Košarka

Ženska košarkaška reprezentacija dobila veliko pojačanje za Euro: Shavonte Zellous nova hrvatska razigravačica

Davor Kovačević • srijeda, 01.04.2015.
Ženska košarkaška reprezentacija dobila veliko pojačanje za Euro: Shavonte Zellous nova hrvatska razigravačica

Sindrom razigravača nije zaobišao ni žensku košarkašku reprezentaciju, pa se tako posegnulo za stranim rješenjem koje se na prvi dojam čini kao pogotkom u sridu. Amerikanka Shavonte Zellaous od ljeta će na Europskom prvenstvu nositi hrvatski dres.

Nije više nikakva „vijest“ u bilo koju sportsku nacionalnu selekciju dovesti stranca, ponajviše kada se radi o košarci. Taj trend nije samo rezerviran za muške sportove, već se debelo proširio i na ženski sport. Nakon Didija Drapera i Olivera Laffayetea hrvatska je košarka u kratkom razdoblju dobila i treće „strano tijelo“. Riječ je Amerikanki Shavonte Zellous koja će od ljeta i Europskog prvenstva navući hrvatski dres.

28-godišnja Amerikanka popunit će deficitarno mjesto u reprezentaciji, ono razigravačko koje nije zaobišlo ni žensku vrstu, a koje je ostalo upražnjeno odlascima iskusnih Anđe Jelavić i Sandre Mandir. No ono što je još važnije od toga jest da Amerikanka zna kako se osvajaju trofeji. S Galatasarayem je prošle godine kreirala senzaciju na završnici Eurolige i osvojila prvo mjesto. Još bolje vjerojatno zvuči kako je s Indianom 2012. godine osvojila i prsten u WNBA ligi.

Na tome Zellousine reference ne staju. Godinu dana kasnije nakon naslova u WNBA ligi dobila je nagradu za igračicu koja je najviše napredovala, sudjelovala je na ženskom All-Starsu, a trenutno brani bolje turskog Fenerbahčea koji također cilja na sam vrh Europe, a do čega su mu ostale dvije utakmice. Kapitalac je ulovljen, moglo bi se reći. Ostalo je jedino pitanje karaktera, ali ni oko toga ne bi trebalo biti problema.

“Mislim da će se ona jako dobro uklopiti jer je jako pozitivna osoba, druželjubiva i ne izolira se kao tipične američke košarkašice“, rekla je za Sportske novosti Jelena Ivezić koja jako dobro poznaje Zellous iz razdoblja kada je zajedno s njom igrala u Turskoj.

Europsko prvenstvo za žene u Mađarskoj i Rumunjskoj kreće 11. lipnja. Vadi se viza i za Rio 2016., a upravo je takvu za London Hrvatska izvadila 2011. kada je na Euru osvojila peto mjesto. S velikim pojačanjem ponavljanje takvog uspjeha više nije nedostižno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • chepo01.04.2015. u 16:42
    Jel to ona što se rukovala s onim Gospićanom?
    chepo