Zimski sportovi

Tomljenović: "Da mi je netko rekao da ću s 21 godinom braniti u KHL-u, ne bih mu vjerovao"

Mihaela Bradovski • subota, 21.02.2015.
Tomljenović: "Da mi je netko rekao da ću s 21 godinom braniti u KHL-u, ne bih mu vjerovao"
Foto: Dea Sajko

Hokejaši Medveščaka upisali su poraz u predzadnjoj utakmici sezone. Na svom ledu ugostili su Dinamo iz Rige koji je slavio s 3:1 i nanio Medvjedima novi ovosezonski poraz...

Medveščak je već ranije izgubio sve šanse za prolazak u doigravanje te sada odrađuje završnicu sezone. U predzadnjoj utakmici sezone ugostio je Dinamo iz Rige koji je bio bolji s 3:1. Na vratima Medvjeda u KHL-u je debitirao mladi Mate Tomljenović koji je branio u prvoj trećini koju su gosti dobili s 3:0.

"Bio sam sretan kada sam čuo da ću braniti. Da mi je netko rekao da ću braniti u najjačoj ligi svijeta nakon NHL-a sa samo 21 godinom, ne bih mu vjerovao, no eto ostvarilo se. Žao mi je zbog tri primljena gola i nisu suigrači krivi jer sam i ja trebao nešto obraniti. Možda sam previše želio, no ne može se uspoređivati EBYSL i KHL, ogromna je razlika", rekao je Tomljenović za Medveščakovu stranicu.

Trener Medveščaka Doug Shedden smatra da je Tomljenović trebao imati veću pomoć suigrača.

"Počeli smo s mladim hrvatskim golmanom, a kada tako počinješ onda se moraš žrtvovati za njega i blokirati udarce. To nismo radili i tek kasnije smo pokušavali, no teško je kada ti nedostaju igrači."

Mark Flood dao je podršku Tomljenoviću.

"Mate je odradio posao odlično i nije kriv za poraz, mi smo pružili gostima nekoliko odličnih prilika za pogotke. Svi smo sretni i ponosni zbog Mate, on je cijelu sezonu radio i trudio se i drago mi je da je iskusio ovu ligu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!