Košarka

Tijesne pobjede Sassarija i Zenita, Bešiktaš bez pravog otpora u Francuskoj

Branimir Korać • utorak, 13.01.2015.
Tijesne pobjede Sassarija i Zenita, Bešiktaš bez pravog otpora u Francuskoj

Odigrana su prva tri susreta drugog kola Eurokupa, a u dva su viđene dramatične završnice. Iz njih su kao pobjednici izašli Sassari i Zenit dok je Paris Levallois najlakše stigao do pobjede.

Banvit - Dinamo Sassari 74:75

U susretu drugog kola skupine H Eurokupa Banvit je ugostio Dinamo Sassari i u dramatičnom dvoboju upisao je poraz 75:74. Do posljednjih trenutaka utakmica je bila posve otvorena, a junak gostiju bio je Shane Lawal koji je zakucavanjem šest sekundi prije kraja donio pobjedu svojoj momčadi.

Sassari je u trećoj dionici imao i najviših 58:44, ali nije uspio zadržati tu prednost i domaćin se vratio u utakmicu pa čak i vodio u posljednjim minutama susreta sa 71:65. No u susretu punom preokreta Lawal je zakucao za pobjedu da bi na drugoj strani Rowland promašio šut za pobjedu Banvita.

"Moram čestitati protivniku na sretnoj pobjedi, mi smo imali 18 izgubljenih lopti i samo pet ukradenih dok su oni imali 11 izgubljenih i 13 ukradenih. Naravno, tako nismo mogli svladati ovako ozbiljnu momčad. Bili smo blizu, vodili smo, no u nekim situacijama nismo bili dovoljno disciplinirani. Vjerojatno ovo nije bio naš dan i izgubili smo onu prednost koju smo stvorili pobjedom u Podgorici", rekao je trener Banvita Zoran Lukić.

Najbolji kod Turaka bili su Earl Rowland s 19 poena (8/12) te s po 16 Vladimir Veremeenko (7/8, osam skokova) i Can Maxim Mutaf (5/9). U sastavu poraženih Rakim Sanders ubacio je 22 poena (9/18) i ukrao pet lopti, a Shane Lawal dodao je 15 poena (6/8) i 12 skokova.

Zenit St. Peterburg - Strasbourg 87:82 produžetak

Dramatično je bilo i u St. Peterburgu gdje je domaći Zenit tek u produžetku stigao do pobjede protiv Strasbourga. Francuzi mogu žaliti za propuštenom prilikom, imali su mogućnost slaviti na ovom gostovanju, ali nisu izdržali u ključnim trenucima.

Tri i pol minute prije kraja susreta Strasbourg je stigao do vodstva 73:67, no to su mu ujedno bili i posljednji poeni u regularnom dijelu. Walter Hodge napravio je na drugoj strani 6:0 i donio domaćinu produžetak. Priliku za pobjedu u dva navrata nije realizirao Louis Campbell.

U produžetku slična slika. Minutu prije kraja Strasbourg je vodio i onda ostao bez rješenja za obranu Zenita koji s linije slobodnih bacanja radi preokret i odnosi pobjedu 87:82.

Predvodili su ga Walter Hodge s 19 poena (5/12) i devet asistencija te s po 15 poena Artem Vihrov (6/13, pet asistencija) i Kyle Landry (4/13, sedam skokova). Kod Strasbourga po 16 poena ubilježili su Louis Campbell (7/12, 11 skokova) i Matt Howard (7/13, osam asistencija i sedam skokova).

Paris Levallois - Bešiktaš 93:83

Bešiktaš je neočekivano lako poražen na gostovanju kod Paris Levalloisa s 93:83. Vrlo rano su se Turci našli u zaostatku i iako su u završnici malo uspjeli smanjiti, nije to bila posebna prijetnja.

Najbolji igrač gostiju Chris Lofton bio je šuterski potpuno neraspoložen, za tricu je šutirao 1/10 i s takvim Loftonom Bešiktaš nije bio ozbiljnija prijetnja. Tijekom drugog poluvremena zaostajao je i 19 poena i unatoč približavanju na 86:81, Paris je mirno završio posao.

Sjajnu utakmicu odigrao je Blake Schilb koji je ubacio 24 poena (9/13) uz osam asistencija i šest skokova, a Sharrod Ford pratio ga je s 18 poena (8/16) i 11 skokova. Kod poraženih Engin Atsur ubilježio je 29 poena (10/16, trica 5/7) uz devet asistencija dok je Kenan Bajramović dodao 17 poena (5/13) i pet skokova.

Foto: enbasket.fc-zenit.ru

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!