Košarka

Cedevita uvjerljivo svladala Kvarner i postala prvi finalist Kupa

Davor Kovačević • srijeda, 18.02.2015.
Cedevita uvjerljivo svladala Kvarner i postala prvi finalist Kupa
Foto: FaH

Prema očekivanjima, prva utakmica polufinala Kupa Krešimira Ćosića uvjerljivo je otišla na stranu Cedevita koja je bez poteškoća svladala Kvarner i tako stigla na korak do obrane naslova.

Još nakon siječanjskog ždrijeba parova polufinala Kupa Krešimira Ćosića bilo je jasno da je Cedevita postala prvi finalist. Nije nikada u duhu sporta to reći, ali Cedevita je za sve hrvatske prvoligaše svemirski brod i branitelju naslova je samo preostalo maksimalno ozbiljno odraditi 40 minuta protiv trećeplasirane momčadi A-1 lige, Kvarnera, koja je svoje napravio već samim plasmanom na završnicu.

Poslije beogradskog pražnjenja odradili su Zagrepčani svoj posao većim dijelom ozbiljno. „Škripilo“ je dosta u prvom poluvremenu u kojemu je Kvarner gotovo pa bio ravnopravan protivnik favoritu završnice Kupa. Stanjili su Riječani Cedeviti prilaze svom košu na početku. Bilan osim uvodne egzekucije nije pokazao ništa osim četiri izgubljene lopte i Repeša mu se zahvalio puno ranije od uobičajenog.

S druge strane je Cinac radio početni nered u obrani Cedevite i uz pomoć iskusnog Štembergera Kvarner je uvodni zaostatak od 1:8 pretvorio u 11:8. Puno su agresivniji bili Riječani u svojim napadima prema košu, ali ih je boljeg rezultata koštala i loša realizacija slobodnih bacanja (5/10 u 15 minuta).

I dalje su u Cedevitinoj igri bili puno češći pokušaji za tricu (19 u prvom poluvremenu) no što se pokušavala kapitalizirati prednost u visini. Barać je donio ravnotežu pod košem Cedevite i u obrani i u napadu. Nije Kvarner oprala početna trema, štoviše nervoznije je izgledao hrvatski prvak koji je pokazao dio lošeg, neorganiziranog lica iz Beograda, ali s bitnom razlikom što Kvarner ipak nije Crvena zvezda

Nije Cedevita ostavila dojam prvog favorita turnira u prvih 20 minuta, a opet je na svom kontu imala dvoznamenkastu prednost (41:31). Prve minute dobio je i Roko Ukić nakon tri tjedna izbivanja, a Cedevitino lice počelo je dobivati pravu boju startom drugog poluvremena. Kvarner obranom više nije mogao parirati Zagrepčanima koji su postigli traženi intenzitet na oba kraja terena i to se značajno odrazilo na rezultatu koji je pred kraj otišao i do najvećih +38.

Babić je zaslužio titulu najboljeg igrača utakmice s 24 poena uz tek jedan promašaj iz igre. Bilan se probudio u nastavku i došao do 11 poena i osam skokova, Gordić je ubacio 11 poena, jednako kao i Barać koji je uhvatio i devet skokova. Cinac je prevodio Kvarner s 15 poena i osam skokova, a 11 poena je ubacio Čakarun.

Kup Krešimira Ćosića, polufinale:
Cedevita - Kvarner 104:68

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!