Košarka

Video: Philadelphia iznenadila Atlantu, Rudež bez promašaja u pobjedi Indiane

Davor Kovačević • nedjelja, 08.03.2015.
Video: Philadelphia iznenadila Atlantu, Rudež bez promašaja u pobjedi Indiane
Foto: EPA

Za iznenađenje subotnje večeri u NBA ligi pobrinula se Philadelphia koja je na svom terenu svladala Atlantu. Cleveland nije imao problema s Phoenixom, dok su Damjan Rudež i Indiana uzeli važnu pobjedu u New Yorku...

Cavsi lagano, Rudež osam poena

I s -18 u posljednjoj četvrtini Cleveland Cavaliersi stigli su do uvjerljive pobjede od 89:79 protiv Phoenix Sunsa. Sve je bilo odlučeno kada je u trećoj četvrtini Cleveland poveo s najvećih 73:41, tako da ga ni ogromno opuštanje u posljednjoj četvrtini nije koštalo ništa.

Utakmicu je obilježo i novi rekord, točnije izjednačenje rekorda Lebrona Jamesa koji se s 4206 asistencija izjednačio na vrhu poretka kluba iz Ohija s Markom Priceom.

“Lijepo je kada kada dobijem priliku da se upišem u knjige rekorda. Napraviti asistenciju znači da vaši sugirači moraju pogađati šuteve i zasluge idu njima“, rekao je James koji je utakmicu završio sa 17 poena i osam asistencija. Najbolji kod Cavsa bio je Mozgov s 19 poena, a kod skromnih Sunsa M. Morris sa 16 poena.

Važnu pobjedu u borbi za doigravanje u Madison Square Gardenu uzeli su košarkaši Indiane. Sve do posljednje četvrtine nijedna se momčda nije značajnile odvojila kada su Knicksi poveli sa 71:62. Pacersi su preokrenuli i tri minute zadržali domaćine bez koša.

Stuckey je predvodio goste sa 17 poena, Hill je dodao 15, West 14 poena i 11 skokova, dok je Damjan Rudež bez promašaja (3/3) ubacio osam poena. Kod Knicksa najraspoloženiji je bio Bargnani s 21 poenom, a Šved je postigao 15.

Philadelphia iznenadila Atlantu, Pelicansi okrenuli -18

Pravo malo iznenađenje napravila je Philadelphia i na svom parketu porazila vodeću momčad Istoka, Atlantu. Ništa nije ukazivalo na to kada su Hawksi već početkom druge četvrtine imali visokih 36:20, a u nastavku je nestala Atlantina prednost. Posljednji put gosti su vodili 83:82 kada su 76ersi napravili odlučujuću seriju i kreirali iznenađenje.

Bez Millsapa, Korvera i Carrolla koji su dobili odmor, Hawkse su predvodili Teague sa 17 poena i Schroder sa 16, dok su kod domaćina najbolji pojedinci bili Mbah a Moute i Thompson ubacivši po 19 poena.

Četvrtini i pol New Orleans Pelicansi gotovo da se nisu i pojavili na utakmici s Memphisom, a onda je krenuo njihov veliki preokret. Griezzliesi su sigurno plovili prema pobjedi, u 19. minuti vodili s 41:23 i u sljedećih deset minuta ispustili sve dobro što su prethodno napravili. Pelicansi su potpuno okrenuli rezultat, Gordon je bio čovjek odluke u završnici, dok su gosti promašivali slobodna bacanja.

Evans je bio prvi strijelac domaćina s 26 poena, a pratio ga je Davis s 23 poena i deset skokova. S 20 poena kod Memphisa je najefikasnijibio Green, dok je 17 poena ubacio Conley.

Kada su početkom drugog poluvremena preuzeli prednost, Minnesota Timberwolvesi ga do kraja utakmice više nisu ispustili i u konačnici su upisali 121:113 pobjedu nad Portlandom. Izrazito raspoložen u redovima Minnesote bio je Martin s 29 poena, ali i Neal s 27. Wiggins je dodao 18, dok je kod Portlanda sve vukao Lillard s 32 poena, a Aldridge je pratio s 21.

I sa slabim startom i uvodom drugog poluvremena Houston Rocketsi su bez većih uzbuđenja odnijeli puni plijen iz Denvera. U pobjedu 114:100 28 poena ugradio je Harden, Brewer 24, a treba istaknuti i Arizinih 19 te Motijeunasovih 18. Kod Denvera istaknuo se Chandler s 26 poena, a 20 je ubacio Foye.

Više od tri četvrtine Milwaukee je na svom terenu proveo u vodstvu, a onda morao spašavati pobjedu. Washington se uspješno vraćao iz dvoznamenkastih zaostataka, poveo dvije minute prije kraja ali i ostao bez ičega. Odličnu utakmicu odigrao je Middleton ubacivši 30 poena za Milwaukee, dok se kod Wizardsa izdigao tek Pierce s 14 poena.

Jedini produžeci večeri igrali su se u Miamiju gdje je domaćin okrenuo i -16 iz treće četvrtine. Hvatao je Miami cijelu utakmicu zaostatak, no na kraju se košem Kingsa otišlo u produžetak, iako su gosti imali i napad za pobjedu, a tamo je Heat odigrao bolje. Wade je vukao domaćine s 28 poena, pomogao je Thompson s 24, dok su dobre partije Cousinsa (27 poena i 14 skokova), Gaya (27 poena) i McLemora ostale bez učinka.

NBA rezultati:
Miami – Sacramento 114:109 produžetak
New Orleans – Memphis 95:89
Cleveland – Phoenix 89:79
Minnesota – Portland 121:113
Milwaukee – Washington 91:85
New York – Indiana 86:92
Philadelphia – Atlanta 92:84
Denver – Houston 100:114

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!