Zimski sportovi

Medveščak U-20 potvrda pomaka hrvatskog hokeja: "Do cilja se može i u deset malih koraka"

Borna Rupnik • četvrtak, 12.02.2015.
Medveščak U-20 potvrda pomaka hrvatskog hokeja: "Do cilja se može i u deset malih koraka"
Foto: Davor Sajko

Povodom plasmana Medveščaka U-20 u doigravanje EBYSL-a, trener Danijel Kolombo istaknuo je vidljiv napredak mladih snaga hrvatskog hokeja.

Dok prva momčad Medveščaka zaključuje svoju drugu sezonu u drugoj najjačoj ligi svijeta, KHL-u, mladi zagrebački igrači ostvarili su sjajan uspjeh u EBEL-ovoj juniorskoj ligi. U doigravanje će krenuti s drugog mjesta na tablici te imati prednost domaćeg terena.

"Došlo je do pomaka u hrvatskom hokeju. Napredujemo zahvaljujući Medveščaku, jer su upravo njegova postignuća povukla za sobom direktno i razvoj mlađih kategorija kroz program juniorskog EBEL-a. Željeli smo da se mladi igrači, i to iz sva tri zagrebačka kluba, razvijaju i stasaju kroz jednu kvalitetnu ligu neovisno koliko nas to koštalo", naglasio je za Tportal trener Danijel Kolombo.

Medveščak je pritom zahvalio Zagrebu i Mladosti na suradnji, a Kolombo nastavlja kako su tako "svi na dobitku": "Mladi igrači juniorskim EBEL-om dobili su najbolji mogući program u Hrvatskoj što je u konačnici i najvažnije, a uspjeh koji smo ostvarili apsolutno je uspjeh za cijeli hrvatski hokej".

"Juniorski EBEL svakako može biti odskočna daska prema seniorskom EBEL-u i nekom drugom klubu u njemu, kao i nekoj drugoj ligi. Upravo pregovaramo s Austrijancima da bismo možda osnovali još jednu ligu do 24 godine, tek smo na početku, ali vidjet ćemo što će biti od toga", otkrio je strateg mladih Medvjeda.

Koliko će ovaj uspjeh utjecati na budućnost, odnosno daljnji razvoj hrvatskog hokeja i hrvatskih hokejaša?

"Ako Medveščak nastavi priču s profesionalnim pogonom te nastavi razvijati juniorski pogon kroz EBEL, možemo samo rasti. Naravno, veliki su nam problem klizališta, ali ona ovise o višim strukturama, a ne o Medveščaku. Ne mora se do cilja doći u tri velika koraka, do njega možeš doći i u deset malih. To je filozofija s kojom vodim i EBYSL momčad", kaže Kolombo.

"Mi smo ljudi navikli da sve mora biti odmah i ako u jednoj sezoni nije sve posloženo, kažemo da je to neuspjeh. Stvari se ne događaju preko noći, za sve je potrebno vrijeme. Svi bi to trebali imati na umu. I igrači i navijači. Tako ni igrač ne može odmah doći u KHL. Prvo treba proći neke stepenice, a mi to trenutno u Zagrebu imamo. Imamo fantastičnu juniorsku ligu u kojoj se mladi igrači mogu razvijati ako žele. Da se razumijemo, teško je, ali se može. Svi u klubu bi bili presretni da u KHL-u igra bar jedna linija sastavljena od naših juniora, a razvoj igrača kroz juniorski EBEL već je veliki korak ka tome", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!