Košarka

Video: Bullsi nadigrali Spurse, Netsi teško poraženi na gostovanju u Los Angelesu

Branimir Korać • petak, 23.01.2015.
Video: Bullsi nadigrali Spurse, Netsi teško poraženi na gostovanju u Los Angelesu

U četiri noćašnja NBA dvoboja domaćini su u dva upisali vrlo uvjerljive pobjede dok su u preostala dva gosti tijesno slavili pri čemu je Portland razočarao na svom parketu protiv Celticsa...

Težak poraz Spursa u Chicagu

Derrick Rose bio je vrlo raspoložen i u utakmici na tragu onih izdanja od prije problema s ozljedom nosio je Bullse do pobjede protiv Spursa. S njim na parketu Spursi su zaostajali 26 poena, no bez Rosea smanjivali su zaostatak.

Početkom drugog poluvremena Chicago se počeo značajnije odvajati, napravio je seriju 14:2 koja ga je odvela na 57:42 nakon čega Spursi više nisu uspjeli zaprijetiti domaćinu. Ova predstava ujedno je i najbolji odgovor i na kritike prema Roseu i prema Tomu Thibodeauu koji također nije prošao neokrznut od strane brojnih kritičara.

"Igrali smo sramotnu košarku. Što se tiče Bullsa, svi oni koji su mi govorili prije utakmice da je Thibs izgubio momčad i da ga ne prate, sada su dobili odgovor. To su gluposti i nije niti blizu istini. Rose nas je uništio, sa svakim tjednom je sve bolji i samopouzdaniji. Kada se vratite nakon ozljede, potrebno vam je vremena da steknete pravo samopouzdanje i vratite se tamo gdje ste bili kao MVP. Treba vremena, a on tamo dolazi", govorio je Gregg Popovich.

Rose je utakmicu završio s 22 poena (9/16) i pet asistencija, po 15 poena dodali su Taj Gibson (5/13, devet skokova) i Aaron Brooks (4/7) dok su po 12 dodali Pau Gasol (5/6, 17 skokova) i Tony Snell (4/11). Kod poraženih Kawhi Leonard ubacio je 16 poena (5/11), a Patty Mills 12 poena (3/11).

Pregaženi Netsi u Los Angelesu

Pravu katastrofu doživjeli su Netsi u Los Angelesu gdje su ih Clippersi svladali s gotovo 40 razlike. Nikakve šanse momčad Lionela Hollinsa nije imala, posao su započeli starteri koji su stvorili visoku prednost, a onda su ih dotukli igrači s klupe.

Netsi su bili skromni na obje strane parketa, posebno u trenucima kada su kod obje momčadi u igri bili oni koji inače najviše vremena provode u igri. Starteri Clippersa stvorili su preko 30 poena prednosti dok su bili na parketu, a razlika se stvarala uglavnom dok su igrale glavne zvijezde Netsa.

Bojan Bogdanović krenuo je u početnoj petorci, bez praktički ikakvog učinka uz samo jednu promašenu tricu.

"Cijelo vrijeme pričamo o ovakvom nastupu i konstantnosti tijekom svih 48 minuta. To je ono što smo tražili i što tražimo od početka sezone", rekao je Chris Paul koji je podijelio 17 asistencija za samo 24 minute.

Blake Griffin predvodio je domaćina s 24 poena (11/14) i šest skokova, po 17 poena su dodali JJ Redick (6/8) i Jamal Crawford (4/10) dok je DeAndre Jordan upisao 14 poena (7/7) i 12 skokova. Kod gostiju Mason Plumlee upisao je 16 poena (6/9), a po 11 Jerome Jordan (4/8, 11 skokova) i Darius Morris (5/13).

Jazzeri napokon slavili bez Favorsa

Jazz je u susret protiv Bucksa ušao bez Derricka Favorsa koji je bio odsutan zbog osobnih razloga i to nije bio dobar znak za goste. U posljednje dvije sezone bez Favorsa Jazzeri su imali omjer 0-12, no napokon su uspjeli slaviti.

Bilo je teško i uz puno nervoze u završnici gdje su posljednje dvije i pol minute ostali bez poena. Bucksi su napravili seriju 7:0, smanjili zaostatak, ali zadnjih pet pokušaja prema košu gostiju bilo je neuspješno i Jazzeri odnose pobjedu.

"Bucksi su dobra momčad, posebno dobra u obrambenoj fazi. Međutim igrali smo čvrsto i borbeno, neki su nam šutevi ušli i ovaj put nismo se uveli u probleme s velikim brojem izgubljenih lopti iako ih je bilo čak 22", smatra trener Jazzera Quin Snyder.

U njegovoj momčadi Gordon Hayward ubacio je 24 poena (6/13) uz po šest skokova i asistencija, Enes Kanter dodao je 23 poena (8/15) i 16 skokova, a Rudy Gobert upisao je 14 poena (5/7) i deset skokova. Kod domaćina po 16 poena ubacili su Brandon Knight (6/16, pet asistencija) i Jared Dudley (6/10) dok je Zaza Pačulia dodao deset poena (4/14) i deset skokova.

Evan Turner donio pobjedu Celticsima u Portlandu

Portland Trail Blazersi upisali su domaći poraz od Boston Celticsa, no puno važnija vijest došla je prije susreta kada su saznali da zbog ozljede palca neće moći računati na LaMarcusa Aldridgea narednih 6-8 tjedana. Da situacija bude još lošija, tijekom susreta ozlijedio se i Nicolas Batum prilikom blokade ozlijedivši šaku.

Na te loše vijesti spojila se i loša igra protiv Celticsa i poraz ubačajem Evana Turnera 1.9 sekundu prije kraja. Nakon što je Jared Sullinger pronašao suigrača, Turner je došao do dobre pozicije i ubacio veliki šut za pobjedu.

"Uprskali smo, imali smo sve, trebali smo pobijediti i onda smo i darivali", priznao je Wes Matthews.

U pobjedničkom sastavu Avery Bradley ubacio je 18 poena (8/16), Jared Sullinger 17 (8/15) uz devet skokova, a Brandon Bass 13 (5/10) uz deset skokova i pet asistencija. Kod Blazersa Damian Lillard ubilježio je 21 poen (8/23), sedam asistencija i šest skokova, a Matthews je dodao 18 poena (6/15).

NBA:
Chicago Bulls - San Antonio Spurs 104:81
Los Angeles Clippers - Brooklyn Nets 123:84
Milwaukee Bucks - Utah Jazz 99:101
Portland Trail Blazers - Boston Celtics 89:90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • serieA23.01.2015. u 10:59
    opet loša partija bogdanovića.....amo da ne izgubi samopouzdanje jer će nam trebati u repki
    serieA