Zimski sportovi

Medveščak U-20 nadomak doigravanja, Šakić: "Velika stvar za zagrebački hokej, apetiti su narasli"

Niko Rukavina • četvrtak, 05.02.2015.
Medveščak U-20 nadomak doigravanja, Šakić: "Velika stvar za zagrebački hokej, apetiti su narasli"
Foto: Dea Sajko

Medveščakova U-20 momčad nalazi se na drugom mjestu Skupine A Erste Bank Young Stars lige i ako ovog vikenda svladaju Villach i Klagenfurt osigurat će doigravanje...

Do kraja osnovnog dijela Skupine A Erste Bank Young Stars lige ostalo je još samo šest utakmica, a mladi Medvjedi na korak su do prvog doigravanja od kada Medveščak igra juniorski EBEL. Bitno je da ovaj vikend svladaju izravne konkurente za doigravanje, Villach i Klagenfurt.

“Doigravanje ćemo osigurati već ovaj vikend. Da nam je netko prije sezone rekao da ćemo biti drugi, ne bismo mu vjerovali. Ali, kako je sezona krenula i kako smo počeli pobjeđivati, vidjeli smo da možemo igrati sa svakom momčadi i da smo ravnopravni, čak i bolji od drugih. No, sada nam tek slijedi prava borba. Ako zadržimo drugo mjesto osigurat ćemo prednost domaćeg terena u četvrtfinalu“, rekao je za službenu stranicu kluba najbolji asistent U-20 momčadi Medveščaka, Marko Šakić.

S Villachom, kojeg su mladi Medvjedi svladali već tri put ove sezone, igraju u Koruškoj, a s KAC-om iz Klagenfurta na klizalištu Velesajam.

“Villach se žestoko bori za doigravanje. U posljednjih sedam utakmica ima šest pobjeda is amo jedan poraz – od nas. Bit će jako teško gostovanje. KAC u posljednje vrijeme ima problema s ozljedama i ne znamo kakvi će biti protiv nas u nedjelju. Oni su deset bodova iza nas i imaju najteži raspored do kraja, budući da čak pet utakmica igraju u gostima, rekao je mladi Šakić.

Utakmica protiv KAC-a, s kojim do sada mladi Medvjedi imaju omjer 2:1, igra se u nedjelju s početkom u 17:15 na klizalištu Velesajam, a ulaz je slobodan.

“Ova momčad Medveščaka sastavljena je od igrača sva tri zagrebačka kluba – Zagreba, Mladosti i Medveščaka i bila bi velika stvar za zagrebački hokej da uđemo u doigravanje. To bi bila potvrda da se i s minimalnim uvjetima uz dobru inicijativu, dobro vodstvo i trud može nešto napraviti i napredovati. Ponekad su volja i želja snažan pokretač prema uspjehu. No, ispadanje u prvom krugu doigravanja nas ne bi zadovoljio, jer smo pokazali da možemo puno više“, kaže Šakić.

"U doigravanju je sve moguće. Prvi nam je cilj bio ulazak u njega i vrlo brzo se pokazalo da je taj cilj itekako ostvariv. A kako smo počeli pobjeđivati, tako su i naši apetiti narasli", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!