Košarka

Video: Teško stradanje Brooklyna u Washingtonu, Nowitzki spasio Dallas

Davor Kovačević • nedjelja, 08.02.2015.
Video: Teško stradanje Brooklyna u Washingtonu, Nowitzki spasio Dallas
Foto: EPA

Dvije najveće pobjede subotnje večeri u NBA ligi potpisali su Washington i Chicago. Wizardsi su na domaćem terenu potpuno razbili Brooklyn, dok su Bullsi isto napravili Pelicansima na gostujućem parketu koji su ostali zabrinuti ozljedom najboljeg igrača Anthonyja Davisa. Dallas je, pak, velikim preokretom svladao Portland.

Brooklyn razbijen u Washingtonu, Bogdanoviću sedam poena

Nasušno je Washington Wizardsima trebala pobjeda kako bi prekinuli veliku sušu koja je eventualnim porazom mogla postati najveća još od pretprošle sezone. A do nje su došli na superuvjerlljiv način protiv izgubljenih Netsa koji su mogli samo promatrati kako im Wizardsi zatrpavaju koš iz četvrtine u četvrtinu.

“Svi su bili agresivni na pravom mjestu u pravo vrijeme i igrali jedni za druge“, rekao je Otto Porter koji je u Washingtonovoj pobjedi 114:77 sudjelovao s 12 poena.

Najefikasniji igrač domaćina bio je Wall sa 17 poena i sedam asistencija, dok je Butler dodao 15. Kod jalovih Netsa svoj je posao odradio samo Lopez ubacivši 19 poena, a Bojan Bogdanović je za 20-ak minuta stigao do sedam poena i četiri skoka.

Chicago deklasirao Pelicanse, Davisu stradalo rame

Jednako uvjerljivi poput Washingtona bili su i košarkaši Chicaga u New Orleansu, a u čemu im je i dosta pripomogla ozljeda najboljeg Pelicana Antohnyja Davisa koji je prilikom jednog alley-oopa nezgodno doskočio na rame, zabrinuo sve gledatelje i morao nakon 12 minuta na parketu napustiti igru. Nije dobio dopuštenje liječnika za povratak.

“Rekao je da ga boli. Nije mogao pomaknuti ruku kako treba. Ali, ponavljao je da je dobro“, izjavio je trener Pelicansa Monty Williams dodavši da će se težina Davisove ozljede znati nakon nedjeljnog pregleda.

Bez Davisa slobodni pad Pelicansa započeo je s drugim poluvremenom. Bullsi su +9 (48:39) s poluvremena u sljedećih osam minuta nadogradili do 75:45, a do kraja utakmice do 107:72.

Rose s 20 poena i Gasol s 20 poena i 15 skokova predvodili su Bullse, uz dobru rolu Snella koji je ubacio 19 poena te Butlera s 18 poena. Kod Pelicansa može se izdvojiti tek Evansovih 15 poena.

Nowitzki izvukao Dallas

Drame nije nedostajalo u Dallasu gdje su Mavericksi u posljednjoj četvrtini napravili veliki preokret protiv Portlanda i kroz produžetke stigli do pobjede 111:101. Bili su Mavsi blizu 19. poraza u sezoni, ali kada je trebalo ukazao se, naravno, Dirk Nowitzki.

“Da budemo momčad kakva želimo, moramo pobijeđivati utakmice poput ove“, rekao je Parsons, jedan najboljih pojedinaca Dallasa.

Upravo je trica Nowitzkog odvela utakmicu u produžetke, nakon što su Blazersi u posljednju četvrtinu krenuli s +16 (86:70). A u dodatnom vremenu Dallas je samo nastavio započeto i dokrajčio potonule Blazerse.

S 25 poena Nowitzki je bio prvo ime Dallasa, Ellis i Parsons dodali su 20 poena, dok je Chandler s 13 poena i 11 skokova ostvario svoj 23. double-double u sezoni. Sve konce Portlandove igre vukli su Lillard s 26 poena te Aldridge s 25 poena i 14 skokova.

Warriorse gotovo koštalo veliko opuštanje u New Yorku

Davši Carmelu Anthonyju dan odmora, New York Knicksi su vjerojatno i prije prvog podbacivanja potpisali kapitulaciju na domaćem terenu ususret dolasku Golden State Warriorsa. Iako su Warriorsi tijekom cijelog susreta potpuno kontrolirali stvari, pred kraj su morali ohladiti vruće Knickse.

“Osjećamo da možemo igrati još bolje. Bili smo malo umorni, ali iako ovo nije bila naša najbolja predstava, pronašli smo put do pobjede“, istaknuo je Curry.

15 minuta prije kraja Warriorsi su imali 26 koševa viška (89:63), da bi Knicksi 11 minuta kasnije stigli na upozoravajućih -5 (90:95). Gosti su se morali uozbiljiti i novom su serijom do kraja utakmice spriječili veliki preokret.

U pobjedu 106:92 22 poena je ugradio Curry, a Green 20 uz 13 skokova. Kod Knicksa se istaknuo Galloway s 15 poena, a pratili su ga Smith s 14 poena i 13 skokova te Stoudemire s 13 poena.

Prednost od 14 koševa u trećoj četvrtini uspjeli su do kraja zadržati košarkaši Milwaukeeja. Boston je u posljednjih pola minute ušao s -1, ali je Knight pet sekundi prije kraja pogodio za 96:93 ne ostavivši Celticsima vremena za izrađeni šut. Upravo je Knight bio daleko najbolji pojedinac domaćina s 26 poena, dok je za Boston 17 poena ubacio Sulinger.

Utah je na svom terenu protiv Sacramenta uspjela prekinuti seriju od tri poraza. U uvjerljivoj pobjedi 102:90 Utah je kroz treću četvrtinu imala i 22 koša prednosti i bez problema sačuvala to do kraja. Briljirao je Hayward s 30 poena, Favors je dodao 20, a Kanter 17 uz 13 skokova. Cousins je bio najraspoloženiji igrač Kingsa s 27 poena i deset skokova.

Iako su tijekom druge četvrtine zaostajali i 16 koševa, Philadelphia 76ersi su odličnom trećom četvrtinom uspjeli preokrenuti stvari na svoj mlin i na koncu ubilježiti pobjedu nad Charlotteom s 89:81 za četvrtu uzastopnu domaću. Covington je predvodio domaćine s 22 poena, a pratio ga je Thompson s 18. Jefferson s 18 i Henderson sa 17 poena bili su najefikasniji kod Hornetsa.

NBA rezultati:
Washington – Brooklyn 114:77
New Orleans – Chicago 72:107
Dallas – Portland 111:101 produžetak
New York – Golden State 92:106
Milwaukee – Boston 96:93
Utah – Sacramento 102:90
Philadelphia – Charlotte 89:81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.02.2015. u 09:09
    "nezgodno je doskočio na rame."??????
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.02.2015. u 11:27
    lets go wizards
    Obrisan korisnik