Košarka

Video: Warriorsima dvoboj i protiv Clippersa, Spursi pretrčali Chicago Bullse

Branimir Korać • ponedjeljak, 09.03.2015.
Video: Warriorsima dvoboj i protiv Clippersa, Spursi pretrčali Chicago Bullse
Foto: EPA

Nedjeljni program u NBA ligi obilježio je kao središnji dvoboj večeri susret između Golden State Warriorsa i Los Angeles Clippersa u kojem je najbolja momčad lige uz Atlanta Hawkse upisala novu pobjedu...

Warriorsi ponovno u pobjedničkoj seriji

Golden State Warriorsi upisali su treću uzastopnu pobjedu svladavši u svojoj dvorani Los Angeles Clipperse. Ova pobjeda vratila je Golden State na vrh lige gdje su ponovno za jednu pobjedu preskočili Atlantu Hawkse.

Gostima nedostaje Blake Griffin i to je očito u jačim susretima, a još uvijek nije poznato kada ga se može konkretno očekivati na parketu. Iako su Clippersi uspjeli izolirati i usporiti Stephena Curryja, nisu uspjeli slaviti.

Njegovim nešto manjim doprinosom, iskočio je između ostalih Shaun Livingston koji je odlično vukao kontre i tu je postigao devet od svojeg 21 poena. Većeg rezultatskog uzbuđenja nije bilo, Warriorsi su imali susret pod kontrolom i upisali su treću uzastopnu pobjedu.

"Mislim da nas ne vole, ne znam točno zašto. Mi smo zadnja momčad koja ih je eliminirala, možda djelomično i iz tog razloga", kaže Doc Rivers.

Warriorse su predvodili Draymond Green s 23 poena (8/15) i šest asistencija, a po 21 poen dodali su Klay Thompson (9/13) i Shaun Livingston (9/14, osam skokova). Kod Clippersa Austin Rivers ubacio je 22 poena (8/14), JJ Redick 18 poena (8/12), a Chris Paul 14 poena (7/17) uz 11 asistencija i pet skokova.

Peto slavlje u nizu za Spurse

Veliki broj izgubljenih lopti Bullsa, njih čak 20, omogućio je Spursima mnoštvo kontranapada i laganih koševa. Čak 38 poena postigli su u tranziciji i tako si značajno olakšali posao.

Što sezona više odmiče, tako i forma Spursa, po običaju, raste te nižu pobjede u serijama. Sada su stigli do pete u nizu i to bez previše problema.

U posljednjoj četvrtini Bullsi su se približili tricom Kirka Hinricha na 93:85, ali nakon toga domaćin niže tri trice i ponovno se odvaja te završava priču i osigurava pobjedu.

Tim Duncan po prvi puta u NBA karijeri, nakon 1310 utakmica, nije ubacio niti poen iz igre. Zato je raspoloženi bio Tony Parker s 32 poena (13/19).

"On ovako igra zadnje dvije-tri utakmice i što je najvažnije osjeća se dobro te bez problema s bolovima. Bio je vrlo eksplozivan i odigrao je 30 minuta te je bio upravo tamo gdje ga želimo uvijek imati", komentirao je Parkerov nastup Gregg Popovich.

Uz njegovih 32 poena, istaknuo se Kawhi Leonard s 20 poena (9/20) i osam skokova. Kod gostiju Pau Gasol ubacio je 23 poena (9/16) i uhvatio 15 skokova dok je Aaron Brooks ubilježio 22 poena (7/12).

Westbrook i dalje nosi Thunder

Peti triple-double u zadnjih šest utakmica i što je još važnije, nova pobjeda za Russella Westbrooka i Oklahomu City Thunder. Westbrook je odigrao još jednu maestralnu utakmicu i njegovom zaslugom pali su i Raptorsi.

Raptorsi su prijetili potpunim povratkom i hvatanjem Thundera, no trica DJ Augustina sredinom posljednje dionice bila je vrlo važna i nakon nje Toronto više nije imao niti jedan posed za poravnanje rezultata, a kamoli vodstvo.

Westbrook je nastavio s briljantnim igrama nakon All-Star pauze i u tom razdoblju je na nevjerojatnom prosjeku od 34.3 poena, 10.2 skokova i 11.4 asistencije.

"Ako pronađete nekoga tko ga može usporiti, javite mi, ali bit će iznimno teško. Svaka mu čast", rekao je DeMar DeRozan.

