Košarka

Video: Briljantni Williams srušio Rudežovu Indianu, povratak Jamesa

Davor Kovačević • srijeda, 14.01.2015.
Video: Briljantni Williams srušio Rudežovu Indianu, povratak Jamesa
Foto: EPA

Za vijest večeri NBA lige svakako se pobrinuo Mo Williams koji je odigrao najbolju pojedinačnu utakmicu NBA sezone i na čijim su krilima Minnesota Timberwolvesi srušili Indianu i tako prekinuli veliku seriju poraza. Damjan Rudež je zaigrao još jednom, ali ovog puta i bio među strijelcima. U akciju se vratio i James, ali nije bilo pomoći Cavsima u Arizoni.

Williams postavio rekord franšize, Rudežu osam poena

Valjda je Minnesota morala dočekati nešto slično što je napravio Mo Williams kako bi završila utrku s New York Knicksima. S 32 godine Williams je u Indianapollisu odigrao utakmicu karijere. I ne samo utakmicu karijere, već najbolju individualnu utakmicu u NBA ligi ove sezone i tako postavio rekord franšize iz Minnesote. S 52 koša bio je autor gotovo polovice koševa svoje momčad, koja nakon takve predstave i nije mogla izgubiti, a u pitanju je bio prekid serije od 15 uzastopnih poraza.

Ni Indiana ni Minnesota nisu stigli do prednosti s dvije znamenke tijekom utakmice, iako je u dva navrata Indiana imala +9 kroz treću četvrtinu. U posljednjih 12 minuta Wolvesi su zabili čak 41 koš za konačnih 110:101 i tako ostali na korak do izjednačavanja negativnog rekorda iz ožujka 2010. godine kada su izgubili 16 u nizu.

Williams je iz igre gađao 19-33 uz šest trica i sedam asistencija za 44 minute, a njegovu predstavu ispratio je i Wiggins koji je zabio 20 poena. Kod Indiane konačno se u strijelce upisao i Damjan Rudež i za nešto više od 16 minuta ubacio osam poena (2/4 trice), dok je Miles bio najbolji strijelac domaćina s 22 poena.

Povratak Jamesa, Cavsi stradali u Arizoni

Ni 33 koša LeBrona Jamesa koji se u ekipu Clevelanda vratio poslije dvotjedne pauze nije donijelo napretka u rezultatskom smislu ekipa iz Ohia. Već šesti uzastopni poraz, iako su bili u prilici napraviti veliki preokret. No završilo je 107:100 u korist Phoenixa.

Tri i pol minute prije kraja Phoenix je na svom kontu imao 19 koševa viška (80:61), a u to preostalog vremena treće četvrtine gosti su uspjeli i više nego prepoloviti zaostatak (79:85). Nisu stali ni na tome, već su u 41. minuti po drugi puta na utakmici stigli do vodstva (90:88). Bili su Cavsu u posljednjoj minuti na -3, no posljednji udarac zadali su Sunsi.

Uz Jamesovu partiju svakako treba izdvoijiti i onu J. R. Smitha koji je pratio Jamesa u stopu i na kraju ubacio 29 poena. Još bolji s druge stran bio je Morris koji je s 35 poena predvodio Sunse, a Dragić je dodao 18 poena.

Washington prvi put svladao Spurse poslije gotovo deset godina

Prvi put nakon 12. studenog 2005. godine Washington Wizardsi skinuli su skalp San Antonio Spursa koji još uvijek ne mogu uhvatiti konstantu pobjeđivanja. Sa 101:93 bolji je bio Washington, no pobjeda je ostvarena tek onom završnom serijom.

Poslije nekoliko početnih prednosti Spursa, veliki dio ostatka utakmice bio je na strani Wizadrsa koji su u kroz drugu u četvrtinu bili nekoliko puta u dvoznamenkastoj prednosti, no ne prevelikoj da se Spursi ne bi vratili u igru. I vratili su se, naravno, šest minuta prije kraja povevši s 85:83, ali i dopustili do kraja veliku seriju domaćinu koji je sa završnih 15-3 osigurao pobjedu.

