Košarka

Video: Cavaliersi rano slomili Bullse, Harden odveo Rocketse do poravnanja

Branimir Korać • četvrtak, 07.05.2015.
Video: Cavaliersi rano slomili Bullse, Harden odveo Rocketse do poravnanja
Foto: EPA

Cleveland Cavaliersi i Houston Rocketsi poravnali su u polufinalnim serijama na 1-1 upisavši domaće pobjede protiv Chicago Bullsa i Los Angeles Clippersa...

Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls 106:91 (1-1)

Potpuno drugačija druga utakmica od one prve, puno energičniji i "nabrijaniji" Cavsi vrlo rano su ubili utakmicu i stvorili prednost koja im je omogućila kontrolu u nastavku.

U prvoj četvrtini Chicago je bio potpuno van ritma, s druge strane Cavsi su pohađali sve što su pokušali i nemilice su punili koš protivnika. Shumpert i James su prednjačili u tom razdoblju, kasnije im je podršku s klupe dao James Jones i gosti su bili posve izgubljeni.

Osim te energije koja je krasila Cleveland i očite želje da pod svaku cijenu dobiju ovu utakmicu, Chicago je imao velikih problema s izgubljenim loptama i nakon prvog poluvremena Cavsi su imali čak 20 poena nakon izgubljene lopte protivnika, a gosti samo jedan.

Nastavak susreta bio je odrađivanje posla, Cavsi su lakoćom stigli do poravnanja u seriji.

"To što je zaigrao ponovno s trakom na glavi, posve je nebitno, on je sjajan igrač s njom i bez nje. Nadigrao me u potpunosti. Bio je agresivan, a ja nisam bio dovoljno agresivan, za njega je ovo bila lagana utakmica. Prelako je dolazio do obruča, imao puno polaganja, radio je sve ono što je i rekao da će raditi", govorio je o Jamesu Jimmy Butler.

James je ubacio 33 poena (13/29) uz osam skokova i pet asistencija, Kyrie Irving dodao je 21 poen (5/9). Kod Bullsa Butler je upisao 18 poena (5/14), a Derrick Rose 14 poena (6720), deset asistencija i sedam skokova.

Houston Rockets - Los Angeles Clippers 115:109 (1-1)

Do pobjede su ovaj put došli i Houston Rocketsi nakon što su uspjeli u ovom susretu iskoristiti probleme Clippersa i neigranje njihovog ključnog čovjeka Chrisa Paula.

Rocketsi su predvođeni Jamesom Hardenom slavili sa 115:109 i to slomivši goste u posljednjoj četvrtini. Tu je Harden ubacio 16 poena nakon što je veći dio treće dionice prosjedio na klupi zbog problema s osobnim pogreškama.

Clippersi nisu uspjeli napraviti istu stvar kao u prvoj utakmici, ovaj put domaćin nije ponovio iste pogreške i iako je Blake Griffin odigrao još jednu odličnu utakmicu, Clippersi nisu uspjeli doći do željenog rezultata. međutim neće biti nezadovoljni, u Los Angeles se vraćaju s jednom pobjedom na kontu.

Ovdje je presudila posljednja dionica u kojoj je Houston stvorio prednost, ali zatim je LA uspio smanjiti na samo četiri razlike minutu i pol prije kraja, ali Harden i Howard su se pobrinuli da se izbjegne drama u završnici.

"Osjećam da smo ispustili veliku priliku, ovdje smo došli po dvije pobjede. Međutim ne smijemo spustiti glave, moramo obraniti domaći teren. Nije lako pobijediti kada protivnik šutira 64 slobodna bacanja i pogodio ih više nego što smo ih mi uopće šutirali", govorio je Griffin.

Samo Harden i Howard ispucali su čak 36 slobodnih bacanja, a Harden je na kraju uz 15/15 s linije slobodnih bacanja ubacio 32 poena (7/17) i dodao sedam asistencija. Dwight Howard dodao je 24 poena (8/11) i 16 skokova, a Trevor Ariza 15 poena (4/12) i 13 skokova. Kod gostiju Blake Griffin je ubacio 34 poena (13/23) i uhvatio 15 skokova, Jamal Crawford 19 poena (6/22) uz po pet skokova i asistencija, a DeAndre Jordan 16 poena (6/6) uz 12 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.05.2015. u 18:15
    Kad se vraća Smith u cavse?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.05.2015. u 14:08
    Postalo je evidentno da Houston ima previše obrambenih klaunova za playoff. Ako se ovako muče s Clippersima bez CP3-a, mogu se slobodno slikat kad se vrati.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.05.2015. u 13:25
    sramota je da jedna momčad ima 65 slobodnih bacanja, pa kakav je to kriterij??? i siguran sam da će clippersi igrati u najmanju ruku istom tvrdoćom u obrani na domaćem terenu i da houston neće pucati 65 slobodnih..prije serije sam prognozirao 4-3 za nekoga, a sad sam siguran u prolaz clippersa, čak... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.05.2015. u 11:52
    los Chicago koji je propustio povijesnu priliku da ode kuci sa 2-0 protiv momcadi koja nema ni Lovea ni Smitha... vidjet cemo kako ce to biti u Chicagu ali momcad koja ima Jamesa tesko da moze izgubiti 2 tekme zaredom u gostima tako da vidim Cavse u finalu svakako...
    Obrisan korisnik