Košarka

Video: Harden rekordan u Houstonovoj pobjedi nad Denverom, Pelicansi bez Davisa ostali kratki u Arizoni

Davor Kovačević • petak, 20.03.2015.
Video: Harden rekordan u Houstonovoj pobjedi nad Denverom, Pelicansi bez Davisa ostali kratki u Arizoni
Foto: EPA

Za vijest dana u NBA ligi pobrinuo se James Harden koji je protiv Denvera odigrao utakmicu karijere i predvodio Houston s 50 poena. New Orleansu se na zagrijavanju uoči utakmice s Phoenixom ozlijedio Davis, a bez njega su ostali kratki. Lakersi su stigli do 50. poraza u sezoni, a produžetak u Madison Square Gardenu je pripao Minnesoti.

Hardenova večer karijere pred Olajuwonom i Dreylerom

Odlične igre kroz cijelu sezonu Jamesa Hardena kulminirale su u četvrtak navečer. Ljevoruki Amerikanac je protiv Denvera odigrao utakmicu karijere i ubacio 50 koševa i to upravo pred čovjekom koji je posljednji, osmi put u Houstonovu dresu stigao do magične brojke, Hakeema Olayuwona koji je 1996. postigao 51 koš. Društvo je Olajuwonu pravio Clyde Drexler, a kao da su znali što Harden sprema kada Houston obilježava 20. godišnjicu posljednjih NBA naslova.

“Oni su posebni. Mi smo pokušali napraviti nešto posebno. Igrati pred njima je defitinivno velika čast“, rekao je Harden koji je do ove večeri bio na rekordnih 46 poena iz 2013. godine.

Rezultat je tako pao u drugi plan, a on nakon Hardenove predstave nije mogao biti drugačiji nego u Houstonovu korist koji je već do poluvremena imao 65:49 i bez većih stresova zadržao to do konačnih 118:108.

Harden je uz „pedesetku“ (12/27 iz igre, 22/25 slobodna) dodao i deset skokova, a prvi ispod njega bio je Ariza sa 17 poena. Chandler i Foye bili su najbolji kod Nuggetsa s po 23 poena, a Faried je ostvario 19 poena i 12 skokova.

Sunsima završnica protiv Pelicansa, Lakersima 50. poraz u sezoni

Kako je Anthony Davis ranije na zagrijavanju ozlijedio gležanj, tako su u New Orleans Pelicansi u Arizoni ostali bez dobrog dijela šansi za pobjedu. Ni Sunsi se nisu oprostili od doigravanja, pa ni ne čudi pomalo ratnička utakmica s malim brojem koševa za NBA prilike.

Pelicansi su se u nekoliko navrata vraćali iz dvoznamenkastog zaostatka, a u posljednjoj četvrtini prvi put i poveli nakon početnih minuta (66:64). U preostalih šest minuta ostali su na samo šest koševa, ali svejedno došli u priliku za pobjednički koš koju nije realizirao Evans tri sekunde prije kraja. Završilo je 74:72 u korist Phoenixa.

Prevelike nisu bile ni individualne brojke, pogotovo kod Pelicansa koje je s 14 poena predvodio Gordon, Cole je ubacio 12, dok je kod Sunsa najefikasniji bio Markieff Morris sa 17 poena, a jedan manje je ubacio Wright.

Dvoboj najlošijih momčadi NBA lige u Madison Square Gardenu otišao je na stranu Minnesote s 95:92 i to nakon produžetaka. Knicksi su bili ti koji su tražili produžetak, a osigurao ga je Šved s dva bacanja sedam sekundi prije kraja, a u posljednjih 90 sekundi Knicksi su ostali bez ubačaja, a Wolvesi serijom 5-0 otišli do pobjede.

Galloway i Šved bili su najraspoloženiji pojedinci Knicksa. Galloway je postigao 21, a Rus 20 poena. Kod Minnesote koja je izgurala s osam igrača najbolji je bio Martin s 22 poena, po 20 su ubacili Wiggins i LaVine, a 19 poena i 11 skokova ostvario je Dieng.

Lakersi su u svom Staples centru stigli do okruglog 50. poraza u sezoni. Utah je odnijela pobjedu s 80:73, a u vodstvo se izmijenjivalo kroz cijelu utakmicu. Stvari su se odlučivale u završnici, a u koju je Utah ušla serijom 10-2 i stigla do sedme pobjede u posljednjih osam utakmica.

Hayward je bio prvo ime Jazza s 22 poena, Burke je ubacio 17, Favors 14. Kod Lakersa se nitko nije previše istaknuo u slaboj napadačkoj predstavi, Black je ubacio 13 poena i skupio deset skokova, Johnson je dodao 12.

NBA, rezultati:
Houston – Denver 118:108
Phoenix – New Orleans 74:72
LA Lakers – Utah 73:80
New York – Minnesota 92:95 produžetak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • orangecrush20.03.2015. u 13:28
    22/25 slobodna bacanja. Nezaustavljiv je u prodorima na koš i izvlačenju faulova. U tom segmentu mu jedino može konkurirati zdravi Durant, ali čak i on to ne radi tako dobro. Bit će zanimljivo pratiti Rocketse kad se vrati Howard. Trebao bi dodatni pojačati već poprilično dobru obranu. S ovakvim... [više na forumu]
    orangecrush