Košarka

Video: Sjajni Cavsi nastavili seriju pobjeda demoliranjem Clippersa, Blazersi pregazili Sunse

Branimir Korać • petak, 06.02.2015.
Video: Sjajni Cavsi nastavili seriju pobjeda demoliranjem Clippersa, Blazersi pregazili Sunse

Još jedna večer bez neizvjesnih završnica obilježena je nastavkom serije pobjeda Cavsa i to u derbiju protiv Clippersa. Visoko su slavili i Blazersi na svom parketu protiv Sunsa...

Zahuktali Cavsi sredili i Clipperse

Cleveland Cavaliersi stigli su do 12. uzastopne pobjede i igraju odličnu košarku u zadnje vrijeme. Nova pobjeda upisana je protiv Clippersa koji su već nakon tri četvrtine ostali bez šanse za pobjedu.

Kroz povijest su Cavsi, računajući i ovaj niz, imali tek tri puta seriju od 12 pobjeda zaredom, a u sva tri niza ključnu je ulogu igrao LeBron James. Ova pobjeda bila je uračunata već uoči završnice, Clippersi su zaostajali krajem treće četvrtine velikih 34 poena, a samo je serija 22:3 na kraju susreta smanjila ogroman zaostatak.

"Pošteno su nas isprašili. Sva krivica je na nama, moramo napraviti bolji posao. Očito je da ni ja nisam napravio dobar posao jer nismo bili spremni za ovu utakmicu. Od početka mi je sve bilo jasno i vrlo brzo je sve bilo riješeno", rekao je Doc Rivers.

Nervozni Clippersi kada su se raspali, zaradili su pet tehničkih pogrešaka i ostali bez isključenog Matta Barnesa, ali to se dogodilo u trećoj dionici kada je sve bilo jasno.

Kevin Love odigrao je jednu od najboljih utakmica u dresu Cavsa s 24 poena (6/14) i devet skokova, a LeBron James dodao je 23 poena (8/14) i devet asistencija. Kod poraženih Blake Griffin ubacio je 16 poena (7/17) uz osam skokova, a Jamal Crawford 13 poena (6/14).

Kompletirani Blazersi pomeli Sunse

Portland Trail Blazersi nakon serije poraza počinju se dizati, a pokazali su to i u susretu protiv Sunsa. Pomeli su Phoenix sa 108:87 u susretu koji je bio otvoren do posljednje četvrtine, ali tu je igrao samo domaćin.

42:22 bio je rezultat posljednje dionice u kojoj gosti nisu pronašli odgovor i nisu se uspjeli po drugi puta vratiti u utakmicu. Uspjeli su izbrisati zaostatak iz prvog poluvremena od 19 poena, no na kraju su još jednom potonuli.

"Bila je to ružna utakmica za gledanje, ali rezultatski dobra za nas. Naša obrana sve je bolja, agresivniji sam u skoku i tražim igru u reketu" govorio je LaMarcus Aldridge koji je upisao 220. double-double u karijeri.

Aldridge je upisao 19 poena (7/18) i 13 skokova, Nicolas Batum 20 poena (6/13) uz sedam asistencija, a Robin Lopez 11 poena (5/10) i 12 skokova. Kod Sunsa Markieff Morris bio je na 18 poena (8719) i osam skokova, a Eric Bledsoe na 17 poena (5/10) i sedam skokova.

Hornetsi igraju u odličnoj formi

Samo loše otvaranje sezone spriječilo je Hornetse da budu u samom vrhu Istoka. Od početka ove godine igraju vrlo dobro i treći su po omjeru u tom razdoblju u cijeloj ligi.

Nova pobjeda stigla je protiv Wizardsa kojima se događa baš suprotno. Oni su u odnosu na početak sezone pali, John Wall ima problema s migrenama i to se osjeti na igrama njegove momčadi.

"Samo uzmite moje izjave s posljednje četiri utakmice. Dok te pogreške ne ispravimo i ne shvatimo gdje griješimo, bit će nam ovako. Iz utakmice u utakmicu. Iz nekog meni neshvatljivog razloga u svakoj utakmici se dogodi trenutak kada igrači prestanu igrati momčadski i pomisle da je njihov trenutak za sebičan nastup", ljut je bio Randy Wittman.

U ovom susretu prvo ime Hornetsa bio je Gerald Henderson s 27 poena (10/15), a Brian Roberts dodao je 12 poena (5/13) i pet asistencija. Kod poraženih Paul Pierce ubacio je 19 poena (7/13), a John Wall 15 (6/13) uz 13 asistencija.

Kingsima težak poraz u Sacramentu od Mavericksa

Večer ranije Golden State Warriorsi svladali su Dallas Maverickse iako su ovi vodili i s 22 poena razlike da bi već sljedeći dan Dallas bio puno oprezniji i zadržao visoku prednost.

Kingsi ipak nemaju tu moć kao Golden State da mogu odgovoriti na taj način i glatko su poraženi nakon što su gosti drugu dionicu dobili s vrlo visokih 37:20.

"Svi su znali da nam je ovo vrlo važna utakmica. Došli smo iz poraza u kojem nam je jedan igrač utrpao 51 poen, nitko to ne voli. Ovdje nije smjelo biti krivog koraka", rekao je JJ Barea.

Među ujednačenim strijelcima Dallasa istaknuli su se Monta Ellis s 21 poenom (9/16) i šest asistencija te Tyson Chandler sa 16 poena (7/9) i 16 skokova. Kod Kingsa DeMarcus Cousins ubacio je 23 poena (8/16) i uhvatio 11 skokova, a jedini dvoznamenkasti uz njega bio je Rudy Gay s 11 poena (2/13) i devet skokova.

NBA:
Cleveland Cavaliers - Los Angeles Clippers 105:94
Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 108:87
Charlotte Hornets - Washington Wizards 94:87
Sacramento Kings - Dallas Mavericks 78:101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • serieA06.02.2015. u 12:27
    za cavse sam i mislio da su glavni favoriti istoka i kada su izgledali loše pa me ne ćudi ova njihova serija
    serieA