Košarka

Ususret Superbowlu: New Yorku četvrta domaća pobjeda u nizu, Miami uspješan u TD Gardenu

Davor Kovačević • nedjelja, 01.02.2015.
Ususret Superbowlu: New Yorku četvrta domaća pobjeda u nizu, Miami uspješan u TD Gardenu
Foto: EPA

Najveći sportski događaj u SAD-u, Superbowl, uzeo je dio kolača NBA ligi. Svega dvije utakmice bile su na rasporedu, a najviše su profitirali Europljani koji su obje utakmice mogli vidjeti u prime-timeu. New York Knicksi su na krilima Carmela Anthonya svladali Lakerse, a isto su učinili i košarkaši Miamija u Bostonu.

Knicksima četvrta domaća pobjeda u nizu

Madison Square Garden dovoljno je gledao poraze New Yorka ove sezone. Prepoznali su to očito i sami košarkaši Knicksa i nakon neslavnog rekorda cijele franšize, Carmelo Anthony i društvo ponovno su dali razlog svojim navijačima za dolazak u dvoranu koja će uskoro ugostiti sve najbolje što NBA liga ima u ovom trenutku.

Četvrti put u nizu Knicksi su obranili prednost domaćeg parketa, a pobjeda protiv Lakersa bila im je i peta u posljednjih sedam utakmica. Lakersi, s druge strane, su prekinuli svoju muke u posljednjoj utakmici protiv Ute, ali i dobili nove. Uz izostanak Nicka Younga, Jordan Hill se ozlijedio nakon osam minuta igre i dodatno oslabio ionako slabu rotaciju Lakersa.

Onako kako su im proteklih tjedana protivnici trpali koš od samog početka, sada su Knicksi napravili svom protivniku. Već nakon prvih 12 minuta domaćini su imali 32:19, ali i Lakersi su počeli pogađati i približili se na 30:35. U trećoj četvrtini Anthony je uzeo stvar u svoje ruke, postigao 12 uzastopnih koševa Knicksa u nepune tri minute i odveo ih do 70:51 u 35. minuti, što su domaćini bez problema uspjeli zadržati do kraja za konačnih 92:80.

Okončao je Anthony utakmicu s 31 poenom (13/25) i uhvatio osam skokova, a dvocifren je kod Knicksa bio još Galloway s 13 poena. Kod Lakersa su po 19 poena postigli Clarkson i Boozer koji je uhvatio i deset skokova.

Whiteside vodio Miami do pobjede u Bostonu

Još krajem prosinca prošle godine Miami je bez Wadea, ali i Bosha, zahvaljujući odličnoj partiji Luola Denga bio uvjerljiv protiv Bostona na svom parketu. Wadea nije bilo ni ovog puta, kao ni Denga, ali sada je Heat na svojoj strani imao senzaciju siječnja, Hassana Whitesidea, koji je predvodio svoju ekipu do pobjede 83:75 u TD Gardenu.

Malo prije poluvremena Miami je sveo domaćine na svega 29 poena, postigao 44 i mirno plovio prema pobjedi koja bi ga učvrstila u play-off zoni. U svega devet minuta nastavka Celticsi su utakmicu ponovno učnili živom, izjednačili na 55:55, ali do vodstva nisu stigli. Odvojio se Miami ponovno na početku posljednje četvrtine na 72:61 i Celticsi više nisu pronašli put do novog povratka u utakmicu.

Whiteside je ostvario 20 poena povezavši ih deset u nizu na prijelazu iz treće u četvrtu četvrtinu, a uz to prikupio i devet skokova, Bosh je dodao 18, a Johnson 13 poena. Celticse bez Princea prevodili su Zeller i Bradley ubacivši po 17 poena, dok je Bass pratio s 15 poena.

NBA rezultati:
New York Knicks – LA Lakers 92:80
Boston – Miami 75:83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaTop temaNBA

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • serieA02.02.2015. u 15:32
    whiteside je jedina svijetla točka miamija ove sezone....di ga nađu?
    serieA