Zimski sportovi

Medveščak ne misli odustati: "CSKA je s razlogom prvi, a nastavljamo se boriti, želimo još koju pobjedu"

Borna Rupnik • subota, 14.02.2015.
Medveščak ne misli odustati: "CSKA je s razlogom prvi, a nastavljamo se boriti, želimo još koju pobjedu"
Foto: Ivana Stančin

Posljednji vlak za doigravanje Medveščaku je otišao u Moskvi, porazom od domaćeg CSKA. Zagrepčani su poveli, ali nije bilo dovoljno.

Iako su na kraju prve trećine vodili 2:0 protiv najbolje momčadi lige, moskovskog CSKA, zagrebački Medvjedi ostali su praznih ruku. Rusi su već na početku druge trećine preokrenuli rezultat i naposljetku slavili 5:2.

Time se Medveščak i teoretski oprostio od mogućnosti za nastupom u doigravanju.

"Prije ove utakmice naša je momčad bila zabrinuta zbog rezultata CSKA iz prošlog kola u kojemu su pobijedili Slovan s 12:0. No, mi smo se jako dobro držali protiv ovako jake momčadi. Dobili smo prvu trećinu i bila je to velika stvar za nas. Odlučujući moment je svakako bio onaj s početka druge trećine kada smo bili u situaciji s igračem manje. Taj smo penalty kill trebali izvući jer je ovako CSKA taj trenutak preokrenuo u svoju korist", sažeo je Doug Shedden, trener hrvatskog predstavnika u KHL-u.

Kapetan Andrew Murray kao problem je istaknuo i brojna isključenja svojih suigrača: "Unatoč borbi i želji, teško se bilo vratiti, pogotovo jer smo često bili na klupi za kažnjene igrače, a CSKA je momčad koja će to uvijek iskoristiti. Nisu bez razloga prvi na ljestvici".

Medveščak će do kraja prvog dijela, odnosno do kraja svoje druge sezone u KHL-u, odigrati još četiri utakmice.

"Protiv ovakvih momčadi ne smiješ imati puno isključenja jer će to oni kazniti. CSKA je s razlogom vodeća momčad lige, a i ima odlične specijalne timove. Unatoč ovom porazu ne mislimo odustati od ove četiri preostale utakmice. Nastavljamo se boriti jer želimo sezonu završiti s još kojom pobjedom, a i na taj način ćemo zahvaliti navijačima što su uvijek uz nas, bilo da pobjeđujemo ili gubimo", zaključio je zagrebački napadač Martin St. Pierre.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!