Košarka

Adam Silver najavljuje određene promjene: "Vrijeme je za to, moramo misliti na zdravlje igrača"

Branimir Korać • nedjelja, 15.02.2015.
Adam Silver najavljuje određene promjene: "Vrijeme je za to, moramo misliti na zdravlje igrača"
Foto: EPA

Povjerenik NBA lige Adam Silver najavio je kako će u drugoj godini svojeg mandata razgovarati i pokušati unijeti određene promjene u sustavu NBA lige koje bi pogodavale igračima...

Već duže vrijeme inzistira se na konkretizaciji određenih promjena u sklopu NBA lige, a čini se da bi se to moglo dogoditi vrlo brzo. Adam Silver potvrdio je kako postoji inicijativa za pojedinim točkama i one će biti razmotrene.

"Ulaskom u drugu godinu svojeg mandata, shvatio sam da je vrijeme za promjenu određenih stvari o kojima se već duže vrijeme raspravlja. Bit ću koncentriran na to kako unaprijediti igru."

Jedna od glavnih tema svih rasprava je smanjenje broja utakmica dan za danom i velikog broja utakmica u kratko vrijeme, a to je nešto što će se morati uskladiti s više strana, no Silver je vrlo otvoren za udovoljavanje željama igrača po tom pitanju.

"Ništa nije važnije od zdravlja igrača. Svi mi želimo da igrači dobiju dovoljan odmor i da igraju na najvišoj razini. To je nešto na što ćemo voditi računa", rekao je Silver koji je već produžio vrijeme odmora unutar sezone za vrijeme All-Star vikenda na cijeli tjedan.

Kako bi se smanjio broj utakmica večer za večeri, razgovarat će se i o smanjenju predsezone gdje će gotovo sigurno biti smanjen broj utakmica.

"Treneri i dalje smatraju da je ovako dugačka predsezona vrlo važna u pripremi momčadi, ali i smatraju da predsezonske utakmice više nisu toliko važne kao ranije. Ovo smanjenje bi nam moglo pomoći u rješavanju nekih problema s rasporedom i sigurno možemo smanjiti broj predsezonskih utakmica s osam koliko je sada."

Dosta se rasprava vodilo i po pitanju draft lutrije pri čemu najlošija momčad lige ne bi trebala biti tako "nagrađena".

"Potreban nam je novi pogled na draft lutriju iako mislim da sustav nije loš kao što neki smatraju. Mislim da je stvar pogleda na cijelu priču, moramo biti sigurni da navijači ne smatraju da momčadi namjerno gube zbog draft pozicije. Jednostavno ne možete za jednu godinu stvoriti pobjedničku momčad s draftom i za to je potreban višegodišnji proces."

Isto tako i prijedlog prema kojem bi se u doigravanju našle deveta i deseta momčad sa Zapada ukoliko imaju bolji omjer od sedme i osme s Istoka, neće biti odbačen bez rasprave.

"Da postoji neko jednostavno rješenje za taj konferencijski problem, odavno bi bilo doneseno. Vjerujem u konferencijski sustav, ali smatram da postoje neke stvari koje se tu mogu napraviti."

Što se tiče nekih gradova koji će teško vidjeti All-Star vikend, Silver je pojasnio u čemu je problem, konkretno kod Portlanda koji je u niz navrata odbijen.

"Jedan od problema kod Portlanda je broj hotelskih soba. Imamo 1800 akreditiranih novinara u potrazi za hotelskim smještajem, zatim tisuće navijača koji dolaze i grad nije u mogućnosti ispuniti te kapacitete. Volio bih da All-Star dođe u Portland, ali grad to ne može ispuniti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaTop temaNBA
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!