Košarka

Video: Čvrsta obrana Grizzliesa pronašla lijek za Hawkse, Blazersi slavili unatoč 40 poena Hardena

Branimir Korać • ponedjeljak, 09.02.2015.
Video: Čvrsta obrana Grizzliesa pronašla lijek za Hawkse, Blazersi slavili unatoč 40 poena Hardena
Foto: EPA

Nekoliko vrlo zanimljivih dvoboja je iza nas, a s posebnim nestrpljenjem očekivalo se gostovanje Hawksa kod jedne od elitnih zapadnih momčadi. Grizzliesi su ipak uspjeli na kraju slaviti i to potpuno zaustavivši najjače karike Atlante...

Grizzliesi u završnici bolji od Hawksa

Napad Hawksa bio je na velikom iskušenju u Memphisu. jedna od najboljih obrana lige uspjela je limitirati Hawkse na samo 88 poena i donijeti Grizzliesima pobjedu. U zanimljivom dvoboju Atlanta je ušla u završnicu s 86:86, međutim nakon toga domaćin je napravio 8:0 i riješio pitanje pobjednika.

Za razliku od dvoboja protiv Warriorsa u petak u kojem su ubacili 124 poena, Hawksi su ovdje imali puno većih problema u organizaciji napada i teško su se snalazili protiv agresivnih Grizzliesa, posebno u trenucima kada su starteri bili na parketu. Velika snaga Atlante su Paul Millsap i Al Horford, no oni su u ovom susretu limitirani na samo deset poena ukupno.

"Ovakve stvari i večeri se događaju. Naravno da bi željeli da nam se takvo što ne događa, posebno protiv ovako dobrih momčadi. Teško se nadati pobjedi protiv Grizzliesa uz ovakvu večer", smatra Kyle Korver.

Mike Conley predvodio je pobjednika s 21 poenom (7/12) i šest asistencija, Marc Gasol dodao je 16 poena (6/14) i deset skokova, a Zach Randolph 11 poena (5/16) i 15 skokova. Kod gostiju Jeff Teague bio je na 22 poena (9/13) i šest asistencija, a Kent Bazemore ubilježio je 14 poena (5/11) i pet skokova.

Harden peti put preko 40 poena, Rocketsima poraz

Portland Trail Blazersi su se kompletirali i počinju igrati na tragu onoga kako su igrali prije nego što su krenuli određeni problemi s ozljedama. Pokazali su to i u Houstonu gdje su svladali domaćina uz vrlo dobar nastup.

James Harden bio je iznimno agresivan, pokušao je nositi svoju momčad, ali niti njegovih 45 poena nije pomoglo Rocketsima. Prvi strijelac lige peti puta ove sezone prešao je granicu od 40 poena, ali nije imao pravu podršku suigrača.

"Ovo je za nas bila posebno važna utakmica nakon onakvog poraza u Dallasu. Znali smo da u Dallasu nismo odigrali s dovoljno samopouzdanja i da nismo bili svoji stoga smo morali to popraviti u Houstonu", kaže LaMarcus Aldridge. Večer ranije Blazersi su pali u produžetku i to nakon što su ispustili visoku prednost u završnici susreta.

Ovdje su ih predvodili Aldridge s 24 poena (8/17) i pet skokova i Damian Lillard s 23 poena (6/10) te po pet skokova i asistencija. Harden je uz 45 poena (11/25) imao i devet skokova i osam asistencija, a Josh Smith dodao je 16 poena (6/12) i pet skokova.

Popovich još uvijek čeka na 1000. pobjedu

Loša šuterska večer zaustavila je Spurse na putu do pobjede u Torontu. Raptorsi su slavili 87:82 i tako ostavili Gregga Popovicha bez jubilarne tisućite pobjede u karijeri.

San Antonio je utakmicu završio sa svega 33 posto šuta iz igre čime je nadmašio lošu večer iz poraza protiv Houstona s početka sezone. Raptorsi su ih pokušali držati podalje od reketa i tjerati ih na što više šuteva izvana, a to kod gostiju nije funkcioniralo u ovom susretu.

"Žao nam je zbog Popa, ali mi ne pokušavamo pobijediti za jednu osobu nego želimo biti što bolji i doći do što više pobjeda kako bi u pravom raspoloženju dočekali All-Star pauzu. Ovdje u tome nismo uspjeli", kaže Tim Duncan.

Kod Raptorsa dobru utakmicu odigrali su James Johnson s 20 poena (8/10), DeMar DeRozan dodao je 18 poena (4/14), a Jonas Valančiunas uhvatio je 16 skokova. Kod Spursa po 12 poena upisali su Duncan (3/14, 12 skokova, pet asistencija) i Marco Belinelli (5/8).

