Košarka

Video: Pierce sa sirenom donio Wizardsima veliku pobjedu, Warriorsi u problemima

Branimir Korać • nedjelja, 10.05.2015.
Video: Pierce sa sirenom donio Wizardsima veliku pobjedu, Warriorsi u problemima
Foto: EPA

Atlanta Hawks i Golden State Warriors imali su najbolji omjer na Istoku i Zapadu uoči doigravanja, međutim nalaze se u problemima. Wizardsi i Grizzliesi imaju break koji su potvrdili sinoćnjim pobjedama...

Washington Wizards - Atlanta Hawks 103:101 (2-1)

Paul Pierce uzeo je stvari u svoje ruke, pogodio sa sirenom i zaustavio nalet Hawksa koji su se vratili iz velikog minusa. Bio je to fantastičan šut, jedan od "povijesnih" preko pola obrane Hawksa.Točno je znao što radi, što želi i kako će to izvesti, pogodio je "dugačku dvicu" i donio Wizardsima 2-1 u seriji.

No prve minute nisu nudile nekakvu veliku perspektivu domaćinu. Bili su bez ozlijeđenog Johna Walla, a Pierce je rano morao na klupu nakon neugodnog pada tijekom kojeg se činilo da je zaradio ozljedu. Srećom po domaćina ipak nije bilo ništa ozbiljnije i vratio se na parket.

Unatoč problemima fantastično su otvorili utakmicu, počeli su od početka stvarati prednost, a odlično je reagirao Nene Hilario koji u prve dvije utakmice praktički nije postojao. U drugom poluvremenu prednost je iznosila i 21 poen da bi Atlanta predvođena igračima s klupe uspjela vratiti se u utakmicu i poravnati na 101:101 tricom Mikea Muscale 14 sekundi prije kraja. Ipak, zadnju riječ imao je Pierce.

"Uzeo sam si dovoljno vremena. Htio sam biti siguran da ću šutirati u zadnjoj sekundi da ne dobiju novu priliku. već sam bio u tim situacijama." Lopta je ušla sa sirenom i ostalo je povijest.

Wizardsi sada imaju 2-1 u seriji i još najmanje dvije utakmice na svom parketu kako bi zaključili priču i izbacili prvu momčad Istoka iz doigravanja. Prvo su pomeli Raptorse, a sada imaju priliku izbaciti i Hawkse.

U ovoj pobjedi po 17 poena upisali su Nene Hilario (7/9, sedam skokova), Bradley Beal (6/15, osam asistencija) i Otto Porter (7/15, devet skokova). Kod Hawksa po 18 poena ubacili su Jeff Teague (5/15, sedam asistencija) i Dennis Schroeder (6/12, pet asistencija) dok je Al Horford dodao 12 poena (6/13) i deset skokova.

Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 99:89 (2-1)

I najbolja momčad Zapada je u problemima. Golden State Warriorsi poraženi su po drugi puta od Memphis Grizzliesa koji poput Wizardsa imaju break i vode u seriji.

Doigravanje i sezona, dvije različite priče, a to se potvrđuje i ove godine. Warriorsi izuzev prvog susreta nisu uspjeli nametnuti svoju igru Memphisu koji je pun play-off iskustva, zna igrati čvrstu košarku s fantastičnom obranom, a sada je jači i za Mikea Conleya. U svakom slučaju igrači Stevea Kerra u teškoj su situaciji.

Ovdje su već na poluvremenu bili "u rupi", obrana Memphisa dobro je odrađivala posao na perimetru i sjajni šuteri Warriorsa nisu dobivali otvorenih šuteva koliko su to željeli. I ono malo što ih je došlo, nije baš ulazilo i Memphis je na odmoru imao 55:39.

U završnici je Golden State uspio smanjiti zaostatak i približiti se na 88:84 tri minute prije kraja, no onda Courtney Lee ubacuje tricu, Marc Gasol mu se pridružuje i domaćin zaključuje priču.

"Moram igrati bolje da bi nam donosio pobjede, posebno u gostima. Postavio sam si visoke standarde i nisam ih još dohvatio, jedva čekam četvrtu utakmicu u kojoj ću probati to ispuniti. Nadam se da ću uspjeti", govorio je nakon susreta Stephen Curry koji je šutirao 2/10 za tricu.

Kod Memphisa Zach Randolph ubacio je 22 poena (9/15) i uhvatio osam skokova, a Marc Gasol dodao je 21 poen (6/17) i 15 skokova. Na drugoj strani Curry je bio na 23 poena (8/21) i šest asistencija, a Klay Thompson na 20 poena (8/13) i osam skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren10.05.2015. u 15:56
    Bila je ok tekma Was-Atl, isplatilo se pogledati do kraja. Zanimljivo je kako je klupa donijela preokret. Bilo bi zanimljivo da je Korver na kraju pogodio bar jednu tricu. Starteri Atlante su ostali dosta dužni u tekmi, zaslužena pobjeda Wizardsa koji su pokazali da mogu i bez Walla.
    Zdren
  • Obrisan korisnik10.05.2015. u 13:52
    izuzev spursa i clipsa....kamilica u prvoj rundi playoffa, al zato se sad opako nadokađuje. Svaka tekma je čudo. Da li ima išta bolje na tekmi od šuta sa sirenom i onda divljanje publike kad uđe? :) Pita piercea novinar nakon tekme: Did u call glass? A lik odgovori: I called game.
    Obrisan korisnik