Košarka

Video: Golden State Warriorsi i Detroit Pistonsi velikim serijama odlučili pobjednika

Branimir Korać • srijeda, 04.02.2015.
Video: Golden State Warriorsi i Detroit Pistonsi velikim serijama odlučili pobjednika
Foto: EPA

Golden State Warriorsi i Detroit Pistonsi velikim serijama u prvom poluvremenu osigurali su pobjede protiv Kingsa i Heata. Slavili su i Blazersi, tijesno protiv Jazzera...

Serijom 23:0 Warriorsi riješili susret u Sacramentu

Sacramento Kingsi nisu imali odgovor na igru Golden State Warriorsa. Serija 23:0 koju su Warriorsi napravili krajem prve i početkom druge četvrtine, napravila je razliku između ovih protivnika i odlučila pobjednika.

Kingsi su imali dobar ulazak u utakmicu, no kada su gosti krenuli, vrlo brzo su se našli u visokom zaostatku. Kod gostiju sve je još jednom funkcioniralo gotovo savršeno, obrana je u ključnim trenucima bila prava, o protoku lopte dovoljno govore 33 asistencije i Kingsi nisu imali šanse.

"Njihova klupa ušla je na parket i odradila odličan posao. Odvela je utakmicu na njihovu stranu i učinila posao pretežak za nas", priznao je DeMarcus Cousins.

Kod ujednačenih Warriorsa istaknuli su se Stephen Curry s 23 poena (6/15), devet asistencija i pet skokova te s po 17 poena Marreese Speights (8/13, osam skokova) i Andre Iguodala (6/8). Kod Kingsa Cousins je ubacio 26 poena (10/21) uz 11 skokova, a Rudy Gay 20 poena (7/15).

Blazersi dočekali pobjedu i povratak Lopeza

Posljednji susreti nisu za Blazerse bili onako dobri kao većina ove sezone. Ponešto problema s ozljedama poremetilo je ritam momčadi, no sada su se oni glavni aduti okupili i stigla je pobjeda.

Nakon dugačke pauze na parketu je ponovno bio Robin Lopez koji je pomogao u pobjedi protiv Jazzera 103:102. Iako rezultat sugerira da je do posljednje sekunde vladala neizvjesnost, Blazersi su ipak imali stvari pod kontrolom i tek je Trey Burke u zadnjoj sekundi smanjio na konačnih 103:102.

"Nisam mogao dočekati. Svaki košarkaš želi biti na parketu, a ne na klupi, ovo je bilo teško i predugo razdoblje", zadovoljno je ustvrdio Lopez nakon pobjede.

Damian Lillard susret je zaključio s 25 poena (10/17) i šest asistencija, LaMarcus Aldridge s 22 poena (8/16) i 11 skokova, a Wesley Matthews s 21 poenom (6/10). Kod Jazzera Gordon Hayward ubacio je 27 poena (10/16) uz po pet skokova i asistencija, a Derrick Favors 20 poena (8/18).

Bosh nije uspio spasiti Heat u Detroitu

Vrlo loše otvaranje utakmice onemogućilo je Heat da napravi išta na gostovanju u Detroitu. Zatvaranje prve četvrtine serijom čak 25:1 odvelo je Detroit na više od 20 poena prednost i nakon toga sve je bilo lakše za domaćina.

U trećoj četvrtini Chris Bosh odradio je posao savršeno, ubacio 21 poen uz šut 9/9, ali niti to nije pomoglo Miamiju. Dapače, obrana je puštala i čak niti ta četvrtina nije otišla na stranu Heata.

Potpuno je zakazala vanjska linija gostiju, posebno starteri Mario Chalmers i Shabazz Napier koji su zajedno ubacili tek jedan poen, a njihov match up s druge strane ubacio je 43 poena.

"Svi smo odlični igrači i svima nam je lakše kada znamo da ćemo dobiti veliku minutažu. Možeš ući u ritam i lakše ti je igrati. Ovo je momčadska pobjeda, svi smo igrali obranu i pogađali šuteve koje smo trebali pogađati", rekao je DJ Augustin koji odlično mijenja Brandona Jenningsa.

Augustin je upisao 25 poena (8/14) uz 13 asistencija, a Kentavious Caldwell-Pope dodao je 18 poena (8/19) te Andre Drummond 14 poena (6/11) i 14 skokova. Kod Miamija Bosh je stao na 34 poena (14/23), Chris Andersen dodao je 12 poena (5/7) i pet skokova, a Hassan Whiteside 11 poena (5/12), deset skokova i pet blokada.

76ersi bez problema protiv Denvera

Denver je upisao poraz na gostovanju u Philadelphiji i na kraju može biti zadovoljan što nije teže poražen. Sixersi su imali vrlo visoku prednost, vodili su i s plus 27 da bi Nuggetsi u završnici smanjili zaostatak.

Nuggetsi su još jednom ove sezone u kratkom razdoblju bili na gotovo 30 poena zaostatka, još jednom su vrlo loše otvorili utakmicu i do poluvremena našli se u minusu koji nisu mogli okrenuti.

"Lijepo je gledati ovu našu mladu momčad kako konstantno raste. Drago mi je i zbog Thompsona koji je napokon nakon problema s ozljedama došao tamo gdje želi biti i igra pun samopouzdanja", rekao je Brett Brown.

Hollis Thompson je odradio odličan posao s klupe upisavši 23 poena (8/12), Robert Covington dodao je 17 poena (4/12) uz osam skokova, a Michael Carter-Williams ubacio je 15 poena (4/12) uz 12 asistencija i osam skokova. Kod Nuggetsa Danilo Gallinari ubacio je 22 poena (5/11), a Wilson Chandler 19 (7/15, trica 5/10) uz šest skokova.

Celticsi od prve do posljednje minute vodili u MSG-u

Knicksi nisu uspjeli svladati Boston u dvoboju velikana koji su daleko od svojih najboljih dana. Boston je odnio pobjedu 108:97 u susretu u kojem je vodio od prve do posljednje minute.

U posljednjoj četvrtini domaćin je zaprijetio i spustio se na četiri poena zaostatka, ali to je bilo i najbliže što je došao još od prve četvrtine. Boston je uspio privesti utakmicu kraju bez da je dozvolio New Yorku posjed za poravnanje.

"Napravili smo ono što trebamo češće raditi, jednostavno smo pogađali otvorene šuteve. To bi ponekad trebalo biti lako", rekao je Brad Stevens.

U njegovom sastavu Avery Bradley ubacio je 26 poena (11/14), a Jared Sullinger 22 poena (11/19) uz devet skokova i šest dodavanja. Kod Knicksa Carmelo Anthony ubilježio je 21 poen (9/23) uz šest skokova, a Jose Calderon 17 poena (7/12).

NBA:
Sacramento Kings - Golden State Warriors 96:121
Portland Trail Blazers - Utah Jazz 103:102
Detroit Pistons - Miami Heat 108:91
Philadelphia 76ers - Denver Nuggets 105:98
New York Knicks - Boston Celtics 97:108

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!