Košarka

Video: San Antonio izborio meč loptu, Houston završio seriju s Dallasom

Davor Kovačević • srijeda, 29.04.2015.
Video: San Antonio izborio meč loptu, Houston završio seriju s Dallasom
Foto: EPA

Poslije šest godina Houston je prošao prvu rundu doigravanja, a u drugoj će još malo pričekati na protivnika. Blizu tome su San Antonio Spursi koji su u Staples centru prvi izborili meč loptu protiv Clippersa.

Clippersi pogodili jednu tricu i promašili pobjedu

Sporna situacija

Pet sekundi prije kraja pri rezultatu 108:107 u korist Spursa dogodila se situacija koja je vjerojatno i odlučila pobjednika. Griffinov pokušaj za vodstvo plesao je po obruču, a Jordan je natrčao i spustio loptu u koš što prema američkim pravilima nije dozvoljeno. Clippersi su krenuli slaviti koš, ali suci su ga nakon snimke poništili.

Los Angeles Clippersi neće u Texas otputovati s prvom meč loptom. San Antonio Spursi će u četvrtak pred svojim navijačima imati priliku u šestoj utakmici izboriti konferencijsko polufinale s Houstonom.

“Teško je, ali serija nije gotova. Ne smijemo tako razmišljati“, rekao je Blake Griffin, prvo ime Clippersa s 30 poena i 14 skokova.

Domaćini su imali odličan start u utakmicu, poveli s 27:13, a do samog kraja se vodstvo izmijenjivalo na obje strane. Spursi su u posljednje dvije minute ušli sa 107:100 što su sa slobodnim bacanjima uspjeli obraniti do konačnih 111:107.

“Utakmica je mogla otići na obje strane. Ovo su dvije vrlo izjednačene momčadi“, priznao je trener Spursa Gregg Popovich.

Boljeg rezultata Clipeprse je koštao katastrofalan šut za tricu. U 48 minuta utakmice pogodili su tek jednu jedinu tricu iz 14 pokušaja. Uz Griffina, raspoložen je bio Jordan s 21 poenom i 14 skokova te Paul s 19 poena i deset asistencija. Duncan je predvodio goste s 21 poenom i 11 skokova, pratio je Leonard s 18 poena.

Houston nakon šest godina prošao prvu rundu doigravanja

Možda i lakše nego su stručnjaci predviđali Houston Rocketsi okončali su seriju s Dallas Mavericksima. U petoj utakmici pred svojim navijačima razriješili su sve dvojbe, pobijedili sa 103:94 i tako odmaknuli od mogućih komplikacija. Prvi je to put da su Rocketsi prošli prvi krug doigravanja još od 2009. godine

“To je tek početak. Imamo veći cilj od toga“, rekao je James Harden, čovjek koji je ponovno vukao svoju momčad, ovog puta s 28 poena i osam asistencija.

Houston je kontrolirao gotovo cijelu utakmicu. Već je u prvoj četvrtini otišao preko deset razlike (31:20), u nastavku i na najvećih 75:61, da bi Dallas zakomplicirao stvari smanjenjem na 85:88, ali dodatne komplikacije domaćinima nije načinio.

“Osjećaj je takav da smo uvijek tu negdje, ali nikako da prelomimo utakmicu“, kazao je Dirk Nowitzki čija izdanja u doigravanju nisu pomogla Dallasu.

Harden je imao najveću ispomoć u Smithu i njegovih 20 poena, ali i Howardu koji je ostvario 18 poena i 19 skokova. Ellis je bio najefikasniji kod Mavericksa s 25 poena, a Nowitzki je dodao 22 poena i 14 skokova.

NBA rezultati:
LA Clippers – San Antonio 107:111 (2:3)
Houston – Dallas 103:94 (4:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.04.2015. u 07:54
    ne, interferance je ipak najgluplje pravilo, ali ne zbog toga što su poništili jordanov koš zbog takvog banalnog dodira, što bi rekao ralph lawson - it's the law! najgluplje pravilo je zbog toga što su poništili čisti barnesov koš ranije zbog interferanca kojeg očito nije bilo, ali taj slučaj nije... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.04.2015. u 19:41
    Definitivno najgluplje pravilo ikad primjenjeno u NBA-u... i defenzivne 3 sekunde. smijurija. I prije nego netko kaze nesta za "def 3 sekunde" - glavno objasnjenje NBA-a za to pravilo je bilo "zelimo povecat atraktivnost i brzinu igre" ...glavno da NBA do tad nije bio atraktivan. smijurija od pola... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • zovche29.04.2015. u 17:10
    interference je bio i Jordan je sam rekao da je dirao... nije njegova krivica, da se lopta nije tako odbila od obruc prema unutra vec prema van danas bi svi slavili Jordana... po meni se moze opet pricati o nekim situacijama prije koje su dosudjivane u korist Spursa primjerice prekrsaj na Ginobiliu... [više na forumu]
    zovche
  • Obrisan korisnik29.04.2015. u 13:29
    vidim sad su dodali i sporan detalj u izvještaj.. stvar je jasna, sudci su utvrdili da je deandre jordan dirao loptu i tu prestaje svaka daljnja priča.. najbolja stvar u nba je što nema rasprave o sudcima, namjeri da se nekoga ošteti itd.. meni se osobno čini da ako ju je i dirao, dirao juje... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • jeffhardy1929.04.2015. u 12:25
    Pa dirao ju je sigurno, a i to da bi se vratila u koš je upitno, ali nebitno u cijeloj priči jer je Jordan prstom loptu pogurao u koš.
    jeffhardy19