Košarka

Video: Pelicansi do osme pozicije, Spursi razbili Oklahomu, Atlanta postavila rekord

Sportnet • srijeda, 08.04.2015.
Video: Pelicansi do osme pozicije, Spursi razbili Oklahomu, Atlanta postavila rekord
Foto: EPA

Pobjedom nad vodećom momčadi lige, Pelicansi su došli do osme pozicije Zapada, Spursi razbili Oklahomu u gostima, a Miami je kod kuće ostvario važnu pobjedu...

Dragič predvodio Miami

Važna pobjeda Miamija protiv izravnog konkurenta za mjesto u doigravanju. Nakon izjednačenog prvog poluvremena, domaćin u trećoj četvrtini dolazi do prednosti od 13 poena i ne dozvoljava protivniku da uhvati zaostatak.

Goran Dragič bio je prvo ime susreta, uz 28 poena (10/16), skupio je četiri skoka i pet asistencija. Deng je utakmicu završio s 21 poenom i šest skokova, a Wade je uz 19 poena, imao tri skoka i pet asistencija. Gerald Henderson bio je prvi strijelac Hornetsa s 29 poena (11/18), Kemba Walker ubacio je 17.

"Razgovarali smo u svlačionici i rekli da je ovo playoff utakmica... večeras je potrebno pobijediti"

Miami je sada na devetom mjestu s istim brojem pobjeda kao osmi Boston, ali i utakmicom više.

Pelicansi uhvatili osmu poziciju

Nakon što su prije desetak dana zaostajali tri pobjede za Oklahomom i činilo se kako nemaju izgleda za doigravanje, Pelicansi predvođeni Davisom noćas su pobijedili vodeću momčad lige i pet utakmica prije kraja uhvatili toliko željenu osmu poziciju.

Anthony Davis igrao je sjajno drugo poluvrijeme u kojem je ubacio 23 od svojih 29 poena. Uz 29 poena (10/21) skupio je deset skokova, dvije asistencije i dvije ukradene lopte. Tyreke Evans ubacio je 12 (4/8), imao šest skokova, devet asistencija i četiri ukradene lopte. Curry je utakmicu završio s 25 poena (9/18), šest skokova i devet asista, a jedini raspoloženi suigrač bio je Green s 24 poena i 14 skokova.

Pelicansi su na osmoj poziciji s istim brojem pobjeda i utakmicom manje od devete Oklahome.

Spursi razbili Oklahomu

Oklahoma je drugi put u dva tjedna osjetila snagu Spursa. Nakon poraza od 39 razlike u San Antonio, sinoć su poraženi s 25 razlike na svom parketu.

Nakon prvih 12 minuta bilo je 29:10 za Spurse, a na odmor se otišlo sa 63:41. Drugo poluvrijeme bilo je odrađivanje posla u kojem s uglavnom sudjelovali igrači s klupe.

Kawhi Leonard opet je briljirao. Za 24 minute, ubacio je 26 poena (10/15), a trice ja gađao 4/4. Tim Duncan je utakmicu završio s 12 poena (5/9), devet skokova i četiri blokade. Kod Oklahome prvi strijelac Westbrook sa 17 poena (7/16).

Osma je ovo pobjeda Spursa, a četvrti poraz Oklahome u nizu. Četiri utakmice su im preostale da probaju izboriti svoje mjesto u doigravanju.

Atlanta postavila rekord franšize

Atlanta je uvjerljivom pobjedom nad Phoenixom postavila novi rekord franšize po broju pobjeda u sezoni, koji sada iznosi 58. Clippersi su opet bili bolji od Lakersa (105:100), a u susretu dvije momčadi s dna zapadne konferencije, Kingsi su svladali Timberwolvese (116:111). Odličnu utakmicu odigrao je Rudy Gay s 33 poena, sedam skokova i 5 dodavanja.

Rezultati:
Atlanta Hawks – Phoenix Suns 96:69
Miami Heat – Charlotte Hornets 105:100
New Orleans Pelicans – Golden State Warriors 103:100
Oklahoma City Thunder – San Antonio Spurs 88:113
Sacramento Kings – Minnesota Timberwolves 116:111
LA Clippers – LA Lakers 105:100

Ivan Drmić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!