Košarka

Video: Vratio se Paul George, Spursi prekinuli seriju Warriorsa

Sportnet • ponedjeljak, 06.04.2015.
Video: Vratio se Paul George, Spursi prekinuli seriju Warriorsa
Foto: EPA

U noćas odigranim NBA utakmicama Spursi su pobijedili Warriorse, Indiana je slavila protiv Miamija, a Oklahomi nije pomogao ni novi triple-double Westbrooka...

Povratak Georgea

Nakon osam mjeseci, uz ovacije cijele dvorane, na parket se vratio najbolji igrač Indiane i pomogao svojoj momčadi da dođe do važne pobjede protiv izravnog konkurenta za osmu poziciju Istoka. Rezultatski neizvjesno bilo je do pred kraj treće četvrtine kad su se Pacersi odvojili na deset poena prednosti. Do kraja utakmice razlika se povećavala iz minute u minutu, za konačnih 112:89.

Solomon Hill ubacio je 19 poena (6/10) i uhvatio šest skokova. Luis Scola, za samo 18 minuta na parketu, s 23 poena (10/15) bio je najbolji strijelac svoje momčadi, a skupio je i 12 skokova. Povratnik Paul George za 14 minuta ubacio je 13 poena uz dva skoka i dvije asistencije. Naš Damjan Rudež imao je skromnu minutažu, u pet minuta provedenih na parketu ubacio je jednu tricu. Dwyane Wade s 27 poena (11/21) bio je najefikasniji kod Miamija. Dragić je uz 15 poena imao i pet dodavanja.

Indiana se sada izjednačila s Miamijem po broju pobjeda, a imaju jednu manje od Bostona na osmom mjestu. Zanimljiv tjedan je pred nama.

41 poen Hardena svom bivšem klubu, 11. priple-double Westbrooka

U Oklahoma City došao je Houston. Bilo je to puno više od obične utakmice. Oklahoma u borbi za osmu poziciju i svoje mjesto u doigravanju, a Houston pokušava zadržati drugu poziciju Zapada. Bio je to dvoboj dva najbolja strijelca lige, dva kandidata za MVP nagradu.

Houston je krajem prve četvrtine došao do desetak poena prednosti i držao tu razliku većim djelom utakmice. Oklahoma je tek tri minute prije kraja uspjela uhvatiti zaostatak i tricom Westbrooka poravnavaju rezultat (100:100). U samo jednoj minuti James Harden ubacuje osam poena i Houston opet ima sedam poena prednosti. Oklahoma radi brze faule i tricama se vraća u igru. Kod rezultata 115:112 domaćin ima napad za produžetak, ali Westbrook nije pogodio.

Harden je utakmicu završio s 41 poenom (12/22), šest skokova i šest asistencija, a Dwight Howard je ubacio 22 poena i skupio osam skokova. Novi triple-double Russella Westbrooka nije pomogao njegovoj momčadi. Uz 40 poena, Westbrook je imao 11 skokova i 13 asistencija. Enes Kanter ubacio je 21 poen uz 17 skokova.

Spursi se poigrali s Warriorsima

Očekivali smo zanimljiv susret aktualnih prvaka San Antonio Spursa i trenutno vodeće momčadi lige Golde State Warriorsa, ali Spursi su odigrali sjajnu utakmicu i lagano došli do pobjede. Kawhi Leonard bio je na razini prošlogodišnjeg finala i Warriorsi nisu imali nikakvih izgleda. Nakon samo sedam minuta Spursi su imali prednost od 15 poena, a na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 57:38. Prednost su u jednom trenutku drugog djela podigli i na 28 poena i posljednju četvrtinu gledali smo igrače s klupe.

Leonard je s 26 poena (11/17), pet skokova, tri asistencije i čak sedam ukradenih lopti bio prvo ime susreta. Na parketu je proveo samo 24 minute, kao i Tim Duncan koji je ubacio 19 poena (6/7) i uhvatio sedam lopti. Stephen Curry s 24 poena (9/17), četiri skoka i šest asistencija bio je najbolji u redovima Warriorsa, dok je Klay Thompson odigrao lošu utakmicu sa samo šest poena (3/11).

Sedma je ovo u nizu pobjeda Spursa, a igrom u zadnja dva tjedna podsjećaju na Spurse iz finala s Miamijem. Iako će završiti tek na šestom mjestu zapadne konferencije, po mnogima su prvi favoriti za naslov.

Triple-double Jamesa

U preostalim susretima Cleveland je na svom parketu pobijedio Chicago Bullse. James je ostvario prvi triple-double u dresu Clevelanda nakon svibnja 2010. Knicksi su dobili 76erse, Utah u gostima Sacramenta, a Clippersi su gradskim rivalima Lakersima nanijeli rekordni 56. poraz u sezoni.

Rezultati:
Oklahoma City Thunder – Houston Rockets 112:115
Cleveland Cavaliers – Chicago Bulls 99:94
Indiana Pacers – Miami Heat 112:89
San Antonio Spurs – Golden State Warriors 107:92
NY Knicks – Philadelphia 76ers 101:91
Sacramento Kings – Utah Jazz 95:101
LA Lakers – LA Clippers 78:106

Ivan Drmić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10807.04.2015. u 15:13
    jbg RW me ove sezone podsječa na Sizifa iz grčke mitologije. Trpa, dodaje, brani, baca se na teren - ali sve uzalud, OKC-u visi PO. A ružna ironija da im je baš bivši igrac bio krvnik ...
    narada108
  • orangecrush06.04.2015. u 16:40
    Ako Houston ostane na drugom mjestu mvp nagradu jednostavno mora dobiti Harden jer on ih je doslovce sam doveo do ove pozicije na zapadu. Leonard je strašan u posljednje vrijeme i bez konkurencije je najbolji obrambeni igrač lige. Sve više napad ide kroz njega. Šteta zbog ozljeda koje su ga... [više na forumu]
    orangecrush
  • LeBronWade06.04.2015. u 13:40
    prvi 3d ove sezone mu je
    LeBronWade
  • bonkas06.04.2015. u 13:36
    Ima još 5 utakmica do kraja, zašto Spursi ne bi mogli do 2. pozicije!? P.s. Siguran sam do ovo nije Jamesov prvi triple double u dresu Cavsa
    bonkas