Košarka

Video: Sjajne večeri Hardena u pobjedi protiv Thundera i Jamesa u pobjedi protiv Lakersa

Branimir Korać • petak, 16.01.2015.
Video: Sjajne večeri Hardena u pobjedi protiv Thundera i Jamesa u pobjedi protiv Lakersa
Foto: EPA

Tri NBA susreta odigrana su u četvrtak i to sva tri bez neke velike neizvjesnosti u završnici. Odlično su odigrali James Harden i LeBron James koji su predvodili svoje momčadi do pobjede...

Harden vodio Rocketse do pobjede protiv bivših suigrača

James Harden odigrao je fantastičnu utakmicu protiv svoje bivše momčadi i odveo je Houston Rocketse do pobjede protiv Oklahome City Thunder 112:101. Bivši igrač Thundera bio je nezadrživ, igrao je svoju najbolju košarku i 17. put ove sezone ubacio 30 ili više poena. Kada je situacija takva, Rocketsi uglavnom pobjeđuju i upisali su 15. pobjedu uz Hardenov efikasan nastup.

Otvaranje utakmice bilo je ključno, domaćin je fantastično ušao u utakmicu i u završnici prve četvrtine imao 40:16 poslije čega Oklahoma nije uspjela doći do preokreta. Uspjeli su gosti smanjiti zaostatak, no ipak nijednom nisu ozbiljno zaprijetili nekim velikim preokretom.

"Možemo biti jako dobri, a opet događaju nam se psihološki padovi u kojima dopuštamo protivniku da se osjeća ugodno. Thunder je jako dobra momčad, Durant i Westbrook sposobni su nositi svoju momčad stoga je ključ bio u njihovom usporavanju i puštanju ostalih igrača da vode igru", tvrdi Harden.

U fantastičnoj večeri ubacio je 31 poen (9/15, trica 6/8) uz deset asistencija i devet skokova, a Trevor Ariza dodao je 17 poena (6/15). Kod gostiju Kevin Durant ubilježio je 24 poena (8/12) i deset skokova, a po 16 poena dodali su Russell Westbrook (6/13, osam skokova, osam asistencija, pet ukradenih), Reggie Jackson (7/12, šest skokova, šest asistencija) i Dion Waiters (6/16).

James u pravom izdanju protiv Lakersa

Cleveland je izgubio zadnjih devet od devet utakmica i daleko je od željenih pozicija. Ambicije Lakersa ove sezone nisu visoke i Cavsi si nisu smjeli dopustiti novi kiks.

LeBron James preuzeo je teret na sebe, odradio odličnu utakmicu i što je najvažnije imao je pomoć suigrača. Cavsi su koristili samo osam igrača, no doprinos svakog je postojao i upisana je pobjeda. Upravo serija poena Jamesa krajem treće i početkom četvrte četvrtine prelomila je utakmicu na stranu Clevelanda koji nije dopustio Lakersima da se kasnije približe i dođu u fazu da imaju napad za hvatanje priključka.

James i Bryant svaki na svoj način igrali su veliku utakmicu, LeBron je ubacio 36 poena (12/24) uz po pet dodavanja i skokova dok je Bryant uz 19 poena (7/14) imao i čak 17 asistencija što je njegov rekord i čime je postao najstariji igrač Lakersa s 15 ili više asistencija.

"Uvijek je zabavno i zadovoljstvo biti na parketu protiv Kobea, on je jedan od dvojice najvećih natjecatelja koji su se pojavili u ovoj igri. Čast je biti s njim na parketu, pratio sam ga dok sam odrastao i mrzio sam činjenicu da ga prošle sezone nije bilo zbog ozljede. Drago mi je da se vratio", komplimentirao je Bryantu LeBron.

Kod Clevelanda su se istaknuli i Kyrie Irving s 22 poena (9716) i Kevin Love sa 17 poena (4/12) i sedam skokova. Kod poraženih Jordan Hill bio je na 20 poena (10/14) i šest asistencija dok je Nick Young dodao 14 poena (4/13).

Knicksi glatko poraženi u Londonu

Milwaukee Bucksi i New York Knicksi svoj dvoboj odradili su u londonskoj O2 Areni, a Bucksi su u rezultatski nezanimljivom susretu visoko slavili. Knicksima su se vratili Carmelo Anthony i Amare Stoudemire, ali to nije pomoglo

Od početka utakmice Bucksi su krenuli čvrsto i po pobjedu, odmah se daleko odvojili i Knicksi su uspjeli samo smanjiti zaostatak u završnici utakmice, no ne i posebno popraviti dojam.

"Vratio sam se i ne vjerujem da ću morati ponovno pauzirati u skoroj budućnosti. Stvarno mislim da su ova dva tjedna puno pomogla", komentirao je Anthony.

Najefikasniji kod Bucksa bio je OJ Mayo s 22 poena (8/14), Brandon Knight dodao je 20 poena (6/13), šest asistencija, šest ukradenih i pet skokova dok je Zaza Pačulia bio na 11 poena (2/8), 14 skokova i pet asistencija. Kod Knicksa Anthony je na povratku ubacio 25 poena (7/12), a Travis Wear dodao je 13 poena (5/8).

NBA:
Houston Rockets - Oklahoma City Thunder 112:101
Los Angeles Lakers - Cleveland Cavaliers 102:109
Milwaukee Bucks - New York Knicks 95:79

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.01.2015. u 12:30
    Kakav uraganski početak Rocketsa to je strašno bilo :O
    Obrisan korisnik