Košarka

Video: San Antonio pobjednički kroz Denver, Oklahoma kroz Floridu

Davor Kovačević • srijeda, 21.01.2015.
Video: San Antonio pobjednički kroz Denver, Oklahoma kroz Floridu
Foto: EPA

Svega dvije utakmice odigrane su na parketima NBA lige, a pobjedom su ih začinili Oklahoma i San Antonio. Thunder je na Floridi u završnim trenucima slomio Miami, a slično su napravili i Spursi u Denveru.

Oklahoma konačno u pozitivnom omjeru

Iako je zadržao dvije najveće zvijezde Oklahome ispod 20 koševa koje su ostale bez ubačaja za tri poena (ukupno 0/10), Miami Heat nije imao šanse protiv Thundera. Oklahoma je u American Airlines centru slavila s 94:86 i tako prvi put u sezoni prešla u pozitivan omjer pobjeda i poraza.

“Moramo nastaviti dalje. Nismo zabrinuti i nismo se došli ovdje radovati radi toga“, rekao je Kevin Durant koji je promašio svih osam pokušaja za tricu.

Miami je već u prvim minutama utakmice stigao do najvećeg svog vodstva (22:13), no Oklahoma je brzo poravnala stvari. Sve do početka posljednje četvrtine gosti se nisu značajnije odvojili (76:67), potom je Miami šest minuta prije kraja bio na -2 (80:82), a završna serija Oklahome 11-3 odvela ju je do važne pobjede.

I Durant i Westbrook utakmicu su završili s 19 poena, a Oklahomin razigravač dodao je i deset skokova, dok je Jackson pratio sa 16 poena. Kod Miamija Wade je ubacio 18 poena, a Bosh je ostvario učinak od 16 poena.

Spursima četvrta pobjeda u nizu

Još jednu utakmicu Denverov Ty Lawson je ostao na mizernim brojkama i još jednom Nuggetsi nisu imali šanse. San Antonio je uspješno započeo seriju gostovanja i u Pepsi centru sa 109:99 ostvario svoju 27. pobjedu u sezoni.

“Nismo igrali dovoljno dobro pa smo poradili na tome. Ne vjerujem da smo popravili nedostatke, to je proces. Pobijedili smo četvrtu u nizu, ali to ne znači da smo dobri“, iskreno će Manu Ginobili koji je sudjelovao s 11 poena i osam asistencija.

Sve do posljednje četvrtine eventualni pobjednik se nije nazirao, a onda su Spursi od 80:76 brzo pobjegli na 91:78 i ostvarenu prednost znalački sačuvali do samog kraja.

Parker je predvodio Spurse s 18 poena, a odličan je bio Leonard sa 17 poena i 15 skokova. Duncan je ubacio 16, a Baynes 15 poena. Faried je bio prvo ime Denvera s 26 poena, dok je Afflalo ubacio 21 poen. Jusufu Nurkiću je skok nedostajao do double-double učinka, skupio je deset poena i devet skokova.

NBA rezultati:
Miami – Oklahoma 86:94
Denver – San Antonio 99:109

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!