Tenis

Amerikanke izbacile Mirjanu Lučić-Baroni i Ajlu Tomljanović u prvom kolu

Branimir Korać, Borna Rupnik • četvrtak, 12.03.2015.
Amerikanke izbacile Mirjanu Lučić-Baroni i Ajlu Tomljanović u prvom kolu
Foto: EPA

Ajla Tomljanović zaustavljena je već u prvom kolu turnira u Indian Wellsu. Bolja je bila Amerikanka s pozivnicom organizatora Irina Falconi koja je slavila sa 7:6, 6:4, dok je Mirjanu Lučić-Baroni svladala druga Amerikanka, Alison Riske.

Sat i 50 minuta trebala je 103. igračica svijeta Irina Falconi za pobjedu u susretu prvog kola Indian Wellsa protiv Ajle Tomljanović. Tomljanović je dosta griješila, servis joj je bio više problem nego prednost i Falconi je izborila prolaz.

Iako je pet puta oduzimala servis protivnici, Tomljanović nije osvojila niti set, a imala je priliku za to.

U prvom setu vodila je s 4:2, ali čim je stigla do te prednosti, dozvolila je Falconi ekspresan povratak i na kraju je izgubila set u tie-breaku s 8:6.

Drugi set počeo je još bolje za Tomljanović koja je krenula s 3:0 i duplim breakom, ali tu je potpuno stala i do kraja meča uhvatila je samo jedan gem.

Čak 52 posto poena Falconi je osvojila na reternu, Tomljanović joj je pomogla i s devet break lopti i u četvrtom međusobnom susretu Falconi dolazi do druge pobjede.

Pola sata manje, sat i 20 minuta, trebalo je 44. igračici svijeta, Amerikanki Alison Riske, za izbacivanje Mirjane Lučić-Baroni.

U prvom je setu Lučić-Baroni uspjela smanjiti prednost svoje protivnice na 3:2, no Riske je potom osvojila šest uzastopnih gemova, osvojivši set i stekavši nedostižnih 3:0 u drugom setu.

Riske će u drugom kolu igrati protiv sedme nositeljice, Poljakinje Agnieszke Radwanske.

WTA Indian Wells, prvo kolo:
Irina Falconi (SAD, WC) - Ajla Tomljanović (Hrvatska) 7:6(6), 6:4 Alison Riske (SAD) - Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska) 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac12.03.2015. u 08:51
    i Mirjana Lučić je dobila po lampi..
    teniosac