Košarka

Bogdanović: "Suigrači znaju da sada igram bolje i zato dobivam češće loptu"

Branimir Korać • srijeda, 18.03.2015.
Bogdanović: "Suigrači znaju da sada igram bolje i zato dobivam češće loptu"
Foto: EPA

Bojan Bogdanović u posljednje vrijeme igra bolje, ima više samopouzdanja i veće povjerenje suigrača. Pokazao je to i u posljednjoj utakmici u kojoj su Netsi uz njegovu pomoć svladali Timberwolvese...

21 poen za 27 minuta uz šut iz igre 10/15 protiv Minnesote potvrdilo je dizanje forme kod Bojana Bogdanovića. Hrvatski reprezentativac imao je ove sezone teških trenutaka, ali podignuo je razinu forme i u zadnje vrijeme igra dobro,.

Trener Lionel Hollins tvrdi kako ni sam u početku nije znao što može konkretno očekivati.

"Nismo znali, pokazao je u Europi talent, ali ovo je potpuno drugačija košarka. Došao je u potpuno drugačije okruženje i pokušava se prilagoditi. Samo sam htio da pruži doprinos našoj momčadi."

Bogdanović tvrdi kako je sve u samopouzdanju.

"Samopouzdanje je ključno. S gubitkom minuta izgubio sam i samopouzdanje, ali se sve promijenilo kada sam počeo igrati više. Sada me i suigrači više traže jer znaju da igram bolje nego ranije. Sretan sam jer igram više, ali znam da mogu puno bolje od ovoga. Mislim da smo momčad za doigravanje i trebamo to potvrditi u narednim tjednima", smatra Bogdanović.

Deron Williams je čovjek koji distribuira loptu u Netsima i potvrđuje da je Bogdanović u formi.

"Započeo je odlično sezonu, a zatim je ušao u šutersku krizu i došao je do onog zida s kojim se svi novi igrači suoče. Međutim sada je ponovno pravi i igra sjajnu košarku", dodaje Williams.

U pet od zadnjih osam utakmica Bogdanović je bio na dvoznamenkastom učinku s vrhuncem protiv Timberwolvesa gdje se približio učinku karijere.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.03.2015. u 09:28
    samo naprijed! takav Bogdanović nam treba za repku, da se nametne kao vođa i da izgura s tog mjesta onog nesigurnog i nestabilnog Ukića...
    Obrisan korisnik