DeMarcus Cousins.

Upravo on bio je prvo ime utakmice s 26 poena (11/23), 13 skokova i pet asistencija, Rudy Gay dodao je 23 poena (9/14). S druge strane Kevin Love ubacio je 25 poena (10/21) uz deset skokova, Kyrie Irving 21 poen (7/18) i sedam asistencija, a Timofej Mozgov 14 poena (6/8) i 12 skokova.

NBA:
Atlanta Hawks - Washington Wizards 120:89
Memphis Grizzlies - Phoenix Suns 122:110 dva produžetka
Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers 94:106
Los Angeles Clippers - Miami Heat 90:104
Sacramento Kings - Cleveland Cavaliers 103:84

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • orangecrush12.01.2015. u 11:49
    @xyz013 - To bi bilo spektakularno finale s predivnom košarkom, ali za to će Warriorsi morati imati zdravog Boguta u pravim mjesecima, a za Atlantu je upitno mogu li preko Bullsa. Ta njihova agresivna obrana funkcionira sjajno u regularnoj sezoni, ali upitno je mogu li to prenijeti u playoff kad... [više na forumu]
    orangecrush
  • Obrisan korisnik12.01.2015. u 10:46
    Već zamišljam veliko finale - Warriors : Hawks
    Obrisan korisnik
  • ivos12.01.2015. u 10:25
    Još da Griffin hoće da igra obranu, a ne samo gleda suce
    ivos