Košarka

Video: Bullsi pregazili Buckse za prolaz u polufinale Istoka, Clippersi izborili sedmu

Branimir Korać • petak, 01.05.2015.
Video: Bullsi pregazili Buckse za prolaz u polufinale Istoka, Clippersi izborili sedmu
Foto: EPA

Milwaukee Bucksi završili su s nastupom u ovoj sezoni dok će u sedmoj utakmici o prolazu odlučivati Clippersi i Spursi nakon što je Los Angeles slavio u gostima...

Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 66:120 (2-4)

Chicago Bullsi doslovno su pregazili Buckse u šestoj utakmici prve runde doigravanja. Kako se susret odvijao, činilo se da će Bullsi srušiti rekordnu razliku (133:75) još iz 1956. godine kada je Minnesota razbila St. Louis, međutim ostali su četiri poena prekratki.

No bila je to demonstracija moći, ali i dva totalno različita dana. Dok je Chicago bio sjajan i potpuno je dominirao, Milwaukee uopće nije imao svoj dan i igrao je vrlo loše. Sve je vodilo prema ovom scenariju i na kraju nije bilo nikakve dvojbe.

Imali su Bullsi 3-0 u seriji, činilo se da će rutinski završiti posao, ali Milwaukee je odgovorio prvo pobjedom sa sirenom, a zatim i slavljem u Chicagu te se očekivala puno neizvjesnija šesta utakmica. Ali od početka je sve krenulo nizbrdo za domaćina i već na poluvremenu bilo je sve riješeno jer su Bullsi vodili s čak 65:33.

Naravno, ovo jer najteži play off poraz Bucksa u povijesti koji su dosad imali negativan rekord od 36 razlike, a on je sada potpuno premašen.

"Napredovali smo i danas smo bolja momčad. Više nismo nikakva tajna, sada nas svi znaju i odsad ćemo morati još više raditi da bi igrali s najboljima. Ovim dečkima nitko ne može oteti neprocjenjivo iskustvo igranja u doigravanju. Uopće nije važni jesmo li izgubili s poenom ili 40 poena u ovoj utakmici, poraz je poraz i idemo dalje", kaže Jason Kidd.

U redovima Bullsa Mike Dunleavy ubacio je 20 poena (5/7) uz pet asistencija, Pau Gasol 19 poena (8/12) uz osam skokova, a Joakim Noah dodao je 11 poena (5/7) uz deset skokova. Kod poraženih najviše poena ubacio je Zaza Pačulia njih osam (2/4).

San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers 96:102 (3-3)

Nastavlja se velika bitka između Spurs i Clippersa, a o prolazu će odlučiti sedma utakmica. Spursi su u šestoj utakmici imali priliku upisati pobjedu na svom parketu i izboriti prolaz, ali nisu uspjeli i na kraju su poraženi.

Obje momčadi u ovoj seriji bilježile su pobjede na gostujućem parketu i sve ostaje otvoreno u sedmoj utakmici u Los Angelesu gdje će sve biti moguće.

Neizvjesnost je u šestom susretu potrajala do samog kraja, imali su Spursi zaostatak koji su uspjeli nadoknaditi uz dvije trice Marca Belinellija i približavanje na dva razlike 14 sekundi prije kraja, ali Crawford i Griffin imali su mirnu ruku s linije slobodnih bacanja i odveli su Clipperse do treće pobjede.

Clippersi u sedmoj utakmici možda neće moći računati na Glena Davisa koji je zaradio ozljedu nožnog zgloba i pod upitnikom je za nastup u tom dvoboju.

"Naša igra u napadu bila je vrlo loša i nema isprike za to. Trebamo se sramiti kako smo pristupili ovoj važnoj utakmici", kritički je bio raspoložen Gregg Popovich.

U pobjedničkom sastavu Blake Griffin ubacio je 26 poena (11/21) uz 12 skokova i šest asistencija, po 19 su dodali Chris Paul (7/21, 15 asistencija) i JJ Redick (7/12) dok je DeAndre Jordan ubacio 15 poena (4/5) i 14 skokova. Kod Spursa Marco Belinelli ubacio je 23 poena (7/12, trica 7/11), Boris Diaw 17 poena (8712, pet asistencija), a Tim Duncan 12 poena (6/9) i 13 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.05.2015. u 10:16
    lac vs spursi je fantastična serija....bila bi šteta za košarku da nije došlo do 7e. nek to clipići rješe, vrijeme je da paul ostavi traga u playoffu :)
    Obrisan korisnik