Košarka

Ante Tomić: "Ovo mi je zadnji vlak za NBA ligu, ali još uvijek nisam siguran hoću li otići"

Branimir Korać • ponedjeljak, 16.03.2015.
Ante Tomić: "Ovo mi je zadnji vlak za NBA ligu, ali još uvijek nisam siguran hoću li otići"
Foto: EPA

Ante Tomić mogao bi sljedeće sezone povećati broj hrvatskih igrača u NBA ligi. Utah Jazz ne skriva želju za dovođenjem Tomića, a on sam priznaje kako mu je ovo posljednja šansa za odlazak u NBA...

Ante Tomić dokazao se u europskoj košarci, već godinama je među najboljim euroligaškim centrima, a klub koji drži prava na njegovo dovođenje u NBA ligu je Utah Jazz koji će to pokušati učiniti već ovog ljeta.

Tomić ranije nije pokazivao osobiti interes za odlazak u NBA, uživao je u Barceloni, međutim možda je došlo vrijeme i za novo iskustvo.

"Imam 28 godina i ovo je moj posljednji vlak za odlazak u NBA ligu, međutim još uvijek ništa ne znam. Postoje neke opcije, ali to je sve što mogu zasad reći. Razgovaram i s klubom,l tu je i NBA liga, sve ćemo znati na kraju sezone", rekao je Tomić i dodao kako nema postavljen neki krajnji datum za konačnu odluku.

Tomić za to vrijeme nastavlja s odličnim igrama u dresu Barcelone gdje je prošlog tjedna dominirao protiv Maccabija i ponio titulu MVP-a kola u Euroligi.

"Fizički se osjećam vrlo dobro i najvažnije je da nemam nikakvih problema sa zdravljem. Sretan sam zbog titule MVP-a, ali još sretniji jer smo pobijedili. Statistika me previše ne opterećuje. Nagrada je ugodna, ali na prvom mjestu je ipak uspjeh momčadi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bestija_ST17.03.2015. u 16:16
    Tomic bi triba igrat PF u NBA a ne centra.
    Bestija_ST
  • Obrisan korisnik17.03.2015. u 13:26
    Nek proba... U Europi je car i uvijek se može vratiti. Sve jako zavisi od ekipe u koju će upasti. Nema baš lude predispozicija za NBA.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.03.2015. u 09:51
    Idi, probaj... Poslije ćeš žalit što nisi bar probao. A u Europu se uvijek možeš vratit.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.03.2015. u 07:52
    Neinteligentno bi bilo od Tomića ići u Ameriku. Čemu? Prvi je centar Europe, dobro mu je i jamačno dobro zarađuje. Konstitucijom nije baš za borbu sa onim mišićavim NBA štemerima. A i zašto bi išao u Ameriku? Sjećam se, dok sam ga čitao početku karijere, da nije padao u nesvijest pri spomenu NBA. A... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.03.2015. u 22:45
    Nažalost Tomiću je bolje ostati u Europi i ne tražit kruha preko pogače. Mada bi svi voljeli da Tomić uspije, njegove fizičke predispozicije ne odgovaraju NBAu. Iako ima odličnu visinu za centra, ima uska ramena i dugačke ali slabe noge koje mu ne dozvoljavaju da uspostavi nisko i stabilno težište... [više na forumu]
    Obrisan korisnik