Košarka

Repešina Cedevita u lovu na devet razlike: "Šanse nisu prevelike, ali možemo se potajno nadati"

Borna Rupnik • srijeda, 11.03.2015.
Repešina Cedevita u lovu na devet razlike: "Šanse nisu prevelike, ali možemo se potajno nadati"
Foto: FaH

Cedevita će u srijedu navečer pokušati održati na životu svoj ovosezonski europski put. Za to će Zagrepčanima trebati pobjeda u Španjolskoj, s najmanje devet koševa prednosti.

U uzvratnu utakmicu osmine finala Eurokupa Gran Canarija ulazi s osam koševa prednosti, zahvaljujući prošlotjednoj pobjedi u Zagrebu 84:76. Jasmin Repeša i njegovi igrači, međutim, još uvijek vjeruju u prolaz u četvrtfinale.

"Rezultat govori da nam šanse nisu prevelike. Međutim, dok god one postoje i u najmanjem postotku, mi ćemo se pripremati i vjerovati da možemo proći u sljedeći krug. Tako smo se ponašali na treningu tako ćemo i ući u utakmicu", najavio je trener Cedevite, prenose klupske stranice.

Na put u Španjolsku zagrebačka je momčad krenula poslije regionalnog slavlja u Zadru (74:70), ali Gran Canaria se dokazala i pobjedom nad Barcelonom.

"Oni su odlična momčad. U Eurokupu su od 17 utakmica izgubili samo jednu, u domaćem prvenstvu sigurno će izboriti doigravanje. Pokazali su da su dobri protiv Barcelone u nedjelju, a i protiv nas, no mislim da smo im mi puno toga dozvolili doma. Morali smo utakmicu odigrati bolje, s puno više koncentracije i nismo im smjeli dozvoliti puno laganih poena i ako riješimo te neke stvari onda se možemo potajno nadati i nekom boljem rezultatu", smatra Repeša.

U pozitivan rezultat na još jednom teškom gostovanju ove sezone vjeruje i Fran Pilepić.

"Bit će potrebna zaista kvalitetna utakmica da bismo bili blizu i imali šansu. Svih 40 minuta morat ćemo odigrati bez propadanja, bez dijelova igre kakve smo imali u Zagrebu, gdje smo zaista znali što smo morali raditi, ali više od 50 posto stvari koje smo se dogovorili nismo izvršili", rekao je igrač Cedevite.

"Imamo četiri - pet pobjeda na gostujućim terenima gdje se vjerojatno nije očekivalo od nas da pobijedimo. Rekao sam poslije poraza u Zagrebu da ne treba gubiti nadu i da treba vjerovati jer pokazujemo da za nas između domaćeg i gostujućeg terena čak i nema prevelike razlike", zaključio je Pilepić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!