Košarka

Video: Cleveland ostao bez pravog otpora u Chicagu, Rose povukao Bullse s 30 poena

Davor Kovačević • petak, 13.02.2015.
Video: Cleveland ostao bez pravog otpora u Chicagu, Rose povukao Bullse s 30 poena
Foto: EPA

U posljednjoj utakmici prije All-Star vikenda Chicago Bullsi su s raspoloženim Roseom na svom terenu sa 113:98 porazili Cleveland Cavalierse.

Treću utakmicu u sezoni odigrali su Chicago i Cleveland, a Bullsi su stigli do prve pobjede nad Cavaliersima. Dobru formu u koju su ušli Cavaliersi su malo pokvarili posljednjim porazima, no i dalje imaju vrlo dobru statistiku iza sebe – 14 pobjeda u posljednjih 16 utakmica.

“Možemo na odmor otići sa spoznajom da naše šanse rastu, ali i da postoji nekoliko stvari u kojima možemo napredovati“, rekao je trener Clevelanda David Blatt.

Chicago je Cleveland ostavio bez realne šanse. Osim uvodnog vodstva gosti iz Ohija su kroz cijelu utakmicu bili u podređenom položaju. 30 koševa Bullsa iz prve četvrtine postigla su praktički trojica igrača, Gasol, Rose i Snell uz iznimku dva slobodna bacanja Noe.

Proširilia se lista strijelaca kod Chicaga u drugoj četvrtini, Gibson je odradio dobru rolu i u 19. minuti domaćini su poveli s dotad najvećih 52:37. Raspoloženi Rose držao je Chicagovu prednost kroz treću četvrtinu, a manju prijetnju Cavaliersi su odaslali tek početkom posljednje četvrtine (84:91). Neutralizirali su to Bullsi vrlo brzo, serijom 14-2 pobjegli na nedostižnih 105:86 pet minuta prije kraja.

Najzaslužniji za pobjedu Bullsa bio je Rose. Chicagov razigravač postigao je 30 poena (12/24) uz sedam asistencija.

“Samo puštam da moja igra dođe k meni. To je sve što radim. Strpljiv sam s loptom, pokušavam čitati obranu i dodati loptu pravom čovjeku“, rekao je Chicagov playmaker.

Novu odličnu utakmicu odigrao je Snell i ubilježio 22 poena (9/11), dok se Gasol približio na korak Chicagovoj legendi Michaelu Jordanu. Španjolac je s 18 poena i deset skokova ostvario 14. double-double u nizu, dok je Jordan u sezoni 1988./1989. došao do brojke od 15.

LeBron James imao je sve ovlasti kod Clevelanda i završio utakmicu s 31 poenom (12/26), ali i osam izgubljenih lopti. U izostanku Kevina Lovea 17 je poena ubacio Irving, dok je Mozgov ubacio 13 poena i uhvatio 11 skokova.

NBA rezultati:
Chicago – Cleveland 113:98

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • orangecrush13.02.2015. u 12:45
    James ove godine u prosjeku igra najmanje minuta u karijeri, a ima osjetno više izgubljenih lopti nego prošlih godina. Trenutno je 2. u ligi po izgubljenim loptama i to se jako osjeti kad se gleda Cleveland. Morat će poraditi na tome ako želi s Clevelandom napraviti nešto više ove sezone... [više na forumu]
    orangecrush