Košarka

Cedevita briljantnim drugim poluvremenom spasila prvu meč loptu Budućnosti

Davor Kovačević • subota, 18.04.2015.
Cedevita briljantnim drugim poluvremenom spasila prvu meč loptu Budućnosti
Foto: FaH

U prvih deset minuta Cedevita je primila 29 poena, a onda odigrala ponajbolje poluvrijeme u sezoni. U drugom dijelu je ostavila Budućnost na 16 poena i na kraju ju deklasirala za ostanak u igri.

Prva meč lopta je spašena. Cedevita je u svojoj ove sezone rekordno ispunjenoj „Dvojci“ napravila prvi korak ka konačnom cilju – izboriti majstoricu u Podgorici, potom i Euroligu. Sudeći prema trećoj utakmici, ovo prvo bi se trebalo dogoditi već u nedjelju navečer, a drugo, vjerujemo svi, u srijedu u Morači.

Sve ono što Cedevita nije uspjela u prve dvije utakmice odradila je večeras na svom terenu. Prije svega, potvrdila je da je bolja momčad, što se sa skepsom primalo nakon prvih podgoričkih 80 minuta. Prvih deset zagrebačkih je još jednom probudila tu skepsu, ali onih posljednjih 20 je bila potvrda. U drugom poluvremenu Cedevita je ostavila Budućnost na ukupno 16 poena. Još bolje pred drugu utakmicu će zvučati i tek dva primljena poena iz igre u 15 minuta nastavka, ili ni jedan u 12. Svakome po izboru.

Budućnost je u dvije utakmice u Podgorici skupila ukupno tri napadačka skoka (!). Prva četiri koša u Zagrebu realizirala je iz dva napadačka skoka. Dovoljno da ljutiti Jasmin Repeša već nakon 100 sekundi pozove svoje igrače na dodatne konzultacije.

Te su konzultacije urodile samo kratkoročnim plodom. Cedevita je nastavila ne u drugoj, nego u prvoj brzini. Na svojoj polovici nije mogla ništa obraniti, u napadu ništa zabiti, niti iskreirati barem, i logičan slijed događanja na parketu ogledao se na semaforu. A on je pokazivao 29:15 u korist Budućnosti nakon prvih deset minuta.

No tada se je nešto kliknulo u igri Cedevite. Prije svih kliknuli su Marko Tomas i Nemanja Gordić. Obrana s borbenim Žganecom, uz čiju je prisutnost na parketu Cedevita napravila +23 u svom najsnažnijem uraganu, konačno je postala temelj svega i primorala goste da ginu za svaki koš. I u napadu je odmah sve bilo lakše. Nakon deprimirajućeg starta, u 19. minuti Cedevita je započela novu utakmicu. Prvo vodstvo s 37:35.

Koliki je u toj novoj utakmici Cedevita postala gospodar najbolje će oslikati treća četvrtina. Jedna od najboljih iz Cedevitine radionice ove sezone. Hrvatski prvak je ostavio goste na tek četiri poena. Sva četiri s linije slobodnih bacanja.

Sve se okrenulo na stranu zagrebačke momčadi. Preostalo je još samo ne napraviti neku glupost i vratiti grogiranog protivnika u igru. Dok je Morača taj dio za Budućnost obavila u prvoj utakmici, Dom Sportova je večeras obavljao svoj. Nakon 12 minuta Budućnost je uspjela pogoditi iz igre. Dovoljno tek da smanji rekordnu prednost Cedevite (60:45) koja je rasla iz svakog sljedećeg domaćeg napada. Na kraju je ispala kamilica.

Tomas i Gordić su sa svojom rolom kojom su počeli vraćati Cedevitu u igru na kraju skupili po 14 poena. Tomas je tih 14 ostvario uz četiri trice iz šest pokušaja. Barać je dodao 12. Boris Savović u posljednje tri utakmice Cedeviti je stavio 70 poena, a sada je njega „u džep“ stavila Cedevitina obrana na čelu sa Žganecom i s tek šest postignutih poena. Crnogorci su ostali bez dvoznamenkastih igrača i bez šanse.

ABA liga, nokaut faza

polufinale

Budućnost VOLI82:81Cedevita
Crvena zvezda73:64Partizan
Budućnost VOLI81:76Cedevita
Crvena zvezda68:70Partizan
Cedevita85:57Budućnost VOLI
Partizan85:95Crvena zvezda
Cedevita88:85Budućnost VOLI
Partizan73:81Crvena zvezda
Budućnost VOLI66:70Cedevita

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

ABA liga, nokaut faza

polufinale

Budućnost VOLI82:81Cedevita
Crvena zvezda73:64Partizan
Budućnost VOLI81:76Cedevita
Crvena zvezda68:70Partizan
Cedevita85:57Budućnost VOLI
Partizan85:95Crvena zvezda
Cedevita88:85Budućnost VOLI
Partizan73:81Crvena zvezda
Budućnost VOLI66:70Cedevita

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.04.2015. u 12:13
    Nisam Repešin fan, ali ne može samo trener bit kriv za sve loše, a samo igrači zaslužni za sve dobro.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.04.2015. u 02:12
    bravo za repešu, dovuku se jedva do -3 u prvom poluvremenu i onda on popije totalno nepotrebnu tehničku... pa to ni aco nije radio
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.04.2015. u 23:59
    Repeša je skoro ispušio utakmicu. eto, tek toliko...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.04.2015. u 23:47
    Da bravo i za Repesu jedino ako netko ima animozitet prema njemu pa nece priznat.ovdje je i njegov potpis..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.04.2015. u 23:37
    Bravo za Repešu?? Bravo za Tomasa i Karla!!
    Obrisan korisnik