U ovom susretu upisao je 30 poena (9/21) uz 17 asistencija i 11 skokova, a lošiji dio njegovog učinka predstavljaju izgubljene lopte kojih je bilo čak devet. Po 21 poen dodali su Serge Ibaka (10/16, sedam skokova, pet blokada) i Enes Kanter (9/14, 12 skokova). Kod poraženih DeMar DeRozan upisao je 24 poena (11/22) i devet asistencija, a Terrence Ross 20 poena (7/12, trica 6/9).

Mavericksi slavili u Los Angelesu

Dallas nije imao pravo na krivi korak na gostovanju kod Lakersa. Momčad Ricka Carlislea u posljednje vrijeme upisala je pokoji poraz više nego što se očekivalo, a kod protivnika koji ima četiri poraza u nizu i jedva čeka kraj sezone, Mavsi su očekivali isključivo pobjedu.

Ona je i stigla iako ne u briljantnom nastupu. Ključ pobjede je u povratku Chandlera Parsonsa koji je propustio posljednjih sedam utakmica i dobrom nastupu Monte Ellisa koji iza sebe ima neke skromnije nastupe, posebno šuterski.

"Naši protivnici u posljednje vrijeme igraju sve bolje i to nam dodatno otežava posao. Prolazimo kroz teško razdoblje, nekoliko ključnih igrača nije nam bilo na raspolaganju i to se osjetilo na rezultatu", ponudio je objašnjenje lošijih nastupa Mavsa Carlisle.

Protiv Lakersa nosio ih je Monta Ellis s 31 poenom (12/22, trica 5/7), a Al-Farouq Aminu dodao je 13 poena (3/7), šest ukradenih lopti i pet skokova. Kod domaćina Carlos Boozer ubacio je 17 poena (8/15) uz osam skokova, a po 15 poena dodali su Wesley Johnson (6/9) i Jordan Clarkson (6/13, šest skokova, pet asistencija).

Netsi i Pistonsi u velikom padu

Netsi se nalaze u važnom dijelu sezone kada im je svaka pobjeda vrlo potrebna u borbi za doigravanje, međutim oni gube. Treći uzastopni poraz stigao je na domaćem parketu protiv Utah Jazza koji je bio bolji s 95:88. Još veći razlog za zabrinutost Netsima predstavlja vrlo loša igra i moraju pronaći pod hitno rješenje kako se izvući iz ove krize. Jazzere su do pobjede vodili Gordon Hayward s 24 poena (7/15) i pet skokova te Derrick Favors s 22 poena (8/16) i osam skokova. Kod domaćina po 19 poena ubacili su Thaddeus Young (9/17) i Brook Lopez (8/17, deset skokova) dok je Bojan Bogdanović za 21 minutu dodao 11 poena (1/3 za dva, 3/4 za tri).

U potpuno drugačijim formama nalaze se Charlotte Hornetsi i Detroit Pistonsi. Dok su Hornetsi stigli do pete uzastopne pobjede, Pistonsi su upisali šesti poraz u nizu i za njih je doigravanje sve dalje. Al Jefferson u sve boljoj formi jedan je od glavnih razloga dobrih rezultata Hornetsa, a ovaj susret završio je s 24 poena (10/14) i osam skokova dok je Mo Williams bio na 21 poenu (6/15) i devet asistencija. Kod poraženih Reggie Jackson ubacio je 25 poena (9/21) uz po sedam skokova i asistencija, a Greg Monroe dodao je 18 poena (7/11) i 11 skokova.

U borbi za doigravanje nalaze se i Boston Celticsi, a u tome im neće pomoći poraz kod Orlanda. Magic je odnio pobjedu 103:98 iako je u ovom susretu igrao bez Nikole Vučevića. Victor Oladipo ubilježio je 22 poena (7/16) uz sedam skokova i pet asistencija, Tobias Harris 21 poen (8/17), Elfrid Payton 19 poena (7/16) uz deset skokova i sedam asistencija, a Dewayne Dedmon dodao je 11 poena (4/6) i 16 skokova. Kod poraženih Isaiah Thomas ubacio je 21 poen (5/14) uz devet dodavanja i pet skokova, a Brandon Bass dodao je 10 poena (9/14), 17 skokova i pet asistencija.

NBA:
Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 106:98
San Antonio Spurs - Chicago Bulls 116:105
Oklahoma City Thunder - Toronto Raptors 108:104
Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks 93:100
Brooklyn Nets - Utah Jazz 88:95
Detroit Pistons - Charlotte Hornets 101:108
Orlando Magic - Boston Celtics 103:98

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.03.2015. u 15:47
    Ono što je još zanimljivije je to da je u tih pet triple doublea, OKC ubrao, mislim, tri poraza...
    Obrisan korisnik
  • Zdren09.03.2015. u 11:45
    Nerealne brojke Westbrooka, svaka čast.
    Zdren