Zimski sportovi

Desetkovani Medveščak upisao poraz na gostovanju kod Vitjaža, domaćin svježiji u završnici

Branimir Korać • utorak, 17.02.2015.
Desetkovani Medveščak upisao poraz na gostovanju kod Vitjaža, domaćin svježiji u završnici
Foto: Davor Sajko

Hokejaši Medveščaka jedva čekaju kraj sezone i u desetkovanom sastavu na gostovanju kod Vitjaža upisali su poraz 3:1. Bez nekolicine igrača koji su napustili klub, zatim i onih ozlijeđenih, Medvjedi nisu imali dovoljno snage za iznenađenje...

Iako bez povećeg broja igrača, Medveščak je pružio dobar otpor motiviranijem Vitjažu koji je na svojem ledu slavio s 3:1. Do same završnice Medvjedi su održavali neizvjesnost, ali nisu imali dovoljno snage i koncentracije da to pretoče u dobar rezultat.

Vitjaž je poveo četiri minute prije kraja prve trećine u situaciji s igračem više nakon što je isključen Mark Popovic. Iskoristio je to Aleksander Kučerjavenko koji donosi prednost domaćinu.

Unatoč primljenom pogotku Medveščak nije igrao loše, bilo je dobri situacija i pred golom Harrija Saterija, a jedna takva je realizirana sredinom druge trećine kada Bill Thomas poravnava na 1:1.

Ipak što je meč više išao svojem kraju, to je i Medveščak imao sve manje snage te je u posljednjoj trećini primio dva pogotka.

Prvo je u 47. minuti Maksim Mamin vratio prednost na stranu domaćina, a zatim je svojim drugim golom Kučerjavenko minutu i pol prije kraja postavio konačnih 3:1.

Do kraja sezone Medveščak očekuju još dvije domaće utakmice i to 20. veljače od 19:30 protiv Dinama iz Rige te dva dana kasnije od 18 sati susret s Jokeritom.

KHL:
Vitjaž - Medveščak 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!