Košarka

Video: Netsi nisu dovršili preokret u Atlanti, Blazersi završili sezonu

Branimir Korać • četvrtak, 30.04.2015.
Video: Netsi nisu dovršili preokret u Atlanti, Blazersi završili sezonu
Foto: EPA

Atlanta je povela u seriji prve runde doigravanja protiv Brooklyna s 3-2 i u gostima će pokušati dovršiti posao. Posao su dovršili Grizzliesi koji su s 4-1 nadigrali Blazerse...

Atlanta Hawks - Brooklyn Nets 107:97 (3-2)

Još uvijek nema breaka u seriji između Hawksa i Netsa. Nakon što su Netsi dobili obje utakmice na svom parketu i poravnali na 2-2 u seriji, na Hawksima je bio pritisak i nisu si smjeli dopustiti poraz u Atlanti. Niti nisu, slavili su sa 107:97 i poveli s 3-2 u seriji.

Sada je pritisak na strani Netsa koji moraju u svojoj dvorani slaviti da bi ostali na životu i tako spriječiti Atlantu da prije sedme utakmice prođe u polufinale Istoka.

U petoj utakmici Hawksi su krenuli silovito i vrlo brzo stekli visoku prednost, s druge strane Netsi su bili na tragu onih loših nastupa, ali uspjeli su se trgnuti i vratiti zanimljivost u utakmicu do odlaska na odmor.

Domaćin je završio utakmicu s dvojicom igrača koji su trebali liječnički tretman tijekom susreta, Al Horford je imao problema s prstom dok je Jeff Teague zaradio uganuće zgloba, međutim obojica su stisnuli zube i igrali važne uloge u ovom dvoboju.

U završnici susreta Netsi su imali priliku, zaostajali su 97:95 nakon trice Joea Johnsona i imali napad za poravnanje, međutim Johnson nije bio precizan, zatim je Jarrett Jack prosuo dva napada i Hawksi su otišli do pobjede.

"Dobro su nas uzdrmali na početku susreta, ali uspjeli smo se vratiti što je dobar znak", rekao je Lionel Hollins.

Bojan Bogdanović krenuo je u početnoj petorci i igrao 29 minuta te ubacio sedam poena (2/4 za dva, 1/4 za tri) uz dva skoka, veliki doprinos s klupe dao je Alan Anderson s 23 poena (9/11, trica 4/4) i sedam skokova dok su po 18 poena upisali Joe Johnson (7/15, devet skokova) i Jarrett Jack (7/13, šest asistencija). Kod Hawksa DeMarre Carroll ubacio je 24 poena (8/15) uz sedam skokova, a po 20 poena dodali su Al Horford (10/17, 15 skokova) i Jeff Teague (7/14, sedam asistencija).

Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers 99:93 (4-1)

Memphis je izborio prolaz u polufinale Zapada gdje ga čekaju odmorni Golden State Warriorsi. Nije da su se niti Grizzliesi nešto posebno iscrpili u seriji s Blazersima, ali ostali su bez Mikea Conleya što je lošija vijest i od svježine momčadi.

Što je sezona više odmicala, to je bilo jasnije koliko Blazersima nedostaje Wes Matthewsom s kojim bi ovo bila potpuno drugačija serija. Arron Afflalo je doveden i nakon početne prilagodbe spojio je nekoliko dobrih utakmica, no uslijedila je ozljeda i u doigravanju nije predstavljao neki faktor.

U petoj utakmici Blazersi su imali s klupe pomoć u CJ-u McCollumu, međutim previše je bilo onih koji su podbacili i Memphis je iako okrnjen bez Conleya uspio dovršiti seriju u pet utakmica.

Sredinom zadnje četvrtine susret je prelomljen, Portland je tu propustio realizirati čak sedam napada u nizu, Memphis se uspio odvojiti na 85:75 i prave neizvjesnosti više nije bilo.

"Napadački smo jedna od boljih momčadi lige, ali nismo nijednom imali takav osjećaj u doigravanju. Razočarani smo, znamo da vrijedimo puno više nego što smo prikazali. Ljut sam jer je sve već sada gotovo", govorio je LaMarcus Aldridge.

Marc Gasol predvodio je Memphis s 26 poena (9/15) i 14 skokova, a Courtney Lee dodao je 20 poena (8/12). Kod poraženih CJ McCollum ubacio je 33 poena (12/20, trica 7/11), a Damian Lillard 22 poena (8/19) uz šest skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!