Raspoloženi Thunder iskoristio probleme Clippersa

Bez Blakea Griffina i JJ Redicka Clippersi nisu uspjeli pružiti kvalitetan otpor Oklahomi. Raspoloženi domaćin visoko je slavio uz ubačenih čak 131 poen.

Koš gostiju Thunder je punio sa svih pozicija, kaznio je svaku pogrešku i imao 33 poena iz kontranapada te je u određenim trenucima imao i više od 30 poena prednosti. Clippersi su utakmicu dočekivali s nestrpljenjem zbog poraza u prošlosezonskom doigravanju, međutim sve je krenulo krivim smjerom po njih.

"Tužni smo, ali nitko nas ne žali u ovom trenutku. Niti ja nas ne žalim, znam samo da moramo što prije pronaći rješenje i početi igrati. Ubili su nas i moramo biti bolji. Mislio sam da imamo dobar plan, ali što je utakmica više odmicala, taj plan se urušavao", priznaje Doc Rivers.

Kevin Durant ubacio je 29 poena (10/15) uz šest asistencija, a po 19 poena dodali su Russell Westbrook (6/19, 11 asistencija) i iznenađujuće Mitch McGary (8/9, deset skokova). Kod poraženih Jamal Crawford ubacio je 21 poen (8/20), a Chris Paul 18 poena (7713) uz 13 asistencija i šest skokova.

Raspoloženi Love u pravom izdanju

Večer ranije Kevin Love ubacio je samo pet poena. Lakersima je sinoć utrpao 32 u impresivnom šuterskom izdanju (11/18, trica 7/8) čemu je dodao deset skokova i bio Love kakvog Cavaliersi trebaju. Dvoboj s Lakersima bio je očekivano lagan za Cavse koji nisu dopustili nikakvu neizvjesnost i šansu Lakersima da zakompliciraju susret. Uz Lovea u pravom izdanju bili su i Kyrie Irving (28 poena, 10/14, trica 5/8, deset asistencija) i LeBron James (8/16, deset skokova, osam asistencija). U redovima Lakersa utakmicu karijere odigrao je Jordan Clarkson s 20 poena (6/14) i šest skokova dok je Ed Davis dodao 16 poena (6/7) i devet skokova.

Indiana je odnijela pobjedu iz Charlottea 103:102 pobjedničkim ubačajem Georgea Hilla 4.9 sekundi prije kraja. "Igrao sam vrlo loše na obje strane parketa i osjećao sam da sam iznevjerio momčad. Srećom trener mi je vjerovao", komentirao je nakon susreta Hill. Hornetsima nije pomogao niti šut za tricu racionalnih 8/14, niti odlična večer Ala Jeffersona (30 poena, 13/22, 13 skokova). Domaćin je upisao poraz, a zasluge za to nose uz Hilla i CJ Watson (22 poena, 7/11, trica 5/8) i Luis Scola (15 poena, 6/11, 14 skokova), dvojac s klupe. Damjan Rudež za 15 minuta upisao je tri poena (0/1 za dva, 1/1 za tri).

Minnesota je stigla do treće uzastopne pobjede i to svladavši Pistonse kroz koridor u kojem su Pistonsi najčvršći. Nikola Peković stvorio je velike probleme Andreu Drummondu i ubacio mu je 29 poena (9/16). Drummond je dobio bitku u skoku (14:3), tome je dodao 17 poena, ali nedovoljno za pobjedu.

Orlando je još 30 sekundi prije kraja vodio protiv Bullsa 97:91, međutim zadnje dvije minute ostao je bez poena i Bullsi su slavili uz ubačaj Paua Gasola za pobjedu. Gasol je stigao do 12. uzastopnog double-double učinka s 25 poena (10/16) i 15 skokova dok je Jimmy Butler bio na 27 poena (9/16) i šest osvojenih lopti. Kod poraženih Victor Oladipo ubacio je 18 poena (8/16) uz šest asistencija.

Phoenix Sunsi upisali su četvrti ovosezonski poraz sa zvukom sirene. Ovaj im je nanio DeMarcus Cousins koji je zabio za pobjedu Kingsa 85:83 u nekarakteristično malom broju koševa za obje momčadi. Raspoloženi Cousins ubacio je 28 poena (13/25) uz 12 skokova, na drugoj strani nije bilo Erica Bledsoea te je Isaiah Thomas ubilježio 26 poena (8/17) i pet dodavanja.

NBA:
Memphis Grizzlies - Atlanta Hawks 94:88
Houston Rockets - Portland Trail Blazers 98:109
Toronto Raptors - San Antonio Spurs 87:82
Oklahoma City Thunder - Los Angeles Clippers 131:108
Cleveland Cavaliers - Los Angeles Lakers 120:105
Charlotte Hornets - Indiana Pacers 102:103
Detroit Pistons - Minnesota Timberwolves 101:112
Orlando Magic - Chicago Bulls 97:98
Sacramento Kings - Phoenix Suns 85:83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!