Košarka

Video: Boston zaustavio Indianu, Brooklyn se provukao u Philadelphiji

Davor Kovačević • nedjelja, 15.03.2015.
Video: Boston zaustavio Indianu, Brooklyn se provukao u Philadelphiji
Foto: EPA

Tiho po tiho Boston se sasvim približio zoni doigravanja upisavši kod Indiane i četvrtu pobjedu u nizu. Brooklyn je zadržao šanse pobjedom u Philadelphiji, a Hrvati nisu bili na razini. Velik preokret napravio je Washingotn, dok New York nije uspio preživjeti tricašku večer Golden Statea.

Boston u Indianapolisu do četvrte uzastopne pobjede, Rudež bez ubačaja, Bogdanoviću dva poena

Poslije sedam uzastopnih pobjeda, Indiana je doživjela prvi poraz. Na njenom parketu svladao ju je Boston s 93:89 koji je tijekom gotovo cijele utakmice bio u vodstvu i stigao do četvrte pobjede zaredom, time i na tik do zonje doigravanja. Celticsi su imali i 41:26 u drugoj četvrtini, Pacersi su u nastavku bili konstantno na malom zaostatku, ali do preokreta nisu mogli.

S 18 poena Boston je predvodio Zeller, Bass, Bradley i Crowder dodali su po 16, dok je kod Indiane uvjerljivo najraspoloženiji bio Hill s 30 poena. Damjan Rudež dobio je 11 minuta, no i drugu utakmicu zaredom ostao bez ubačaja uz šut 0-4.

Odličnim završetkom treće i otvaranjem četvrte Brooklyn Netsi izbjegli su šesti uzastopni poraz s kojim bi dodatno kompromitirali svoje šanse za doigravanje, a koje trenutno nisu obećavajuće. Serijom 12-2 Brooklyn se prvi put značajnije odvojio od Philadelphije u posljednjoj četvrtini i uz manje poteškoće uspio zadržati prednost do konačnih 94:87.

Young je predvodio Netse s 21 poenom, Johnson je dodao 15 dok je Bojan Bogdanović ostao na jednom ubačaju iz igre za 16 minuta. Noel je bio najefikasniji kod 76ersa ubacivši 17 poena.

Warriorsi s 19 trica potopili Knickse, veliki preokret Wizardsa

New York Knicksi doživjeli su težak poraz u Oaklandu. Još na početku druge četvrtine imali su +5, a istu završili s -21. Do poluvremena im je Golden state ukrcao 73 koša i drugu i treću četvrtinu dobio s kombiniranih 39 razlike. Završilo je 125:94.

Čak 19 trica postili su Warriorsi, prednjačio je Thompson s 27 poena, a za svoj rođendan Curry si je poklonio 25 poena i 11 asistencija. Kod Knicksa istaknuo se tek Bargnani s 18 poena.

Veliki preokret na svom parketu izrežirali su Washington Wizardsi. U drugo poluvrijeme Sacramento je krenuo s 21 razlike, a na kraju izgubio sa 16 razlike (97:113). Wizardsi su već do kraja treće četvrtine stigli na samo -1 i do kraja utakmice samo dokrajčili potonule Kingse.

Wall je odigrao odličnu utakmicu u dresu Washingtona i ostvario 31 poen i 12 asistencija, a pratio ga je Pierce sa 17 poena. Cousins je vodio glavnu riječ kod Sacramenta s 30 poena, po 15 su ubacili McCallum i Williams.

Osim lošijeg starta u utakmicu (4:14), Memphis Griezzliesi itekako mogu biti zadovoljni predstavom protiv Milwauukeja koji je u Tenneesseeju ostao bez ikakve šanse. Memphis se nakon dva uzastopna poraza vratio na pobjedničke staze pobijedivši s 96:83. U pobjedu Memphisa 17 poena ugradio je Lee, a po 15 su ubacili Green i Radnolph. Antetokounmpo je bio prvo ime Bucksa s 19 poena, a pratio ga je Middleton sa 17 poena.

Neizvjesnost je do samog kraja potajala u Salt Lake Cityju gdje je Utah u samoj završnici iščupala pobjedu 88:85 nad Detroitom koji je promašio šut za produžetke i stigao do novog, deset poraza u nizu. U petu Utinu uzastopnu pobjedu 26 poena ugradio je Favors, dok je još jednom skakački raspoložen bio Gobert s 19 skokova kojima je dodao i deset poena. Monroe je sa 16 poena i 13 skokova predvodio Pistonse, Tolliver je ubacio 14.

NBA rezultati:
Indiana – Boston 89:93
Philadelphia – Brooklyn 87:94
Golden State – New York 125:94
Memphis – Milwaukee 96:83
Washington – Sacramento 113:97
Utah – Detroit 88:85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!