Košarka

Video: Houston ponovno na Hardenov pogon, Bogdanović ostao na jednom ubačaju

Davor Kovačević • srijeda, 11.02.2015.
Video: Houston ponovno na Hardenov pogon, Bogdanović ostao na jednom ubačaju
Foto: EPA

Za titulu najboljeg pojedinca večeri ponovno se pobrinuo James Harden koji je još jednom predvodio Houston. Rocketsi u efikasnoj napadačkoj predstavi slavili kod Phoenixa, dok je Brooklyn upisao i treći uzastopni poraz uz skromnu partiju Bojana Bogdanovića.

Memphis prejak za Netse

Brooklyn Netsi doživjeli su i treći uzastopni poraz. S 86:95 stradali su u Tennesseeju kod Memphisa bez realne šanse za pobjedom. Griezzliesi su već od samog starta odaslali Netsima svoje namjere, poveli s 30:11 i bez ikakvih problema održavali stečenu prednost do kraja. Griezzliesi su ovom pobjedom došli do omjera 10-1 na domaćem terenu protiv Istočne konferencije.

“Imamo neko napadačko zatišje. Ako ne zabijaš, nema veze koliko dobru obranu igraš“, realan je bio Mason Plumlee, najbolji pojedinac Netsa s 15 poena i 14 skokova.

Memphis je predvodio Randolph s 19 poena, Lee je ubacio 15, a Gasol 14 poena. Kod Netsa, uz Plumleeja, 15 poena postigao je još Anderson, dok je Bojan Bogdanović za 15-ak minuta ostao na jednoj trici uz četiri promašaja.

Najbolji strijelac NBA lige nezadrživ u Arizoni

Pravu napadačku rapsodiju vidjeli su gledatelji u Arizoni u US Airways centru gdje je još jednom James Harden pokazao koliko znači Houston Rocketsima. Houston je već nakon prve četvrtine ubacio 41 koš, primio 23 i dobro si utabao put prema konačnoj pobjedi. Ipak, Phoenix je prepolovio prednost Rocketsa, da bi u trećoj četvrtini i poveo s 81:73. Ponovno je proradio šut Houstona koji je sredinom posljednje četvrtine otišao preko deset i na kraju upisao pobjedu sa 127:118.

“On uvijek povlači najteže poteze, kao i svi odlični igrači. U utrci je za MVP-ja i treba tamo biti“, pohvalio je Jamesa Hardena Phoenixov Eric Bledsoe.

Najbolji strijelac lige je 20 od svojih 40 poena postigao u posljednjoj četvrtini, dodao je još 12 skokova, dok je Smith pratio s 20 poena. Bledose je bio najraspoloženiji kod Phoenixa s 32 poena, a Dragić je ubacio 20.

Bullsima treća pobjeda u nizu, pad Lakersa i Hornetsa u nastavku

Do treće pobjede u nizu stigli su Chicago Bullsi. Sacramento je u United centru korak držao prvo poluvrijeme, no Bullsi su u trećoj četvrtini prelomili utakmicu i na koncu upisali pobjedu sa 104:86 u kojoj je opet odličan bio Gasol ostvarivši učinak od 26 poena i 16 skokova. Snell je ubacio 24, Rose 23, dok je Kingse predvodio Gay s 24 poena te Cousins s 15.

Pad Los Angeles Lakersa u posljednjih 15-ak minuta dobro su iskoristili Denver Nuggetsi koji su se pobjedom 106:96 osladili u Staples centru, njihovom prvom nakon šest poraza. Vodili su Lakersi i s dvoznamenkastom razlikom (44:32), no Denver je preokrenuo stvar u završnici. Lawson je bio daleko najraspoloženiji igrač gostiju s 32 poena i 16 asistencija. Boozer je za Lakerse ubacio 21 poen i uhvatio deset skokova, a Ellington je dodao 18.

Drugo poluvrijeme bilo je kobno i za Charlotte Hornetse na domaćem terenu. Detroit Pistonsi su početkom nastavka velikom serijom stvorili ogromnu prednost i na koncu uvjerljivo slavili sa 106:78. Istaknuo se Monroe s 23 poena, a po 18 su za Detroit postigli još Augustin i Meeks. Kod skromnih Hornetsa 18 je zabio Henderson, a 17 Hairston.

NBA rezultati:
Memphis – Brooklyn 95:86
Phoenix – Arizona 118:127
Chicago – Detroit 104:86
LA Lakers – Denver 96:106
Charlotte – Detroit 78:106

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.02.2015. u 01:45
    Bogdanović nije zabio tricu u toj utakmici.
    Obrisan korisnik