Košarka

Video: Irvingova večer karijere u AT&T centru, Indiana nastavila u pobjedničkom ritmu

Davor Kovačević • petak, 13.03.2015.
Video: Irvingova večer karijere u AT&T centru, Indiana nastavila u pobjedničkom ritmu
Foto: EPA

Bez ikakve dvojbe večer u NBA lgi obilježio je Kyrie Irving koji je najprije Clevelandu omogućio produžetak, a sebi priliku za utakmicu karijere. Indiana je stigla i do sedme pobjede u nizu, ovog puta bez učinka Damjana Rudeža.

Irving “poludio“ u teksaškoj drami

Deset godina na vrhu najboljih pojedinačnih ostvarenja u Clevelandu stajao je onaj LeBrona Jamesa kada je još 2005. godine zabio 56 koševa. Sinoć je Kyrie Irving otišao korak dalje i u San Antonijevu AT&T centru odigrao utakmicu karijere zabivši 57 poena.

Irving je za dva poena nadmašio učinak koji je postavio u siječnju ove godine kada je Portlandu ukrcao 55 poena. Iz igre je šutirao 20/32 od čega je bilo sedam pogođenih trica u sedam pokušaja te deset slobodnih bacanja iz isto toliko pokušaja.

“Ovaj momak je poseban. To svi znamo i vidimo. Ovo što je on izveo večeras je nevjerojatno“, hvalio je James svog suigrača u čijoj je sjeni ostao on, ali i cijela utakmica koja se odlučivala u produžetku i to nakon što su Cavsi više od dvije posljednje četvrtine hvatali San Antonio i na koncu ih uhvatili sa sirenom, naravno egzekutor je bio Irving, spasivši -10 (95:105) dvije minute prije kraja. U produžecima je Cavse počela “curiti“ trica i za društvo iz Texasa postali su neuhvatljivi.

“Ovo je bila jako zabavna utakmica. Publika je bila prava, došli su vidjeti odličnu utakmicu. Kada je LeBron pogodio step-back tricu počeli smo gledati jedan drugoga: „Čovječe, ovo je tako zabavno“, rekao je Irving koji je u posljednjoj minuti regularnog dijela zabio devet poena, u produžetku dodao još 11.

LeBron je ispratio Irvinga s 31 poenom, a kod Spursa jednak je učinak ostvario Parker. Po 24 poena ubacili su Leonard i Green, dok je Duncan postigao 18 poena i uhvatio 11 skokova.

Indiani sedma pobjeda u nizu, Rudež bez koša, stradanja Memphisa i Houstona

Drama nije zaobišla ni Indianapollis gdje su domaći košarkaši također kroz produžetke ostvarili sedmu uzastopnu pobjedu. Iako je Milwaukee u posljednju četvrtinu ušao s 85:95, na koncu je došao do šuta za pobjedu posljednjih 20 sekundi, ali Middleton je promašio. U dodatnom vremenu Pacersi su se prvi odvojili i otišli do pobjede 109:103.

Stuckey je bio prvo ime domaćina s 25 poena, Hill je dodao 17, kao i Scola koji je prikupio i 15 skokova. Nakon odlične večeri, Damjan Rudež ostao je bez koša, s tek jednim pokušajem u 12 minuta. Buckse je predvodio Carter-Williams s 28 poena, 19 je ubacio Ilyasova, 18 Middleton.

U dobar niz ušla je Utah koja je na svom parketu iznenađujuće lagano svladala Houston Rocketse sa 109:91. Odvajanje Jazza je počelo s drugim poluvremenom kada su dosegli i +20 i bez problema zadržali vodstvo do kraja. Hayward je bio najraspoloženiji kod Ute s 29 poena, Hood je postigao 20, a Gobert 19 uz 22 skoka od kojih je čak 12 bilo napadačkih. Kod indisponiranih Rocketsa istaknuo se tek Brewer s 25 poena.

Dvoboj franšiza za koje se nekad tražila karta više pripao je New York Knicksima i to po prvi put u Staples centru još od 2007. godine. U drugoj četvrtini Knicksi su preuzeli vodstvo i iskontrolirali isto praktički do kraja utakmice i konačnih 101:94. S 22 poena Hardaway je bio najbolji igrač Knicksa, slijedio ga je Bargnani sa 26, dok kod Lakersa je Hill zabio 19 poena i uhvatio deset skokova.

Košarkaši Memphisa ostal su bez ikakve šanse u Washingtonu. Osim prve četvrtine Griezzliesi su bili potpuno nemoćni pred razigranim Wizardsima koji su u ključnu seriju ušli početkom treće četvrtine u kojoj su stvorili i velikih +27. U pobjedu 107:87 22 poena ugradio je Gortat, Wall je dodao 21, dok kod skromnih Griezzliesa po 13 ubacili Green i Stokes.

NBA rezultati:
San Antonio – Cleveland 125:128 produžeci
Indiana – Milwaukee 109:103 produžeci
Washington – Memphis 107:87
LA Lakers – New York 94:101
Utah – Houston 109:91

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.03.2015. u 16:24
    gledao sam SA-Cle i nije mi zao,definitivno najbolje tekma dosad u sezoni!!! koliko igraca je sjajno igralo,koliko samo lijepih akcija,kretnji lopte,svega...ali dvije stvari nose prevagu,dvoboj James-Leonard je nesto sto odavno nije videno,samo se nastavlja briljantna obrana Kawhija na Jamesu od... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.03.2015. u 16:13
    gledao sam gapar utakmica inace sam fun jamesa.decko je van serijski igrac sto dribling,sto brzina ,sto sut
    Obrisan korisnik
  • nidjo151013.03.2015. u 12:05
    Mogli ste bar napisati da je Memphis igrao bez 4 najbolja igraca
    nidjo1510
  • franjc13.03.2015. u 11:29
    izdominiro Irving. Uf kad krene play off
    franjc