Košarka

Popovićev Himki prošao u polufinale, Zenit izborio majstoricu

Branimir Korać • petak, 08.05.2015.
Popovićev Himki prošao u polufinale, Zenit izborio majstoricu
Foto: EPA

Himki je trokorakom odradio posao protiv Avtodora i plasirao se u polufinale VTB lige. Meč loptu nije iskoristio Nižnji Novgorod koji je poražen na svom parketu od Zenita...

Nižnji Novgorod - Zenit 76:83 (2-2)

Nižnji Novgorod ipak nije uspio završiti posao na svom parketu, naporno je radio da bi došao do breaka u St. Peterburgu, imao je meč loptu na svom parketu, ali izgubio je u četvrtoj utakmici s 83:76.

Od početka je četvrta utakmica bila čvrsta i bez većih odvajanja, a odluka je pala u samoj završnici. Hodge i Landry ubacili su važne poene, Antonov i Rochestie pokušali su vratiti domaćina u utakmicu, ali nije bilo dovoljno vremena i Zenit je izborio petu utakmicu na svom parketu.

Dmitrij Kulagin bio je prvo ime utakmice, predvodio je goste s 22 poena (9/18) i sedam skokova, a Dejan Borovnjak dodao je 17 poena (8/13) i pet skokova. Kod domaćina Artsiom Parahuski ubacio je 18 poena (5/8) i uhvatio sedam skokova dok su po 13 poena dodali Semen Antonov (4/9) te Dmitrij Hvostov (5/6, sedam asistencija).

Avtodor Saratov - Himki 87:89 (0-3)

U polufinale je prošao Himki koji je bez izgubljenog susreta eliminirao Avtodor Saratov. Treća utakmica bila je očekivano najteža, ali Himki je ipak u gostima stigao do pobjede 89:87.

U završnici susreta nije nedostajalo drame. Kod vodstva gostiju 87:83 Fesenko je ubacio samo jedno slobodno bacanje, ali Avtodor je uzeo skok u napadu i odmah je na liniju slobodnih bacanja poslan Jeremy Chappell. Promašio je oba bacanja, no uhvatio ponovno skok u napadu, lopta je došla do Fortsona čiji je šut za tricu blokiran i Himki je mogao odahnuti.

Kod pobjednika Paul Davis ubacio je 28 poena (10/14) uz sedam skokova, a Tyrese Rice 27 poena (7/12) uz pet asistencija. Marko Popović za devet minuta ubacio je tri poena (1/3 za tricu). Kod Avtodora Aleksej Vzdihalkin ubacio je 19 poena (7/7), a Kirilo Fesenko 17 poena (7/10) uz 11 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!