Košarka

Video: Curry i Golden State do novih rekorda, Miami ispustio +19

Davor Kovačević • petak, 10.04.2015.
Video: Curry i Golden State do novih rekorda, Miami ispustio +19
Foto: EPA

U dvije utakmice NBA lige nije nedostajalo uzbuđenja. Miami je na svom parketu propustio veliku prednost s poluvremena, dok je Golden State na krilima nezaustavljivog Curryja i neke nove rekorde svladao Portland.

Miami ispustio +19

U trenucima kada se bori za doigravanje Miami teško može pronaći ispriku kako je s poluvremena ispustio 19 koševa razlike. Ta razlika ležala je ponajviše u jednoj od najgorih šuterskih izdanja Chicaga ove sezone.

“To je bilo sramotno“, priznao je Joakim Noah.

S drugim poluvremenom stvari se na parketu zakrenule za 180 stupnjeva, Miami više nije mogao pogoditi ništa (promašenih prvih 12 šuteva), dok je Chicago u trećoj četvrtini napravio +25 (33:8) i do kraja samo dokrajčio raspadnute domaćine.

“Svi smo frustrirani. Neugodno je kada ste u takvim situacijama i ne možete zaustaviti lavinu poput te“, rekao je trener Miamija Eric Spoelstra.

Miami je ovim porazom ostao na 35 pobjeda, Boston i Brooklyn imaju po 36. Nije još ništa izgubljeno za Miami, ali...

“Moramo nastaviti dok nam ne kažu da je sezona gotova. Ova ekipa je prošla kroz puno toga. Poraz, loše 24 minute, to nas neće odvratiti da se vratimo i radimo svoj posao“, optimizam širi Dwyane Wade.

Svoj 51. double-double u sezoni sa 16 poena i 15 skokova ostvario je Pau Gasol i dodatno se u dobi od 34 godine približio najstarijem rekordreru po broju „dvostruko-dvrostruko“ učinaka Patricku Ewingu. Gibson je dodao 14 poena 12 skokova, Brooks također 14 poena. Whiteside je predvodio Miami s 19 poena i 16 skokova, a Dragić je ubacio 15 poena.

Curry skinuo osobni rekord po broju trica

Iako su odavno riješili pitanje pozicije s koje će u doigravanje, to ni najmanje ne spriječava Golden State Warriorse da i dalje bruse formu za doigravanju i skidaju neke nove rekorde. Portland je u Oaklandu u drugoj četvrtini otišao i preko deset razlike (49:36), a to je bio znak da se probudi Stephen Curry.

Curry je u utakmicu s Portlandom ušao s 268 trica na svom kontu ove sezone, četiri manje nego prije dvije godine kada je postavio osobni i ukupan NBA rekord regularnog dijela, i već do poluvremena ispalio šest trica, vratio Golden State u vodstvo i proslavio novi rekord. Do kraja utakmice Curry je dodao još dvije trice, a Warriorsi u završnici na njegov pogon odjurili do pobjede sa 116:105.

“Napokon sam igrao četvrtu četvrtinu. Stoga sam htio pružiti što mogu“, izjavio je Curry.

Pohvale za fenomenalnog Curryja sijevale su sa svih strana.

“Igra kao da želi biti MVP“, rekao je Porlandov Aldridge.

Nisu rekordi Warriorsa stali samo na Curryjevu osobnom rekordu. Još prije gotovo 50 godina u sezoni 1966./1967. Philadelphia je napravila najveći napredak u broju pobjeda iz prošle sezone u slučaju ekipa s 50+ pobjeda. 76ersi su ih skupili 13 više, sada i Warriorsi čijim rekordima ni tu nije kraj. S 36. domaćom pobjedom u sezoni izjednačili su i rekord franšize koji je stajao još od sezone 1975./1976.

Uz sve to Curry je na koncu dogurao do 45 poena i deset asistencija, a raspoložen je u dobroj mjeri bio i Thompson s 26 poena. Aldridge je za Portland odigrao i 50. utakmicu u sezoni s 20+ koševa, protiv Warriorsa ih je zabio 27, a pratio ga je Lillard s 20.

NBA rezultati:
Miami – Chicago 78:89
Golden State – Portland 116:105

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.04.2015. u 17:59
    koliko god bila zanimljiva nba liga, toliko elementarnih stvari se ne svira, pogotovo zvijezdama. evo samo od curry-a, trica kojom je srušio rekord - čista nošena lopta, i kad je dvojicu digao na fintu šuta ispod koša, u startu koraci i još mu prokliže stajna noga za potvrdu..nemam ništa protiv... [više na forumu]
    Obrisan korisnik