Tenis

Bez novog čuda u Emiratima: Federer zaustavio Ćorića u polufinalu

Davor Kovačević • petak, 27.02.2015.
Bez novog čuda u Emiratima: Federer zaustavio Ćorića u polufinalu
Foto: EPA

U svom drugom ATP polufinalu i drugom iz serije 500 Borna Ćorić ostao je bez nove senzacije. Roger Federer prepustio je mladom Hrvatu tri gema i očekivano postaa prvi finalist Dubaija.

Borna Ćorić nije uspio iskreirati novu senzaciju u Dubaiju. Ništa neočekivano. Bila je to 55-minutna lekcija velikog Rogera Federera, ali za Ćorića veliko i neprocjenjivo iskustvo. Bonus kojeg je itekako zaradio deklasiravši Andyja Murrayja.

Pogled na društvo u kojemu se našao Ćorić na turniru kojeg mnogi igrači proglašavaju najboljim turnirom iz serije 500 već je dovoljno govorio kakav je rezultat Ćorić ostvario u Emiratima. Dvije vezane Top 3 pobjede gurnule su ga uz bok velikom Matsu Wilanderu koji je još sredinom 80-ih napravio identičan podvig.

Igrati protiv jednog od idola nije bio lagan zadatak. Čak Ćorić nije djelovao kao da uživa i gušta u onome što je ostvario. Naravno, išao je na pobjedu i protiv velikog Švicarca, ali... Trema ukomponirana s respektom prema čovjeku koji u svojoj kolekciji ima gotovo jednak broj Grand Slam naslova nego Ćorić ljeta učinila je svoje. Iako se mogao Ćorić opustiti vrlo brzo kada je Federer već u prvom gemu morao spašavati dvije break lopte. S odličnim servisima bez ikakve šanse Ćoriću da ih realizira.

To što je propustio Ćorić, nije i Federer. Mladi Zagrepčanin darivao je forehandom, a poklone je brzo uzvratio i Federer. Ćorić se vratio u igru oduzevši servis Švicarcu pa bez njega ostao još dva puta do kraja seta. Sve prilike koje je Ćorić imao ostale su u prvih pet gemova, s ukupno 15 osvojenih poena na svom servisu od 40.

Od sljedećeg tjedna Ćorić će svojim drugim ATP 500 polufinalom doći na desetak mjesta od svog prvotnog cilja u sezoni. A tek je veljača. Neplanski ostanak u Dubaiju pretvorio se novu prekrasnu priču u režiji Borne Ćorića.

ATP 500, Dubai, polufinale:
Roger Federer (Švicarska, 2) – Borna Ćorić (Hrvatska, LL) 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.02.2015. u 20:08
    ne znam dal je itko ikada dobio federera u prvom pokušaju, naravno, gledano od 2005. nadalje... to je jedan specifičan tenis i nemreš to isprva ulovit, a kamoli riješit taj sudoku...
    Obrisan korisnik
  • teniosac27.02.2015. u 19:12
    bude on našao igru i za Federera..neće sve odmah doći,nije nikome..
    teniosac
  • Yakov27.02.2015. u 17:30
    ne bi se smio toliko živcirati, tek mu je 18 i još je u razvoju, a igrao je protiv najvećeg od najvećih. za jedno 7-8 godina mogao bi biti jedan od najboljih igrača svijeta po potencijalu...
    Yakov
  • Obrisan korisnik27.02.2015. u 16:12
    nema veze. Super rezultat! Super tjedan. Veliki potencijal. Kad se razvije fizicki i popravi malo forhand i dobije vise iskustva bit ce u top10 bez sumlje! Vec krajem 2016 ga vidim zu bok Cilicu. Od 2016 bit cemo favoriti svake godine za Davis Cup sa Cilicem, Coricem i Draganjom!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.02.2015. u 16:07
    Gledao sam ovaj meč i čini mi se da Federer nije lagao kad je rekao da je primio poruku. Već od prvog poena vidjelo se da nema namjeru ulaziti u duge izmjene poput Murraya i na taj način dovesti se u probleme. Zbog toga je pokušavajaći što prije završiti poen išao na mrežu često, imao više... [više na forumu]
    Obrisan korisnik