Košarka

Mark Jackson: "Moj glas za MVP-a danas bi išao Hardenu", Curry: "Iznenađen sam"

Branimir Korać • subota, 04.04.2015.
Mark Jackson: "Moj glas za MVP-a danas bi išao Hardenu", Curry: "Iznenađen sam"
Foto: EPA

Iako su do ljetos surađivali u Golden State Warriorsima, Mark Jackson ne vidi Stephena Curryja u ovom trenutku kao MVP-a lige. Jacksonov glas išao bi Jamesu Hardenu, a Curry priznaje da ga to iznenađuje...

"Ako baš sada moram izabrati, moj izbor bio bi James Harden", odgovor je Marka Jacksona na upit tko bi trebao ponijeti titulu MVP-a sezone.

Jackson nije iskoristio tu priliku za "promociju" Stephena Curryja s kojim je dugo surađivao u Golden State Warriorsima, a ponudio je objašnjenje zašto Hardena vidi kao prvog igrača sezone.

"Glavni razlog ovakvog izbora je činjenica da je Harden sam doveo Rocketse tamo gdje se oni trenutno nalaze. Naravno, Steph je moj dečko, ima nevjerojatnu sezonu i potpuno bih se složio da osvoji titulu MVP-a, zatim tu je Westbrook s deset triple-double učinaka koji nosi svoju ozljedama osakaćenu momčad u doigravanje, zatim LeBron kao najbolji igrač na planeti, međutim ja sam ipak za Hardena. Podignuo je i igru u obrani, nije odličan branič, ali se barem bori", kaže Jackson.č

Stephen Curry nije mogao izbjeći pitanja vezana uz ovo Jacksonovo razmišljanje. I nije skrivao da je iznenađen pa i razočaran tvrdnjama svojeg bivšeg trenera.

"To je njegovo mišljenje, vjerojatno prati cijelu ligu. Iznenađen sam, ne mogu reći da sam povrijeđen jer to nije službeni glas, ali bilo je jako veliko iznenađenje. Meni nije bio problem braniti ga prošle sezone kada su izašle stvari iz svlačionice, no ovo je za njega drugačija situacija. Možda se jednostavno želi malo distancirati od organizacije", smatra Curry.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaTop temaNBA
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.04.2015. u 15:24
    Po meni je iskreno Curry MVP. Iako između njega i Hardena odlučuju nijanse.
    Obrisan korisnik