Prvo ime Wizardsa bio je Wall s 25 poena i osam asistencija, dok je Seraphin sudjelovao sa 17 poena i osam skokova. Kod Spursa se nitko nije previše izdigao iz prosjeka momčadi, tek je Parker bio najbolji s 14 poena, a Duncan je dodao 11 poen i 12 skokova.

Miami bez Wadea slavio kod Lakersa

Bez jednog od svoja dva najbolja igrača ove sezone Miami Heat uspio je u Staples centru nadvisiti Los Angeles Lakerse u utakmici s izrazito malim brojkama za NBA prilike. Lakersi su imali kriminalan start u utakmicu od čega su se uspjeli oporaviti, ali ne do kraja.

Miami je u utakmicu krenuo sa 18:0, a Lakersi su u prvoj četvrtini ostali tek na skromnih 12 poena. U trećoj četvrtini konačno su se malo značajnije približili na 48:53, početkom četvrte četvrtine na 60:61 i potpuno otvorili utakmicu. Pola minute prije kraja Miami je imao 78:75, a posljednih sedam sekundi Lakersi za izjednačenje, ali Bryant nije pogodio za produžetak.

Uz izostanak Wadea gotovo se može reći da je Miami pobjedu ostvario i bez svog drugog najboljeg igrača. Chris Bosh je nakon velike partije na istom mjestu u nedjelju ovog puta iz igre šutirao 4-17, a takav i nije bio od velik pomoći svojim suigračima. Iskazao se stoga Chalmers s 19 poena, ali još jednom i Whiteside s 15 poena i devet skokova. Kod Lakersa po 12 poena postizali su redom Bryant (3-19), Davis i Hill.

Jedini produžetak večeri odigran je u Sarcamentu gdje su Dallas Mavericksi nakon dva poraza pronašli žrtvu. Još četiri minute prije kraja Kingsi su imali +10 (95:85), no velikom serijom Dallas je izborio produžetak u kojem je samo dokrajčio protivnika za konačnih 108:104. Prvo ime Dallasa bio je Ellis s 28 poena i deset asistencija, Rondo je stigao do 21 poena, a Nowitzki do 16 poena i 17 skokova. Cousins je s druge strane bio nezaustavljiv s 32 poena i 16 skokova.

Atlantina serija pobjeda nastavljena je u Philadelphiji gdje su Hawksi lagano slomili otpor 76ersa za devetu pobjedu zaredom. U uvjerljivu pobjedu 105:87 21 poen i deset skokova ugradio je Millsap, Bazemore 17, a Korver 15 poena. Carter-Williams bio je najbolji pojedinac Philadelphije s 20 poena i devet poena.

Treća četvrtina u kojoj su postigli 44 poena otklonila je moguće probleme za Golden State Wariorrse u Salt Lake Cityju. Utah je svladana sa 116:105, a konce je ovog puta vukao Curry koji je ubacio 17 poena, dok je Green postigao 15 poena. Favors je predvodio Utu s 22 poena i 11 skokova, a Hayward je dodao 17 poena.

NBA rezultati:
Indiana – Minnesota 101:110
Philadelphia – Atlanta 87:105
Utah – Golden State 105:116
Sacramento – Dallas 104:108 produžetak
Washington – San Antonio 101:93
Phoenix – Cleveland 107:100
LA Lakers – Miami 75:78

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.01.2015. u 23:11
    Prošle godine je istu stvar napravio Ross iz Raptorsa. Čovjek cijelu sezonu na nekim mizernim prosjecima i onda jednu tekmu ubaci 51 ako se ne varam, već danas se rijetki toga sjete.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.01.2015. u 14:22
    da su james, bryant ili kd zabili 52 koša brujilo bi se o tome na svim vijestima i portalima, a ovako mo wiliamsa samo usput se spomene i sutra više nitko nece ni ric spomenit..
    Obrisan korisnik