Košarka

Video: Jamesu dovoljan jedan šut da ispravi sve pogreške i donese Cavsima psihološki obrat

Branimir Korać • ponedjeljak, 11.05.2015.
Video: Jamesu dovoljan jedan šut da ispravi sve pogreške i donese Cavsima psihološki obrat
Foto: EPA

Cleveland Cavaliersi opet su u sedlu. Ubačajem LeBrona Jamesa sa sirenom upisali su pobjedu protiv Chicago Bullsa i poravnali na 2-2 u seriji. Rocketsi su doživjeli novu katastrofu protiv Clippersa...

Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 84:86 (2-2)

Ogroman ulog bio je u četvrtoj utakmici između Bullsa i Cavsa, bila je to možda i ključna utakmica u borbi za finale Istoka. Znao je to i LeBron James.

Sve ono loše što je napravio u tom susretu, a bilo je vrlo loših odluka, promašenih šuteva, sve je izbrisano jednim šutem, onim pobjedničkim za konačnih 86:84.

Susret je bio izjednačen od početka do kraja, a James je trenutke straha doživio u drugom poluvremenu kada je u napadu nagazio nogu Derricka Rose i iskrenuo nožni zglob. Bilo je bolno, ali James se vratio na parket i uzeo utakmicu u svoj ruke.

Gubio ju je, izmicala mu je iz ruke nakon loših odluka u napadu, a prekršajem u napadu nad Mikeom Dunleavyjem dao je Bullsima priliku za poravnanje. Rose je to iskoristio i vratio stvari na početak, ali zadnju riječ imao je James.

Pokušaj prodora i polaganja nije prošao, zaustavljen je prekršajem koji nije dosuđen već je dobio loptu sa strane.

"Trebao sam izvesti loptu, ali rekao sam treneru da nema šanse da je izvedem osim ako ne smijem odmah pucati na koš. Prekrižio sam nacrtanu akciju i samo rekao da mi daju loptu", govorio je nakon susreta James.

Do kraja je ostala 1.5 sekunda, lakoćom se oslobodio bez ikakvog bloka i pobjegao uspavanom Jimmyju Butleru te pogodio šut sa sirenom. Cavsi su izjednačili na 2-2 u seriji i dobili ogromnu psihološku injekciju.

James je ubacio 25 poena (10/30) uz 14 skokova, osam asistencija i osam izgubljenih lopti, a Timofej Mozgov ga je slijedio s 15 poena (4/5) i devet skokova. Kod poraženih Derrick Rose ubacio je 31 poen (11/23), a Jimmy Butler 19 poena (8/21) uz pet skokova.

Los Angeles Clippers - Houston Rockets 128:95 (3-1)

Houston Rocketsi nalaze se pred ispadanjem nakon još jednog vrlo visokog poraza u Los Angelesu. U dva susreta u gostima izgubili su s ukupno više od 60 razlike i trenutno ne izgledaju kao momčad koja može naštetiti sjajnim Clippersima.

Taktika se svodila na zaustavljanje DeAndrea Jordana prekršajima, centar Clippersa je loš izvođač slobodnih bacanja, ali natjerati ga na 28 slobodnih bacanja u prvom poluvremenu je odluka koja nije lako shvatljiva. Rocketsi s time nisu dobili nikakvu prednost, bili su u rezultatskom zaostatku ionako i ostali bez Dwighta Howarda između ostalih zbog osobnih pogrešaka iako su primarno rezervni centri uvođeni kako bi odvodili Jordana na liniju slobodnih bacanja. Svaki njegov, u nekim dijelovima utakmice i bez dodira s loptom, bio je odmah ruka na tijelo i odlazak na liniju.

Sve se to vratilo u drugom poluvremenu koje je apsolutno pripalo domaćinu, posebno treća četvrtina s 43 ubačena poena Clippersa. Jednostavno, Clippersi su trenutno dosta bolja momčad i Houston nema rješenja za njih.

Otežavajuća okolnost je neigranje Patricka Beverleya koji bi puno značio u zaustavljanju Chrisa Paula, bez njega Rocketsi nemaju igrača koji može odgovoriti i pritisnuti vođu Clippersa i ova serija ide samo u jednom smjeru - skorom kraju i odlasku Clippersa u finale.

"Nisam imao pojma koliko sam ispucao bacanja, samo sam ih htio što više pogoditi za momčad", tvrdi Jordan. Na kraju 34 pokušaja, 14 pogođenih, na poluvremenu čak 28, jedan više od dosadašnjeg rekorda koji je držao Shaquille O'Neal.

Jordan je utakmicu završio s 26 poena i 17 skokova, Blake Griffin s 21 poenom (7/11) i osam skokova, a Chris Paul s 15 poena (4/9) i 12 asistencija. Kod poraženih James Harden ubacio je 21 poen (5/12), osam skokova i šest asistencija, a Trevor Ariza 18 poena (7/14) uz osam skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • zovche11.05.2015. u 16:11
    po tvom komentaru je ispalo da je CLE osakacen, a to sto je Butleru krivo sudjen interference, sto je CLE dobio ekstra timeout prije zadnjeg najvaznijeg napada zbog nepotrebnog provjeravanja snimke... Bullsi bi mogli dosta toga reci... ne mislim da je itko osakacen, ali suci su stvarno tragicni...
    zovche
  • zovche11.05.2015. u 16:09
    ne znam zasto je Butler "idiot" kod zadnjeg napada, lebron je trznuo prema kosu i izvukao se, Butler bi ispao smijesniji da mu je pobjegao pod kos, mislim da je Gibson pogrijesio sto je gledao u ovog sto izvodi umjesto da je pratio teren jer se znalo da ne mogu dodatu vec tko primi loptu puca, a on... [više na forumu]
    zovche
  • Obrisan korisnik11.05.2015. u 14:58
    David Blatt ima srece sta suci nisu vidjeli da trazi timeout, skoro je prosao ko Webber...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.05.2015. u 12:12
    Butler definitivno tragičar večeri a vjerojatno i serije chi-cle.Pa onakvu obranu odigrat i katastrofalno se postavlti u obrani u odnosu na igrača kojeg čuva i lopte kod zadnjeg šuta lbj-a je smiješno i pomalo idiotski.LBJ je toliko grešaka napravio u ovoj utakmici i ipak je izvukao svoju momčad na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.05.2015. u 11:04
    lac-cle finals cant wait
    Obrisan korisnik