Košarka

Video: 13 koševa Bogdanovića u porazu Brooklyna, Orlando iznenadio u Chicagu

Davor Kovačević • utorak, 13.01.2015.
Video: 13 koševa Bogdanovića u porazu Brooklyna, Orlando iznenadio u Chicagu
Foto: EPA

Četiri utakmice NBA lige donijele su tek jednu pobjedu domaćina i to onu Bostonovu. Brooklyn, Toronto i Chicago nisu uspjeli obraniti prednost domaćeg parketa, a drugu dobru utakmicu u nizu odigrao je Bojan Bogdanović.

Peti poraz Brooklyna zaredom, visoka minutaža Bogdanovića

Već peti poraz u nizu, a četvrti domaći doživjeli su košarkaši Brooklyna. Houston je s uvjerljivih 113:99 odnio pobjedu, a dobru je utakmicu ponovno odigrao i Bojan Bogdanović, a veseliti može i vrlo visoka minutaža koju mu je ukazao trener Hollins.

Houston je već u prvoj četvrtini stvorio dvoznamenkastu razliku (31:19), sredinom druge četvrtine Netsi su uspjeli smanjiti na 48:50, no od tog trenutka uslijedilo je novo odvajanje Rocketsa, a odličnom trećom četvrtinom su i riješili pitanje pobjednika.

Za 38 minuta Bogdanović je ubacio 13 poena (4/9), uhvatio pet skokova i podijelio tri asistencije, dok je najbolji bio Plumlee s 24 poena i deset skokova. Harden je po običaju predvodio Houston i to s 30 poena, a Motijeunas je dodao 18 poena i 11 skokova.

Detroitova deveta pobjeda u posljednjih deset utakmica

Novi izazov vrijednosti imali su Detroit Pistonsi i to u Kanadi kod Toronta, no i to su uspješno prošli. Sa 114:111 svladali su Toronto i to u posljednjim trenucima u utakmici u kojoj su u zaostatku bili i do 13 koševa. Prekinuli su tako Pistonsi niz Raptorsa od 38 domaćih utakmica koje su pobjeđivali kada su vodili nakon tri četvrtine.

Sve do početka nastavka Raptorsi su držali vodstvo koje je u dosta slučajeva prelazilo u dvoznamenkasto, najviše 13, a onda su četiri minute prije kraja Pistonsi poveli po drugi put na utakmici, prvi nakon početnog koša. U posljednjih 12 minuta obje su se momčadi izmijenjivale u vodstvu, šest sekundi prije kraja Toronto je imao priliku odvesti utakmicu u produžetak, ali nije uspio ni zapucati prema košu.

Najrasploženiji igrač Detroita bio je Jennings s 34 poena i deset asistencija, dok je Monroe pratio s 22 poena i deset skokova. Valančiunas se najviše istaknuo kod domaćina s 31 poenom i 12 skokova, Vasquez je dodao 16, a Williams 15.

Orlando iznenadio u Chicagu

Manje iznenađenje u United centru priredili su košarkaši Orlanda. Protiv jednog od favorita Istočne konferencije na njegovom parketu u vodstvu su proveli gotovo 36 minuta i potpuno zasluženo odnijeli pobjedu sa 121:114.

Sve što je Chicago proveo u vodstvu bilo je ono uvodno s 5:4 i 7:5, a sve ostalo je pripalo Orlandu. U drugoj četvrtini Magic je stvorio i 15 koševa razlike, na kraju treće četvrtine i 17 (93:76), a najviše što je Chicago zaprijetio bilo je smanjenjem na -5.

Čak 59 % iz igre šutirao je Orlando, a vrhunsku utakmicu ponovo je odigrao dvojac Vučević i Oladipo oba ubacivši po 33 poena, a Crnogorac je pritom uhvatio i 11 skokova. Gasol je bio najbolji kod Bullsa s 28 poena i 14 skokova, Rose je dodao 18, a Butler 17 poena.

Sulinger i Crowder odveli Boston do 13. pobjede

Boston Celticsi preko New Orleans Pelicansa uspjeli su doći do 13. pobjede u sezoni u potpuno izjednačenoj utakmici. Ni jedna momčad nije imala prednost veću od šest koševa sve do onih posljednjih Bostonovih ubačaja.

Točno minutu prije kraja Boston je imao 101:100, a onda se ukazao Smart i podigao prednost na +4. Sulingerova mirnoća u završnim sekundama osigurala je Bostonu nedostižnu prednost za konačnih i najvećih na utkamici 108:100.

Briljirao je ponovno Davis s 34 poena i devet skokova, a u poraženoj momčadi još je 21 poena ubacio Gordon, a Evans 19. Za Boston je najviše ubacio Sulinger, 27 poena uz deset skokova, a odličan je bio i Crowder koji je pratio s 22 poena.

NBA rezultati:
Brooklyn – Houston 99:113
Toronto – Detroit 111:114
Chicago – Orlando 114:121
Boston – New Orleans 108:100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nestashko_nestashni13.01.2015. u 11:26
    pistonsi melju sve redom..
    nestashko_nestashni